Šport
(1)
Rok Marguč
Rok Marguč je bil edini slovenski predstavnik v sklepnih bojih Bad Gasteina. Foto: EPA
VIDEO
Marguč 15. v Bad Gasteinu

Dodaj v

V Bad Gasteinu zmagal 17-letni Loginov; Marguč 15.

Ester Ledecka raje na trening smuka
12. januar 2018 ob 18:04,
zadnji poseg: 12. januar 2018 ob 18:28
Bad Gastein - MMC RTV SLO

Slovenski deskarji v kvalifikacijah paralelnega slaloma v Bad Gasteinu niso imeli veliko uspeha. V izločilne boje se je v odsotnosti Žana Koširja uvrstil le Rok Marguč, ki je nato izpadel v osmini finala.

Marguča je ugnal Maurizio Bormolini, na koncu tretji. Italijan je imel že na vmesnem času 41 stotink prednosti, nekaj vrat pred ciljem je Marguč, ki je tekmovanje končal na 15. mestu, naredil še napako.

"Slalom ni olimpijska disciplina, zato zame ni nikakršna prioriteta. V zadnjem trenutku sem se odločil, da nastopim, nisem pa imel nikakršnih pričakovanj," je povedal Marguč.

Zmagal je 17-letni Dmitrij Loginov, ki je v vseruskem finalu ugnal izkušenega Soboljeva. To je prva zmaga kariere za Loginova v svetovnem pokalu.

Tim Mastnak je bil 33., Jure Hafner 34., Črt Ikovic 54., pri ženskah je Gloria Kotnik zasedla 31. mesto.

Pri ženskah je zmagala Nemka Ramona Theresia Hofmeister.

Zanimivo je, da je vodilna v svetovnem pokalu Čehinja Ester Ledecka raje nastopila na treningu smuka v Bad Kleinkirchheimu, na katerem je zasedla peto mesto.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Strokovnjak
# 12.01.2018 ob 18:07
zanimivo je, da je vodilna v svetovnem pokalu Čehinja Ester Ledecka raje nastopila na treningu smuka v Bad Kleinkirchheimu, na katerem je celo zasedla peto mesto.

Tole pove vse o resnosti tegale športa...
Kazalo