Jan Muršak je potrdil zmago Slovenije v zadnji tretjini. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Muršak je potrdil zmago Slovenije v zadnji tretjini. Foto: www.alesfevzer.com

Risi so proti selekciji Norvežanov do 25. leta povedli že v 3. minuti, ko je zadel Aleš Mušič po podaji Kena Ograjenška izza vrat. Glavni sodnik je pred dokončnim piskom za slovensko vodstvo moral počakati na videopregled, vendar je zadetek tudi po njem obveljal.
V slovenskem golu sta se na polovici srečanja zamenjala Matija Pintarič in Luka Gračnar. V drugi tretjini so zadeli Robert Sabolič, Žiga Pance in Anže Kuralt.

Kapetan Muršak postavil piko na i
Zadnji del tekme je minil v znamenju številnih izključitev na slovenski strani. Eno izmed takšnih številčnih premoči so Norvežani izkoristili v 50. minuti in znižali na 1:4. Slovenski odgovor je sledil že v naslednji minuti, ko je po podajah Roberta Saboliča in Žige Jegliča mrežo zatresel kapetan Jan Muršak.

Na drugi strani so z odgovorom pohiteli tudi Norvežani in v 52. minuti znižali na 5:2. Prekrški in s tem tudi izključitve na slovenski strani so se nadaljevale vse do konca tekme, nasprotniki pa so številčno prednost izkoristili še v 56. minuti za znižanje končne zmage Slovenije na 5:3.

V soboto še zadnji test z mladimi Rusi
Slovenci se bodo v zadnjem testu pred SP-jem, ki se začenja naslednji petek, v soboto v tem ruskem mestu pomerili še s selekcijo Rusije do 25 let. Na turnirju v St. Peterburgu so v prvem krogu v četrtek Rusi premagali Norvežane z 8:2.

Avstrijci in Korejci naslednje leto med elito
Po dveh letih, ki jih je preživela v drugoligaški konkurenci, se je avstrijska hokejska reprezentanca vrnila med najboljših 16 na svetu. Avstrija si je z današnjo zmago nad Poljsko z 11:0 (3:0, 4:0, 4:0) v zadnjem krogu svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) v Kijevu zagotovila prvo mesto.

O drugi vozovnici za Dansko 2018, kjer bo SP elitne divizije naslednje leto, je odločal zadnji večerni dvoboj SP-ja med Južno Korejo in gostiteljico Ukrajino. Južna Koreja si je z zmago po kazenskih strelih z 2:1 prvič zagotovila elitno konkurenco. Na spodrsljaj Korejcev so zaman čakali Kazahstanci, ki so prav tako zbrali 11 točk.

Turnir v St. Peterburgu:
NORVEŠKA (U-25) - SLOVENIJA
3:5 (0:1, 0:3, 3:1)
2.607; Hoff 50., Karslen 52., Olsen 56.; Mušič 3., Sabolič 34., Pance 39., Kuralt 40., Muršak 51.

Postava Slovenije: Gračnar/Pintarič, Kovačevič, Kranjc, Tavželj, Podlipnik, Štebih, Repe, Robar, Vidmar, Tičar, Muršak, Sabolič, Jeglič, Ž.Pance, Mušič, D.Rodman, Goličič, Kuralt, Ograjenšek, Urbas, Verlič, Pem.

Sobota ob 17.00:
RUSIJA (U-25) - SLOVENIJA

RUSIJA (U-25) - NORVEŠKA (U-25)
8:2