Dejan Zavec je 17. oktobra lani gladko opravil z Madžarom Ferencem Hafnerjem. Tokrat ga čaka precej težje delo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Zavec je 17. oktobra lani gladko opravil z Madžarom Ferencem Hafnerjem. Tokrat ga čaka precej težje delo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Borca se bosta borila 11. aprila v Mariboru. Priprave 39-letnega Zavca potekajo po načrtu, v nedeljo pa se bo odpravil v Magdeburg, kjer bo skupaj s trenerjem Dirkom Dzemskim opravil še zadnji teden treningov.


Prenos dvoboja si boste lahko ogledali na TVS 2 in na MMC-ju.


Zavec: Verjamem, da nas čaka spektakel

"Za mano je nov odličen teden treningov, v Nemčijo odhajam z odličnim izhodiščem. Tam me zdaj čaka še teden dni sparingov, skupaj s trenerjem Dzemskim pa bova poskušala do potankosti izpopolniti tudi vse mogoče podrobnosti, ki mi znajo 11. aprila priti še kako prav. Verjamem, da nas čaka nov velik boksarski spektakel,"
je pred odhodom povedal Zavec.

Dzemski: Zavec je še bolje pripravljen kot proti Hafnerju
Njegov trener Dzemski pa je dodal: "Dejan je odlično pripravljen, še veliko bolje kot prejšnjič proti Ferencu Hafnerju. Vsekakor je Jengoian sicer precej boljši nasprotnik kot Hafner – njegovi udarci so močni in odlično odmerjeni –, zato je še toliko pomembneje, da je priprava popolna. Zavčeva forma ni vprašljiva, tako da pričakujem zelo zanimiv, a hkrati težek obračun z vsega spoštovanja vrednim nasprotnikom. Naslednji teden dni priprav bo izjemno pomemben. V Nemčiji bova z Dejanom pilila tehniko in taktiko. Že zdaj zelo dobro idejo o tem, kako se lotiti nasprotnika v ringu, želiva še izboljšati. Vsekakor verjamem v zmago in nov izjemen podvig Dejana Zavca."