Odbojkarji ACH Volleyja so se brez težav prebili v finale. Foto: Sandi Fišer
Odbojkarji ACH Volleyja so se brez težav prebili v finale. Foto: Sandi Fišer

Slovenskim prvakom se ni poznala odsotnost prvega korektorja Alena Šketa, njegova zamenjava Klemen Čebulj je bil s 17 točkami najučinkovitejši igralec tekme.

Ljubljančani se bodo v finalu merili s Hypom Tirolom Innsbruck, ki je s 3:2 premagal Chemes Humenne.

Izjavi po tekmi:
Andrej Flajs, kapetan:
"Predvsem smo zadovoljni, da smo se gladko prebili v finale tega turnirja z zmago nad našim nocojšnjim nasprotnikom. Nedvomno smo tekmo začeli nekoliko nervozno in ob tem delali napake, toda, dokaj hitro smo prišli v svoj ritem in niz zmagali. V drugem nizu smo začeli odlično in ves čas smo v bistvu ohranjali razliko, ki nam je zagotavljala zmago tudi v tem setu. V tretjem pa smo tako ali tako igrali svojo igro in na koncu tudi zasluženo zmagali. Ob tem moram pohvaliti našega korektorja Klemena Čebulja, ki se je zavedal, da je edini na tem igralnem mestu in da nosi veliko odgovornost. Toda, pritisk je odlično prenesel in resnično tudi dobro igral."

Igor Kolaković, trener: "Dejstvo, da je ta tekma bila za nas zelo pomembna je tudi močno vplivalo na začetek našega nocojšnjega srečanja, saj smo naredili kar 7 napak, kar ne pomnim! Toda, po tem začetnem krču, smo naprej igrali zelo suvereno in dobro proti ekipi, ki je zanesljivo letos veliko boljša od lanskoletne. Ob tem moram reči, da sem tako z Klobučarjem, ki se je znova izkazal s servisih in igro, kot tudi s Čebuljem zelo zadovoljen. Ekipa danes zagotovo ni občutila odsotnosti Alena Šketa, saj ga je zelo dobro nadomestil Čebulj. Tudi ostali igralci so bili nanj zelo pozorni, Vinčić ga je dobro zalagal z žogami in Čebulj je to znal s pridom izkoristiti. Upam, da bo tako in še bolje tudi v prihodnjih srečanjih."

Polfinale:
MLADOST KAŠTELA - ACH VOLLEY
0:3 (-19, -21, -14)

Mladost Kaštela: Močić, Mihalj 2, Giljanović, Čosić 8, Stančin, Krnić 3, Šuker 4, Damjanović 5, Milivojević 8, Brozić.

ACH Volley: Flajs 15, Komel 1, Kamnik 1, Klobučar 1, Vinčić 2, Kovačević 7, Čebulj 17, Ropret, Fabjan, Rašič 6, Vidič 7, Simac.

HYPO TIROL - CHEMES HUMENNE
3:2 (-23, -18, 15, 21, 7)

Finale, sobota ob 19.00:
ACH VOLLEY - HYPO TIROL