Šport
()
Rok Turk
Zadnja dirka sezone je v Idrijo in okolico privabila številne ljubitelje dirkanja, ki so videli končno odločitev o letošnjem prvaku. Foto: Uroš Modlic

Turk za več kot minuto ugnal tekmece v Velenju

DP se nadaljuje v Železnikih konec junija
26. maj 2018 ob 21:30
Velenje - MMC RTV SLO, STA

Rok Turk (peugeot 208 R5 T16) je zanesljivo dobil drugi reli za državno prvenstvo, bil je najhitrejši na kar desetih od skupno dvanajstih hitrostnih preizkušnjah. To je njegovo drugo zaporedno slavje v DP-ju.

Drugi je bil Italijan Dario de Cecco (hyundai i20 R5), ki je zaostal minuto in 17 sekund, tretji pa Madžar Gergely Fogasy (peugeot 208 R5 T16) z minuto in 25 sekundami zaostanka.

Od Slovencev so reli v prvi deseterici končali še Aleks Humar (peugeot 208 R2) na šestem, Tim Novak (opel adam R2) na sedmem, Marko Grossi (citroen C2 R2 max) na devetem in Jernej Fakin (peugeot 208 R2) na desetem mestu.

Na reliju v okolici Velenja, letos je tam potekalo že 33. tekmovanje, so dirkači danes prevozili skupno 12 hitrostnih preizkušenj v dolžini 104 kilometre. Na letošnji dirki je nastopilo več kot 70 posadk, tudi številne tuje, ki jih je privabil mednarodni del tekmovanja, saj je reli štel tudi za točke pokala Mitropa.

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo 29. in 30. junija z relijem Železniki.

VIDEO
Turk za več kot minuto ugnal tekmece v Velenju
D. S.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo