Seattle je v razmiku petih dni oba divizijska tekmeca premagal z izidom 19:3. Najprej v nedeljo na svojem igrišču vodilno Arizono, zdaj pa v gosteh še San Francisco. Foto: Reuters
Seattle je v razmiku petih dni oba divizijska tekmeca premagal z izidom 19:3. Najprej v nedeljo na svojem igrišču vodilno Arizono, zdaj pa v gosteh še San Francisco. Foto: Reuters
Galloping Gobbler, LeSean McCoy
LeSean McCoy je prejel nagrado za najkoristnejšega igralca tekme. Foto: Reuters

Zahvalni dan je v ZDA že vrsto let tesno povezan z ameriškim nogometom. Obložene mize, na katerih ne smejo manjkati puran, zbrana družina in Liga NFL, so najpogostejše asociacije (tudi za to običajno na ta dan Liga NBA počiva, v Ligi NHL pa so odigrali le eno tekmo).

Izjemen prvi polčas: 2 TD-ja in 202 jarda
V obračunu vodilnih ekip divizije NFC vzhod je Dallas gostil Philadelphio, ki je visoko slavila zmago s 33:10. Podajalec Eaglesov Mark Sanchez je odigral odličen prvi polčas, v katerem je zbral kar 202 jarda, podajo za zadetek, po skoraj treh letih pa se je sam z žogo znašel v končni coni. Prvi polčas se je končal z vodstvom 23:7, v drugem polčasu pa so gostje le še oplemenitili visoko vodstvo. Zdaj sami vodijo v diviziji (9-3), sledi pa jim Dallas z zmago manj (8-4).

McCoy krepko prek meje 100 jardov
"Načrt je bil jasen, želeli smo igrati hitre akcije, s čimer smo utrudili domačo obrambo. Zelo sem zadovoljen s svojo igro," je po tekmi razlagal Sanchez (podaje 20/29, 217 jardov). Pred dvema letoma je na ta praznik igral za NY Jetse, ki so izgubili proti New Englandu z 49:19. Patrioti so jih povsem povozili v drugi četrtini (35:0), vrhunec blamaže pa je bila akcija, v kateri se je Sanchez zaletel v zadnjico soigralca, Patsi so dobili žogo in dosegli (novih) sedem točk. Tokrat se je lahko zanašal tudi na izvrsten tek, LeSean McCoy je zbral 159 jardov in TD. Na drugi strani domačemu tekaču DeMarcu Murrayju šele drugič v sezoni ni uspelo doseči meje stotih jardov (73).

Sherman prestregel dve podaji
V še enem vročem divizijskem obračunu je Seattle v gosteh premagal San Francisco z 19:3. Obe ekipi sta imeli pred tekmo razmerje zmag 7-4, za vodilno Arizono pa sta zaostajali za dve zmagi. Seahawksi so se se spet izkazali z izjemno obrambo, Richard Sherman je prestregel dve podaj Colina Kaepernicka. Steven Hauschka je zadel štiri proste strele, edini zadetek pa je dosegel Robert Turbin.

Johnson čez mejo 10.000 jardov
Ob Dallasu tekmo na zahvalni dan gosti tudi Detroit, ki se je tokrat znesel nad Chicagom s 34:17. Bearsi so uvodno četrtino dobili s 14:3, nato pa do konca tekme zmogli le še tri točke. Odličen večer je imel domači lovilec Calvin Johnson, ki je po zraku zbral 146 jardov, dvakrat pa se je z žogo znašel tudi v končni coni. S tem je tudi premagal mejo 10.000 jardov v celotni karieri, kar mu je uspelo v svoji 115. tekmi, kar je najhitreje v zgodovini Lige NFL.

Liga NFL, 13. teden:
DETROIT - CHICAGO 34:17
DALLAS - PHILADELPHIA 10:33
SAN FRANCISCO - SEATTLE 3:19
Nedelja:
INDIANAPOLIS - WASHINGTON
HOUSTON - TENNESSEE
BUFFALO - CLEVELAND
BALTIMORE - SAN DIEGO
JACKSONVILLE - NY GIANTS
TAMPA BAY - CINCINNATI
ST. LOUIS - OAKLAND
PITTSBURGH - NEW ORLEANS
MINNESOTA - CAROLINA
ATLANTA - ARIZONA
GREEN BAY - NEW ENGLAND
KANSAS CITY - DENVER

Ponedeljek:
NY JETS - MIAMI

Lestvice, Konferenca AFC

Vzhod: New England (9-2), Miami, Buffalo (6-5), NY Jets (2-9)
Sever: Cincinnati (7-3-1), Baltimore, Pittsburgh, Cleveland (7-4)
Jug: Indianapolis (7-4), Houston (5-6), Tennessee (2-9), Jacksonville (1-10)
Zahod: Denver (8-3), Kansas City, San Diego (7-4), Oakland (1-10)

Konferenca NFC

Vzhod: Philadelphia (9-3), Dallas (8-4), NY Giants, Washington (3-8)
Sever: Green Bay (8-3), Detroit (8-4), Chicago (5-7), Minnesota (4-7)
Jug: Atlanta, New Orleans (4-7), Carolina (3-7-1), Tampa Bay (2-9)
Zahod: Arizona (9-2), Seattle (8-4), San Francisco (7-5), St. Louis (4-7)