En, dva, trije goli v vsega šestih minutah in Olimpija je strla odpor Aluminija, ki oporeka upravičenosti 11-m, kar je prelomilo srečanje v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
En, dva, trije goli v vsega šestih minutah in Olimpija je strla odpor Aluminija, ki oporeka upravičenosti 11-m, kar je prelomilo srečanje v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
Andres Vombergar (Olimpija) na tekmi z Aluminijem
Andres Vombergar je bil na začetku sezone na stranskem tiru, za evropske tekme sploh ni bil prijavljen, a Safet Hadžić mu je zaupal mesto glavne špice, kjer ostaja tudi pod Zoranom Barišićem. Foto: BoBo
Lucas Horvat (Aluminij) na tekmi z Olimpijo
Lucas Horvat je nesrečno igral z roko, kar je prineslo Olimpijo 11-m, s čimer se je sprožil ljubljanski plaz. Argentinski Slovenec je nato iz prostega strela oplazil vratnico, na koncu pa izkoristil 11-m. Foto: www.alesfevzer.com
Aluminij je presenečenje prvenstva, zdaj pa jih čaka najbolj neugodno gostovanje. Na 6 obiskih Stožic namreč niso doslej osvojili še niti točke, Olimpija pa jih je pri tem v preteklosti nadigrala s skupno razliko v golih 18:1. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Rudarja Damjan Trifković je s prvim golom in prvo asistenco sezone zrežiral drugo ligaško zmago knapov, ki so tako ujeli četverico v spodnjem domu Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com
Vombergar prosil "Krono", naj mu prepusti 11-m
Po tekmi Maribor - Domžale: ste tudi vi uživali?
Zadetki iz Celja in Kranja

Olimpija je izkoristila sobotni spodrsljaj Maribora, ki je doma z Domžalami remiziral 2:2, četudi so vijoličasti štirikrat zatresli mrežo – a dvakrat lastno. Ljubljančani so odpravili presenečenje prvenstva Aluminij in z eksplozijo na začetku 2. polčasa, ko so zeleno-beli v šestih minutah natresli tri gole, iz rok Gorice spet prevzeli 2. mesto Prve lige.

Tekmo zaznamovala slovenska Argentinca
Olimpija je imela pobudo vse od začetka, večkrat poskušala s streli, najlepšo priložnost 1. polčasa je imel v 23. minuti Andres Vombergar, ki je po podaji iz kota neovirano prišel do strela z glavo, a je premočno udaril in žogo poslal tik nad prečko. Preostali poskusi so bili vse preveč nenatančni. V nadaljevanju tekme so Ljubljančani hitro povedli, pri čemer sta imela ključno vlogo oba slovenska Argentinca na zelenici.

Trije goli Olimpije v šestih minutah
Gostujoči Lucas Horvat je namreč v 50. minuti v svojem kazenskem prostoru igral z roko, bolj po naključju kot namerno, a je sodnik Roberto Ponis dosodil najstrožjo kazen. K beli točki ni pristopil Rok Kronaveter, temveč Andres Vombergar, ki je Luko Janžekoviča matiral z drznim strelom v sam desni zgornji kot Aluminijevih vrat. Tvegano, a atraktivno in neubranljivo za 1:0. Že čez pet minut je po podaji Asmirja Suljića Vombergar z diagonalnim strelom dosegel četrti ligaški gol sezone, ko so zmaji neusmiljeno izkoristili izgubljeno žogo Aluminija. A šoka za šumarje še ni bilo konec – Olimpija je že v naslednjem napadu zadela še tretjič v vsega šestih minutah. Hitri napad je po predložku Tomislava Tomića z desne z glavo kronal Rok Kronaveter.

Aluminij je prvič resno zagrozil šele v 65. minuti, ko je Horvat s prostega strela s 25 m oplazil vratnico. Dve minuti pozneje je Janžekovič s parado tekme preprečil hat-trick Vombergarju, ki je silovito sprožil izven iz razdalje. Deset minut pred koncem je ljubljanski kapetan Branko Ilić zakrivil 11-m za goste, ki jo je izkoristil ravno Horvat.

Nekdanji orel potopil Triglav
Prva nedeljska tekma je potekala v Kranju, kjer sta se pomerila Triglav in Rudar. Gostje so povedli v 29. minuti, potem ko je Žan Kumer na robu 16-m prostora igral z roko. Z bele točke je bil natančen kapetan Rudarja Damjan Trifković, ki je prišel do prvega gola sezone. Kranjčani so izenačili na začetku 2. polčasa, prav tako z najstrožje kazni. Velenjski branilec Josip Tomašević je podrl Avstralca Denija Jurića, neusmiljen z 11-m je bil Marko Gajić. Odločitev je padla v 62. minuti, ko je iz kota z desne strani podal Trifković, najvišji v skoku pa je bil Nejc Pušnik. 20-letni vezist je prejšnji dve sezoni preigral pri Triglavu, poleti pa je okrepil Rudar.

Požeg-Vancaš končal šah-mat v treh potezah
Celje je z minimalnih 1:0 odpravilo Muro za komaj drugo zmago sezone. Po pol ure so Celjani prešli v vodstvo po lepi in natančni akciji v treh potezah. Na sredini je Janez Pišek podal globinsko žogo na desno do Jakoba Novaka, ki je poslal hitro nizko podajo za obrambo Sobočanov, osamljeni Rudi Požeg-Vancaš pa je mirno zaključil za 1:0. Na koncu se je izkazalo, da je bila to odločilna poteza. V nadaljevanju so Celjani zapravili vrsto priložnosti za izdatnejšo zmago, grešil je ravno kapetan Požeg-Vancaš. Na drugi strani Mura, tudi iz prekinitev, ni prišla do res zrelih priložnosti za izenačenje.

Nov krog že med tednom
Po uvodni četrtini Prve lige Rudar sicer ostaja zadnji, 10., a je pri 7 točkah ujel predzadnje Krško, zadnjo četverico pa ločita samo dve točki razlike, del spodnjega doma sta tudi Triglav in Mura, Celje pa je po točkah ujelo pete Domžale. Že v sredo in četrtek se bo odigral že 10. krog, s čimer se bo začela druga četrtina Prve lige Telekoma Slovenije.


PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 9. krog

OLIMPIJA - ALUMINIJ 3:1 (0:0)
1.500; Vombergar 50./11-m, 55., Kronaveter 56.; Horvat 81./11-m

Olimpija: Ivačič; Bagnack, Ilić, Jurčević, Maksimenko; Putinčanin, Kronaveter , Tomić; Črnic ( 75./Savić), Suljić ( 80./Lupeta), Vombergar ( 87./Lendrić).

Aluminij: Janžeković; Gliha ( 73./Krajnc), Grgić, Jakšić; Horvat ( 88./Ploj), Kontek, Muminović, Petrović, Rogina ( 78./Marinšek); Kidrič, Tahiraj.


TRIGLAV - RUDAR 1:2 (0:1)
300; Gajić 53./11-m; Trifković 29./11-m, Pušnik 62.

Triglav: Čadež; Kumer( 77./Bojić), Kryeziu ( 83./Rogelj), Alić; Tijanić, Mlakar, Gajić , Elsner; Udović, Jurić ( 72./Žurga), Dickson.

Rudar: Pridigar; Bolha, Kašnik, Pušaver, Tomašević; Arap ( 68./Tucić) , Črnčič ( 78./Pišek), Hrubik, Pušnik , Trifković ; Kamara ( 58./Radić).


CELJE - MURA 1:0 (1:0)
650; Požeg-Vancaš 31.

Celje: Rozman; Andrejašić, Stojinović, Travner, Brecl; Cvek, Pišek; Lotrič ( 75./Štraus), Novak ( 87. Benedičič), Požeg-Vancaš ; Vizinger ( 59./Ibišević).

Mura: Obradović; Kous, Maruško, Peričić, Šturm; Kozar, Lorbek, Karničnik, Horvat ( 80./Maroša), Bobičanec; Sirk.


Odigrano v soboto:
GORICA - KRŠKO 1:0 (0:0)
400; Gulič 80.

MARIBOR - DOMŽALE 2:2 (2:1)
2.500; Mlakar 10., Ivković 43.; Viler 1./ag, Ivković 64./ag
RK: Rajčević 79./Maribor

                                    
Lestvica:                           
MARIBOR           9 6 3 0  28:6   21
OLIMPIJA          9 5 2 2  18:9   17
GORICA            9 4 4 1  11:10  16
ALUMINIJ          9 4 1 4  15:16  13
DOMŽALE           9 3 2 4  13:14  11
CELJE             9 2 5 2  10:11  11
MURA              9 2 3 4  13:13   9
TRIGLAV           9 2 3 4  11:19   9
KRŠKO             9 1 4 4   4:9    7
RUDAR             9 2 1 6   7:23   7
                                    
 

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 10. krog

Sreda ob 20.00:
KRŠKO - DOMŽALE

Četrtek ob 15.30:
TRIGLAV - MURA

Ob 18.00:
MARIBOR - RUDAR

Ob 20.10:
CELJE - ALUMINIJ

Ob 20.15:
OLIMPIJA - GORICA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Vombergar prosil "Krono", naj mu prepusti 11-m
Po tekmi Maribor - Domžale: ste tudi vi uživali?
Zadetki iz Celja in Kranja