Theo Walcott bo odslej branil barve Evertona. Prestop je vreden približno 25 milijonov evrov. Foto: EPA
Theo Walcott bo odslej branil barve Evertona. Prestop je vreden približno 25 milijonov evrov. Foto: EPA
Sam Allardyce želi prevetriti ekipo Evertona po dokaj klavrnem obdobju Ronalda Koemana. Foto: EPA

Walcott, ki je v otroštvu navijal za Evertonovega mestnega tekmeca Liverpool, se na Merseyside seli iz Arsenala, kjer je igral od leta 2006. Za topničarje je na 397 nastopih zadel 108 golov, po dvakrat se je veselil zmage v finalu FA-pokala in Community Shielda.

Za člansko angleško reprezentanco je napadalec, ki je nogometno pot začel v Southamptonu, prvič nastopil leta 2006, do danes je zbral 47 nastopov in 8 golov, zadnjega je zabil 9. oktobra 2015 na Wembleyju proti Estoniji.

Allardyce je tako v januerskem prestopnem roku v klub pripeljal še drugo okrepitev, predtem je svojo ekipo okrepil z napadalcem Cenkom Tosunom, ki je na Otok prišel iz Bešiktaša, za katerega je na 142 uradnih tekmah med strelce vpisal 64-krat. Zanj so na Goodisonu odšteli 30 milijonov evrov.

Priložnost, da oživi svojo kariero
"Čas je bil za nadaljevanje kariere pri drugem klubu," je po prestopu dejal 28-letnik iz Stanmora, ki se je letos pri Arsenalu znašel na stranskem tiru. "Žalosten sem, a hkrati vesel, saj imam priložnost, da znova oživim svojo kariero in Evertonu pomagam osvojiti lovorike," je še dodal.

Everton na lestvici Premier lige po 23 krogih zaseda 9. mesto, za osmouvrščenim Leicester Cityjem zaostaja za štiri točke.