Gašper Vidmar je bil v Podgorici eden najzaslužnejših za zmago Slovenije. Foto: EPA
Gašper Vidmar je bil v Podgorici eden najzaslužnejših za zmago Slovenije. Foto: EPA

Slovenski center je pred drugim ciklom kvalifikacij zbolel in tri dni preživel v bolnišnici. Po tekmi s Črno goro je Vidmar opravil pogovor s selektorjem ter vodstvom KZS-ja ter se dogovoril, da se vrne k svojemu delodajalcu Banvitu.

"Prvi stik med reprezentančnim in klubskim zdravnikom ter mano in trenerjem Filipovskim je bil vzpostavljen že pred štirinajstimi dnevi. Želja kluba je bila, da se Vidmar zaradi bolezni tokrat ne pridruži izbrani vrsti," je povedal slovenski selektor Rado Trifunović.

"Klub smo zaprosili, da Vidmarja vseeno spusti, saj bo tudi pri nas pod zdravniško oskrbo. Pri Banvitu nad idejo niso bili najbolj navdušeni, vseeno pa pustili Vidmarju, da obleče slovenski dres tudi v drugem ciklu. Da bi se izognili težavam s klubom, smo se po tekmi s Črno goro dogovorili, da se Gašper vrne v Turčijo. Ob tej priložnosti bi se zahvalili Banvitu za zaupanje in Vidmarju, ki je stisnil zobe in nam pomagal do zmage v Podgorici," je še dejal Trifunović.

Tekma z Belorusijo, ki je v petek pošteno namučila Španijo, bo v ponedeljek ob 17.30, kapetanski trak na tej tekmi bo nosil Klemen Prepelič.

4. krog, ponedeljek ob 17.30:
BELORUSIJA - SLOVENIJA
ŠPANIJA - ČRNA GORA

Lestvica:                             
ŠPANIJA                 3  3 0  +23  6
SLOVENIJA               3  2 1  +17  5
ČRNA GORA               3  1 2   -1  4
--------------------------------------
BELORUSIJA              3  0 3  -39  3