Pahor se je med obiskom olimpijske vasi takole rokoval s Pito. Foto: Instagram
Pahor se je med obiskom olimpijske vasi takole rokoval s Pito. Foto: Instagram
Vročekrvni Pita je bil na odprtju olimpijskih iger prava atrakcija. Foto: Reuters

Pita, zastavonoša Tonge tako na zimskih kot na poletnih olimpijskih igrah, je bolj kot po svojih športnih dosežkih znan po tem, da na slovesnostih ob odprtju razvnema domišljijo s svojim golim, naoljenim torzom.

Prvič se je tak pojavil pred dvema letoma na odprtju olimpijskih iger v Riu de Janeiru, isto pa je ponovil tudi na otvoritveni slovesnosti v Pjongčangu 9. februarja, kjer se je živo srebro spustilo krepko pod ničlo.

Taufatofua, ki pravi, da sovraži mraz in sneg, je petkovo preizkušnjo v teku na smučeh na 15 kilometrov končal na 114. mestu, 23 minut za zmagovalcem Dariem Cologno iz Švice. "Prvi korak, končaj, preden ugasnejo luči. Drugi korak, ne trešči v drevo," si je nizke cilje pred tekmo postavil Pita.

Z izidi se ne obremenjuje
Eden izmed večjih eksotov na zimskih olimpijskih igrah se z izidi pač ne obremenjuje, igre pa izkorišča predvsem za navezovanje stikov. Tako se je v olimpijski vasi v ponedeljek srečal tudi s slovenskim predsednikom Pahorjem.

34-letni Tongožan je na družbenem omrežju Instagram objavil fotografijo, na kateri se s Pahorjem rokujeta, zraven pa pripisal, kako "prizemljen in prijazen tip" je slovenski predsednik.

Pahor v Koreji do sobote
Taufatofua, ki je s fotografijo do zdaj zbral že več kot 5.500 všečkov, je pripisal, da se ob srečanju s slovenskim predsednikom drži uradnega protokola. S tem je najbrž mislil na to, da se je oblekel v športna oblačila in se s Pahorjem ni rokoval v svojem slamnatem krilu, po katerem je zdaj znan po vsem svetu.

Zanimivo, da Pahor, ki je znan po objavljanju fotografij na družbenih omrežjih z različnimi znanimi osebnostmi, fotografije s tokratnega srečanja za zdaj ni objavil.

Predsednik republike bo v Južni Koreji od sobote. Začel je z obiskom iger v Pjongčangu, kjer si je med drugim ogledal nekaj tekem in se srečal z nekaterimi slovenskimi športniki, nato je v Seulu sledil uradni del obiska. To je prvi uradni obisk kakšnega slovenskega predsednika v Južni Koreji.