Matej Žagar je na Poljskem zasedel 11. mesto. Foto: Borut Cvetko
Matej Žagar je na Poljskem zasedel 11. mesto. Foto: Borut Cvetko

Britanec Tai Woffinden si je že zagotovil naslov prvaka za sezono 2015. Woffinden je tokrat sicer ostal brez polfinala, na devetem mestu, toda zaradi velike prednosti v skupnem seštevku bi moral njegov edini tekmec Američan Greg Hancock priti vsaj do finala. Ker je obtičal že v polfinalu, ima zdaj Woffinden dovolj točk, da bo šel na zadnjo dirko sezone v Avstralijo čez tri tedne kot svetovni prvak. Za Britanca je to druga spidvejska krona po letu 2013.

Matej Žagar je dirko začel s tremi vožnjami, v kateri je osvojil po točko. Po zmagi v četrti vožnji se mu je polfinale že nasmihal, toda le tretje mesto in ena točka v zadnji vožnji sta bila premalo. Skupno je Žagar tako dirko končal na 11. mestu s sedmimi točkami.
"Z dirko nisem niti približno zadovoljen, slabe priprave, ki jih po padcih sploh ni bilo, so mi očitno pustile večje posledice, kot si želim priznati in zaključek sezone je res slabši, kot bi moral biti glede na formo, ki sem jo imel pred vsemi tremi padci v poletju," je povedal Žagar in dodal: "Tudi motorji niso tako hitri, da bi lahko bil konkurenčen, dejansko pa se v ekipi ubadamo tudi s pravilnimi nastavitvami, zato želim sedaj le še končati sezono in se še bolje pripraviti na naslednjo, predvsem pa razmisliti, kaj delamo v ekipi narobe in kako to spremeniti."

V seštevku SP ima Woffinden kot novi svetovni prvak 151 točk, Hancock na drugem mestu pa 126. Tretji je Pedersen s 124, Žagar je zdrsnil na šesto mesto, ima pa 100 točk.