Šport
Meta Hrovat
Na zadnjem veleslalomu pred olimpijskimi igrami v Lenzerheideju je s tretjim mestom presenetila Meta Hrovat (na fotografiji med ogledom proge v Pjongčangu). Slovenski uspeh je s petim mestom dopolnila Ana Drev, medtem ko je bila Tina Robnik 14. Slovenke bodo tudi v Pjongčangu napadle visoka mesta. Foto: STA
Boštjan Kline in Klemen Kosi
Slovenskim smukačem v letošnji sezoni svetovnega pokala ne gre po načrtih. Lahko presenetijo na olimpijskem smuku? Na fotografiji Boštjan Kline in Klemen Kosi, ki mu je deseto mesto v kombinaciji vlilo dodatno samozavest. Foto: STA
VIDEO
Jakov Fak pregnal temne o...
VIDEO
Klemen Kosi razkazal svoj...
VIDEO
Bucikova: Vse bolje se po...

Dodaj v

V četrtek "dvojni paket" smučanja in biatlona. Če bo veter ugoden ...

Šesti tekmovalni dan bo nastopilo 18 Slovencev
14. februar 2018 ob 17:59
Pjongčang - MMC RTV SLO, STA

V četrtek bodo na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu podelili devet kompletov medalj. Če bo veter dopuščal, bodo organizatorji izpeljali po dve preizkušnji v alpskem smučanju in biatlonu.

Šesti tekmovalni dan bodo ob 2.00 po slovenskem času oziroma ob 10.00 po korejskem odprle alpske smučarke, ki se bodo borile za medalje v veleslalomu. Na štartu bodo štiri Slovenke Ana Drev (štartna številka 12), Tina Robnik (15), Meta Hrovat (19) in Ana Bucik (29). Druga vožnja bo ob 5.45. Veleslalom bi moral biti že v ponedeljek, a je bil zaradi premočnega vetra odpovedan.

Ob 3.30 sledi moški smuk s štirimi Slovenci na štartu: Boštjanom Klinetom (24), Martinom Čatrom (28), Klemenom Kosijem (31) in Miho Hrobatom (39).

Biatlonke na 15 km, biatlonci na 20 km
Med smučarskimi tekačicami, ki se bodo borile za medalje na 10 kilometrov prosto, bodo tudi junakinja ponedeljkovega sprinta Anamarija Lampič, Nika Razinger, Manca Slabanja in Alenka Čebašek. Na tekmah biatloncev bodo nastopili Urška Poje in Anja Eržen na 15 kilometrov ter Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan in Mitja Drinovec na 20 kilometrov.

Dogajanje iz Pjongčanga spremljajte v neposrednem prenosu na TVS 2, Valu 202 in MMC-ju.


Deskarji se bodo za medalje udarili v krosu, hitrostni drsalci na 10.000 m, medtem ko imajo sankači na sporedu ekipno tekmo. Medalje bodo prejeli tudi umetnostni drsalci v konkurenci športnih parov.

Od preostalih športov bodo hokejisti nadaljevali olimpijski turnir – v skupinskem delu se bodo pomerile moške ekipe Finske in Nemčije, Norveške in Švedske, Švice in Kanade ter Češke in Južne Koreje, med ženskami pa bo potekal derbi med Američankami in Kanadčankami ter Rusinjami in Finkami. Smučarke prostega sloga čakajo kvalifikacije v akrobatskih skokih. Na sporedu bosta prva in druga vožnja v skeletonu za moške, nadaljevalo se bo tudi predtekmovanje v krlingu.

ČETRTKOV SPORED NA 23. ZOI V PJONGČANGU

Četrtek ob 2.00:
Alp. smučanje, veleslalom (Ž), 1. vožnja
(Ana Drev, Tina Robnik, Meta Hrovat, Ana Bucik)

Ob 2.00:
Skeleton, moški, 1. in 2. vožnja

Ob 2.30:
Umetnostno drsanje, športni pari, prosti program

Ob 3.30:
Alpsko smučanje, smuk (M)
(Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi, Miha Hrobat)

Deskanje na snegu, kros (M), kvalifikacije

Ob 4.10:
Hokej (Ž), ZDA - Kanada

Hokej (M), Finska - Nemčija

Ob 5.45:
Alp. smučanje, veleslalom (Ž), 2. vožnja

Ob 5.30:
Deskanje na snegu, kros (M), finale

Ob 7.30:
Smučarski teki, 10 km prosto (Ž)
(Anamarija Lampič, Nika Razinger, Manca Slabanja, Alenka Čebašek)

Ob 8.40:
Hokej (M), Norveška - Švedska

Hokej (Ž), Rusija - Finska

Ob 9.15:
Biatlon, posamična tekma (Ž), 15 km
(Urška Poje, Anja Eržen)

Ob 12.30:
Biatlon, posamična tekma (M), 20 km
(Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan, Mitja Drinovec)

Hitrostno drsanje, 10.000 m (M)

Smučanje prostega sloga, akrobatski skoki (Ž), kvalifikacije

Ob 13.10:
Hokej (M), Češka - Južna Koreja in Švica - Kanada

Ob 13.30:
Sankanje, štafeta

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
Kris
# 14.02.2018 ob 19:23
Če se samo spomnim, kako je Nagano dolgo veljal za vremensko katastrofo, ga je Koreja 2018 presegla v slabem tednu. Muhasto japonsko vreme jo je leta 1998 organizatorjem pošteno zagodlo, od sonca, vetra, megle, dežja, vse se je znalo izmenjati v nekaj urah, zato so se tekme v smučanju izjemno zgostile. Specialnemu smuku je še isti dan sledil kombinacijski (slalom za kombinacijo so izvedli prej) in Lasse Kjus je edini alpski smučar, ki je osvojil dve medalji (obe srebrni) v enem dnevu. Morda kateremu smučarju letos uspe osvojiti tri, heh. Na koncu je bilo v Naganu 6 tekem alpskega smučanja izvedenih v bleščečem soncu in nebu brez oblačka, ena v rahlem sneženju, dve v oblačnem vremenu s trenutki megle, ena pa v deževnem vremenu z meglo. SP v Morioki 1993 pa je bilo edino prvenstvo, ki ni izvedlo tekem v celoti, do zadnjega dne so prelagali oba superveleslaloma, vendar so izpeljali le ženskega. Ima pa Japonska v primerjavi z Korejo en velik plus: veliko rekreacijsko maso smučarjev, tekme v Naganu so bile relativno obiskane za naše razmere, spomnim se da so Tombo oblegali kot rock zvezdo (Rossignol je imel tam veliko propagandih akcij), čeprav je bil že v zatonu kariere. Nekje sem zasledil podatek, da so Japonci šesti po ogledu videoposnetkov smučarskih tekem svetovnega pokala na YouTubu, pred Kanado in celotno Skandinavijo, se pravi jih ta šport zanima.

Tu ste že večkrat napisali, pa bom ponovil: ZOI bi morale potekati izključno v ZDA/Kanadi ali Evropi. Francija, Italija, Švica, Nemčija, Avstrija, Skandinavija. Z izjemo Torina zadnje evropske ZOI segajo v magični Lillehammer, celih 24 let nazaj. Norvežani, fanatični oboževalci nordijskega smučanja, so pričarali verjetno najlepše igre do sedaj. Kako lepo bi bilo igre spremljati v Münchnu, Nemci so nori na biatlon in skoke, smučarji bi tekmovali v Garmischu in na terenu, ki ga že poznajo, kar je prava redkost. Kolikokrat so še smučali v Vancouvru ali Sočiju? Nobenkrat po ZOI. Še v Sestrieru (Torino) ne smučajo več. Jep, OI so postale noro predrage za alpske dežele. Škoda, kajti dostopnost in infrastruktura je na najvišji možni ravni. Ne spomnim se, kdaj je nazadnje kandidirala bogata Švica, ki je zadnje ZOI organizirala davnega leta 1948. MOK bo moral pošteno razmisliti, kam se splača vlagati. Korejskemu ljudstvu ni kaj za zameriti, oni se gotovo maksimalno trudijo.
kopibrejk
# 14.02.2018 ob 19:04
V takih primerih bi prav prišla aplikacija, ki ti preko budilke javlja, da tekma bo. Verjetno se je do zdaj precej folka že zafrknilo s štimanjem budilke, da so na koncu od raznih Saškotov izvedeli novico o odpovedi.
miha-kolbanar
# 14.02.2018 ob 19:04
V četrtek "dvojni paket" smučanja in biatlona. Če bo veter ugoden ...

Heh, mogoče pa naši smukači celo pridejo do kakega rezultata......če konkurenco odpihne s proge, lol
houdre33
# 14.02.2018 ob 18:35
Če bo veter ugoden. Napoved kot da gre za Barkolano
Bivši uporabnik
# 14.02.2018 ob 18:40
Kakšna pa je napoved? Da bom vedel, če se sploh splača vstati in pogledati na TV...
tomson84
# 14.02.2018 ob 18:46
@vslivnje

Dejansko optimistično,ravno v cetrtek bi se naj veter umiril in bi bili pogoji celo najboljši do sedaj,slabše kaze na to za naprej,saj bi se v petek veter spet naj krepil...tudi sobotni skoki so po trenutnih prognozah ogroženi
MatejL
# 15.02.2018 ob 01:18
Tekma bo? Veleslalom? Komaj se gledam, podatkov ali se bo izpeljalo vse skupaj ali ne pa ne najdem... Se strinjam z nekaterimi predhodniki - te igre so zelo, zelo neprijazne do vseh pravih obozevalcev zimskih sportov. Celotna Amerika in Evropa se budi ponoci ali v ranem jutru pa se to bolj kot ne za nic. Kandidature in izbori za olimpijske so ocitno postali identicni tistim v nogometu... Pravzaprav se nic vec ne prireja v Evropi oziroma je ta delez precej manjsi kot nekoc kljub temu, da je prav od tu najvec tekmovalcev in ljubiteljev taksnih sportov. Povsem enako je tudi v formuli in ostalih podobnih sportih. Jah nic zal bo ocitno vse manj tudi ogledov samih tekem zavoljo tega. Lahko noc!
fanica28
# 14.02.2018 ob 22:42
Srečno vsem na tekmah, če seveda bojo! upam da boste prišli do željenih rezultatov ali pa presenetili, kot so danes RISI!
slovenc pa pol
# 14.02.2018 ob 23:26
Gremo naši !!!
Keanun
# 14.02.2018 ob 20:10
Če bo veter ugoden. Se pravi tekem ne bo, haha.
Kazalo