ACH Volley je po tesni zmagi s 3:2 na prvi tekmi tokrat lažje opravil s Kamničani. Foto: www.alesfevzer.com
ACH Volley je po tesni zmagi s 3:2 na prvi tekmi tokrat lažje opravil s Kamničani. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH-ja še zmago od naslova

V uvodnem nizu je kazalo na lažje delo gostov, ki so po dveh blokih Jana Kozamernika povedli z 19:16. A domači so se vrnili, z uspešnim napadom Tončka Šterna povedli z 22:21, nato pa spet popustili, tako da so niz s 25:23 dobili "Ljubljančani".

Najlažje delo v drugem nizu
V drugem nizu (25:18) so gostje hitro povedli s petimi točkami prednosti prednosti. Kamničani so imeli vse preveč težav pri sprejemu in po še eni napaki je ACH Volley, ki je bil boljši tudi v drugih odbojkarskih elementih, na servis Michala Kozlowskega povedel 13:7. Na servis Matica Videčnika, ki je v igro vstopil namesto Novljana, so domači odbojkarji zaostanek prepolovili (11:14), toda po bloku Samuela Walkerja, napaki v domači ekipi in še enem bloku Walkerja je bilo že 22:15 za goste iz Ljubljane. S tem je bil drugi niz odločen, vodstvo z 2:0 v nizih je s prvim tempom potrdil Mario Koncilja.

Mochalski z asom končal tekmo
Točkovno je bil še najbolj izenačen tretji niz (28:26). Po uspešnem napadu Walkerja je domači trener Marko Brumen ob zaostanku petih točk (7:12) vzel polminutni odmor. S štirimi zaporednimi točkami so se domači odbojkarji vrnili v igro, tako da je po pol minuti odmora posegel gostujoči trener Zoran Kedačič. Že do drugega tehničnega odmora je ACH Volley domači ekipi spet pobegnil za pet točk, vendar s tem niz še ni bil odločen, kajti na servis Štalekarja in blok Jana Brulca ter nato še Matica Videčnika je bil izid na 16. točki prvič v tretjem nizu izenačen. Z dvema zaporednima asoma Erica Mochalskega so gostje povedli 20:17, Videčnik je z blokom izenačil na 20:20, v še eni izenačeni končnici pa je Mochalski z asom končal tekmo.

Tretja tekma bo v torek v Ljubljani.


Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: "ACH Volley je bil dobro pripravljen na nas, mi smo v napadu veliko bolj predvidljiva ekipa od njih. Za nameček so imeli Ljubljančani izredno razpoloženega Michala Kozlowskega, ki je odlično razigral soigralce, presenečal naše blokerje, ki na svojo mladost in neizkušenost nekoliko slabše sledijo igri, zato težje sestavljajo blok na sredini. Ljubljančani so bili izredno uspešni tudi na prvem tempu, kjer sta Jan Kozamernik in Mario Koncilja počela, kar sta želela. Na ta način se tako dobrega nasprotnika ne da premagati, morda, če bi imeli še za razred boljši servis. Drugače pa mislim, da je bila tekma kakovostna, predvsem ACH jo je odigral na visoki ravni."

Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja: "Dokazali smo, da zmaga v finalu Srednjeevropske lige proti Hypo Tirolu ni bila naključje in da smo sposobni tako dobro igro ponavljati. Zadovoljen sem, kako se je danes odzval Samuel Walker, ki sem ga na prvi tekmi zamenjal v prvem nizu, resnično je odigral dobro tekmo. Vesel sem tudi za Michala Kozlowskega, ki se je danes 'igral' odbojko. Resnično sem užival v naši igri, fante lahko samo pohvalim, vendar si čestitke zaslužijo tudi domačini, ki so igrali dobro tekmo, naredili so zelo malo napak, tako da je bila na obeh strah prikazana dobra odbojka."


DRŽAVNO PRVENSTVO (M)

1. DOL

FINALE

Druga tekma:
CALCIT VOLLEYBALL - ACH VOLLEY 0:2
0:3 (-23, -18, -26)

Calcit Volleyball: Hribar, Novljan , T. Štern 15, Štalekar 9, Vidmar, Štembergar Zupan 7, Brulec 2, Lakner, Kotnik 3, Ž. Štern 10, Videčnik 3, Konjedic.

ACH Volley: Flajs, Kozlowski 6, Kozamernik 9, Walker 13, Purič, Ledinek, Satler, Pleško, Jurić, Donik, Mochalski 16, Terpin, Pokeršnik 7, Koncilja 6.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na tri zmage.


ZA 3. MESTO


Druga tekma:
SALONIT ANHOVO - PANVITA POMGRAD 1:1
3:2 (-23, 22, -17, 23, 16)
Savičić 18, Česnik 15; Bogožalec 26.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na dve zmagi.

Odbojkarji ACH-ja še zmago od naslova