ACH je do zdaj premagal le Budvansko riviero. Foto: BoBo
ACH je do zdaj premagal le Budvansko riviero. Foto: BoBo
Gladek poraz ACH-ja v Rzeszowu

Za tretje mesto, ki zagotavlja uvrstitev v Pokal CEV, bodo morali Ljubljančani na zadnji tekmi prihodnji torek v Tivoliju premagati Berlin.
Rzeszow pred tekmo še ni imel zagotovljenega mesta v izločilne boje, zato poraz zanj ni prišel v poštev. Vendar zmaga ni bila pod vprašajem niti za trenutek.

Najmanj točk osvojili v drugem nizu
Poljaki so tekmo začeli s 3:0, po 9:8 pa je domača ekipa zagospodarila na igrišču. Vsakič ko so se Ljubljančani približali na dve točki zaostanka, so gostitelji odgovorili in znova pobegnili, v končnico pa vstopili s prednostjo 21:15. Prvi niz so dobili s 25:19.

Drugi niz je bil izenačen do tretje točke, ACH je "vztrajal" do 6:5, nato pa je Rzeszow znova zaigral v višji prestavi. Poljaki so izvrstno servirali, predvsem Russell Holmes. Izid ob koncu je bil 25:12.

Tretji niz bistvene razlike ni prinesel. Ob prvem tehničnem odmoru so Poljaki vodili z 8:4 in se po 25:16 veselili gladke zmage.
Izjavi po tekmi

Andrej Flajs, igralec ACH Volleyja: "Danes je šlo kar nekaj stvari narobe. Na žalost pred fantastičnimi domačimi navijači nismo bili na podobni ravni kot na prejšnjih tekmah in se domačim nismo bolje upirali. Danes so predobro servirali, se odlično branili, olajšali smo jim delo v napadu, centri in napadalci so bili v napadu zelo učinkoviti."

Tomi Šmuc, trener ACH Volleyja: "Rzeszow se je pokazal kot odlična ekipa. Po eni strani me veseli, da so tekmo vzeli smrtno resno. Ni 'luštno' voditi take tekme, ampak treba je priznati, igrali smo proti eni najboljših ekip na svetu."

Skupina C

ASSECO RZESZOW - ACH VOLLEY 3:0 (19, 12, 16)

Asseco Resovia Rzeszow: Lotman, Nowakowski 10, Tichacek, Ivović 15, Schöps 3, Drzyzga 2, Perlowski, Buszek, Holmes 19, Ignaczak, Penčev 11, Dryja.

ACH Volley: Flajs 2, Jereb, Plot, Kozamernik 3, Roberts 4, Pokeršnik 2, Klobučar 3, Pleško 2, Kozlowski, Mochalski 9, Dolegombai 1, Koncilja 2.

BERLIN REC. VOLLEYs - BUDVANSKA RIVIERA
3:0 (23, 22, 16)

Lestvica:
BERLIN REC. VOLLEYs   5  3 2 13:7 11
ASECCO RZESZOW        5  4 1 12:5 10
BUDVANSKA RIVIERA     5  2 3  7:12 5
ACH VOLLEY            5  1 4  5:13 3

Gladek poraz ACH-ja v Rzeszowu