Vezist Amedej Vetrih je bil prodan pred tedni, zdaj je v tujino odšel še napadalec Shamar Nicholson, s čimer so Domžale ostale brez dveh stebrov moštva. Foto: www.alesfevzer.com
Vezist Amedej Vetrih je bil prodan pred tedni, zdaj je v tujino odšel še napadalec Shamar Nicholson, s čimer so Domžale ostale brez dveh stebrov moštva. Foto: www.alesfevzer.com

Po uspešno prestanem zdravniškem pregledu je 22-letni Jamajčan podpisal 4-letno pogodbo s Sportingom Charleroijem. Shamar Nicholson je zadnji dve leti igral za Domžale, ki jih je okrepil zadnji dan prestopnega roka 2017. Na 56 tekmah v rumeno-modrem dresu je 192 cm visoki napadalec dosegel okroglih 20 golov, k čemur je dodal še štiri podaje za zadetke v skupno 2.873 igralnih minutah. Večino – 18 – golov je Nicholson dosegel v Prvi ligi, v letošnjih kvalifikacijah za Evropsko ligo pa je dodal še dva zadetka.

Shamar Nicholson je za Jamajko zbral 12 reprezentančnih nastopov, pri čemer je dosegel tri gole, vse v okviru priprav in na samem Zlatem pokalu 2019. Foto: Reuters
Shamar Nicholson je za Jamajko zbral 12 reprezentančnih nastopov, pri čemer je dosegel tri gole, vse v okviru priprav in na samem Zlatem pokalu 2019. Foto: Reuters

Spretni osrednji napadalec se je z dobrimi igrami v Domžalah tudi ustalil v izbrani vrsti Jamajke, za katero je uspešno igral na preteklem Zlatem pokalu. Na celinskem prvenstvu Concacafa je Nicholson dosegel dva gola, z Reggea Boyz pa se je ustavil šele v polfinalu.

Okrepil zebre iz Charleroija
Shamar Nicholson je okrepil Sporting Charleroi, slovenskim ljubiteljem (pre)dobro znano belgijsko mesto v francosko govoreči Valoniji. Zebre so v novem belgijskem prvenstvu še neporažene, po treh krogih pa zasedajo 7. mesto v 16-članski ligi. V pretekli sezoni je Sporting Charleroi zasedel 9. mesto, sam klub pa kljub 115-letni zgodovini ni osvojil še nobene velike lovorike v Belgiji. Enkrat je bil državni podprvak (1969), dvakrat pa pokalni podprvak (1978 in 1993), tako da za največji uspeh Charleroija veljata dva drugoligaška naslova (1947 in 2012).

1,5 milijona evrov prepričalo Domžale
Športni direktor Domžal Matej Oražem je ob sklenitvi prestopa povedal: "Shamar je pri nas preživel lepo obdobje, v katerem se je privadil na evropski slog nogometa in življenja, obenem pa izjemno napredoval. Odlične predstave tako na Zlatem pokalu kot tudi na naših evropskih tekmah so privedle do velikega zanimanja zanj. Prejeli smo številne ponudbe, na koncu pa se skupaj z igralcem odločili za odhod v Belgijo. Z vsakim prestopom premikamo mejnike tudi z višino odškodnine, s katero smo izjemno zadovoljni, saj je bil to tudi predpogoj, da smo se v tem trenutku odločili za prodajo. Nicholsonu se zahvaljujemo za izjemne nastope in odnos do našega dresa, v prihodnje pa mu želimo veliko uspehov, vedno pa bo njegov evropski drugi dom v Domžalah."

V Belgiji mediji ocenjujejo višino odškodnine na 1,5 milijona evrov, s čimer so Domžalčani res naredili enega boljših poslov v svoji zgodovini, saj je pred dvema letoma Nicholson prišel v Slovenijo kot prosti igralec. A podrobnosti posla ni razkril ne Charleroi ne Domžale.

Same Domžale so s tem izgubile prvega napadalca, ki bi jim prišel še kako prav ob popolnoma ponesrečenem štartu sezone 2019/20. V Evropski ligi so sicer spodobno igrali in izpadli po pravi drami proti Malmöju, a zato so obupni v Prvi ligi, kjer so ravbarji s točko sami na zadnjem, 10., mestu.

Namesto Jamajčana v konici zdaj Estonec

Domžalčani so sicer ekspresno našli menjavo za prodanega Shamarja Nicholsona. Rauno Sappinen je namreč postal novi napadalec rumeno-modrih. 23-letni Estonec je lani na 30 tekmah dosegel 6 golov v drugi nizozemski ligi za Den Bosch, kjer je igral kot posojen igralec Flore Tallinn.