Mladi nogometaš Domžal Rudi Požeg Vancaš si bo verjetno v letu 2013 kupil nov Applov telefon. Foto: nk-domzale.si
Mladi nogometaš Domžal Rudi Požeg Vancaš si bo verjetno v letu 2013 kupil nov Applov telefon. Foto: nk-domzale.si
Borut Božič
Borut Božič je edini Slovenec, ki je (na Dirki po Španiji) zmagal na eni izmed etap treh največjih tritedenskih dirk. Njegova skrita želja je, da bi nekoč premagal še vso šprintersko konkurenco na Dirki po Franciji. Foto: Reuters

Nekatere slovenske športnike, ki so nam pred enim tednom že zaupali, kako bodo praznovali božič, smo prosili, da nam zaupajo še svoje novoletne želje in povedo, kako bodo preživeli najdaljšo noč v letu.


Irena Avbelj, padalka: Novo leto bom pričakali v krogu prijateljev. Oni bodo šli po polnoči na Šmarno goro, jaz pa jih bom počakala. Želje so povezane predvsem z mojim okrevanjem po hudi poškodbi. Zdravnik je rekel, da naj bi me do konca leta 2013 spravil na noge, da bom lahko hodila.

Borut Božič, kolesar: Zadnji dve leti smo bili za novo leto odsotni in na dopustu v toplih krajih, letos pa smo se odločili, da ostanemo doma. Praznovanje bo umirjeno. Z družino nismo veliko skupaj in bi rad izkoristil te trenutke. V letu 2013 bom najprej nastopil na dirki Katar-Oman na začetku februarja. Rad bi bolje začel sezono kot v prejšnjih letih. Z zadnjima dvema sezonama nisem bil zadovoljen. Držim se pregovora, da se po jutru dan pozna. Če štartaš spodbudno, imaš dobro vso sezono. Naslednje leto želim več pokazati na pomladanskih klasikah, seveda pa je skrita želja dobiti kakšno etapo na eni izmed treh velikih dirk. Najbolje na Touru (smeh). Na kateri dirki bom štartal, sicer še ne vem.

Rajmond Debevec, strelec: Zvečer bom s prijatelji v Cvetličarni na koncertu skupine Manouche. Nimam posebnih novoletnih želja. Zgolj to, da bi se vsi Slovenci bolje počutili. Da bi nam šlo bolje in da bi se bolje razumeli.

Andrej Šporn, alpski smučar: Silvestroval bom doma. Z družino bomo pri starših v Kranjski Gori. Spat bom šel že kmalu po polnoči, ker me kmalu čakajo treningi. Letos je sicer več premora do naslednjega smuka, ki bo v Wengnu, vendar bi rad še stestiral smuči za superveleslalom, saj nam to ni povsem uspelo v ZDA. Moja skrita želja za leto 2013 je že kar klasična: zmagati v Kitzbühlu. Rad bi bil tudi med najboljšimi 15 v smukaškem seštevku svetovnega pokala na koncu sezone.

Rudi Požeg Vancaš, nogometaš: Silvestroval bom s prijatelji, posebnih želja pa nimam. Želim le uživati v nogometu, zabijati gole in se čim večkrat družiti s prijatelji. Pa telefon iPhone 5 bi rad imel. Morda si ga kupim (smeh).