Odbojkarji ACH Volleyja so na dozdajšnjih dveh tekmah izgubili v Toursu, nato pa doma po preobratu s 3:2 premagali Budvansko rivijero. Foto: Sandi Fišer
Odbojkarji ACH Volleyja so na dozdajšnjih dveh tekmah izgubili v Toursu, nato pa doma po preobratu s 3:2 premagali Budvansko rivijero. Foto: Sandi Fišer
Igor Kolaković
Trener Igor Kolaković meni, da je Belchatow najboljši poljski klub. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH Volley na zahtevno misijo

Poljaki, ki so še edino neporaženo moštvo v skupini F, so favoriti dvoboja, česar se zavedajo tudi Blejci, po novem Ljubljančani. ACH tako na Poljskem nima česa izgubiti, lahko pa veliko pridobi.

Kolaković: Belchatow ena najboljših evropskih ekip
"Na Poljskem bomo igrali proti eni izmed najboljših evropskih ekip, v kateri igrajo štirje poljski reprezentanti, ki so nastopili tudi na svetovnem pokalu na Japonskem novembra letos in si priborili drugo mesto. V ekipi sta tudi Mariusz Vlazli in Daniel Plinski, dva nekdanja poljska reprezentanta, ki se ne odzivata vabilu za reprezentančne akcije svoje države, predstavljata pa udarno moč moštva Belchatowa. V ekipi imajo tudi dva mlada srbska mednarodna igralca Aleksandra Atanasijevića in Konstantina Čupkovića, čeprav v sestavi Belchatowa nista v ospredju. Vsekakor ne smemo pozabiti niti Španca Miguela Angela Falasca, ki je s svojo reprezentanco postal prvak Evrope leta 2007, čigar izkušnje pa so na položaju organizatorja igre izjemno pomembne. Skratka, v moštvu Belchatowa je veliko sijajnih posameznikov, hkrati pa je to klub, ki je prepričljivo najboljši in hkrati najbolj organiziran na Poljskem, z velikim proračunom in z bogatim sponzorjem. Tekmo proti Belchatowu bomo igrali v Lodžu, saj ima njihova dvorana okrog 4.000 sedežev, kar je premalo glede na zanimanje poljske odbojkarske javnosti," je poljske nasprotnike analiziral trener ACH Volleya Igor Kolaković, ki bo imel na voljo vse igralce, tudi povratnika po poškodbi Matevža Kamnika.

Lewis: Ne bomo se predali
Libero Daniel Lewis, ki je pred prihodom v Slovenijo igral prav za Poljake, pa je o nasprotnikih povedal: "Ekipa Skra Belchatow je splošno gledano najverjetneje močnejša od nas. To pomeni, da bomo imeli polne roke dela in nam zagotovo ne bo lahko. Njihova prednost, ki je hkrati tudi naša slabost, je predvsem v tem, da so oni letos igrali že v zelo močnih ligah, ki so nam primanjkovale in se nam to utegne maščevati, ker ni potrebne kilometrine, ni prepotrebnih izkušenj, ki jih lahko pridobiš samo v tekmah proti zelo močnim nasprotnikom. Zgolj zato upamo lahko, da je naporni tempo tekem svetovnega pokala na Japonskem pustil določen davek na ekipi Belchatowa in nam bodo dopustili kaj možnosti za premoč na terenu. Vsekakor se ne bomo predali in bomo zagotovo tudi sami dali vse od sebe."

LIGA PRVAKOV

3. KROG, skupina F

Sreda ob 18.00 (prenos na TVS 2 in na MMC-ju):
PGE SKRA BELCHATOW - ACH VOLLEY

Četrtek:
BUDVANSKA RIVIJERA - TOURS VB

Lestvica:                         
PGE SKRA BELCHATOW   2  2 0 6:1  6
TOURS VB             2  1 1 4:3  3
ACH VOLLEY           2  1 1 3:5  2
BUDVANSKA RIVIJERA   2  0 2 2:6  1
ACH Volley na zahtevno misijo