Odbojkarji ACH Volleyja bodo zdaj nekaj časa razmišljali o naslednjem
Odbojkarji ACH Volleyja bodo zdaj nekaj časa razmišljali o naslednjem "evropskem" tekmecu - ekipi iz Cunea, ki je v predtekmovanju letošnje Lige prvakov igral v skupini G, v kateri je z maksimalnim izkupičkom zasedel prvo mesto. Po dvakrat je premagal poljsko Resovio Rzezsov, romunski Zalau in francoski Arago de Sete. V svojih vrstah ima kar nekaj zvezdnikov, največja sta nekdanji organizator igre srbske reprezentance Nikola Grbić in italijanski reprezentant Luigi Mastrangelo. Foto:
ACH se bo srečal s Cuneom

V Luksemburgu so izžrebali pare izločilnih dvobojev Lige prvakov v odbojki, slovenski prvak pa je dobil premagljivega tekmeca, ki je v zadnjem krogu Serie A pred 5.000 gledalci doma resda premagal Macerato s 3:2, vendar tekmec ni nastopil v popolni postavi.

"Ne morem biti nezadovoljen. Cuneo je boljša opcija kot Novosibirsk, Kazan, Belchatow in še kdo. To so dolge, naporne poti, potuješ v mraz, v temo, Cuneo je, kar se tiče tega, mnogo prijaznejši. Vsekakor pa gre za izredno kakovostno ekipo, ki je bolj izkušena kot Macerata. Je manj hitra, poletna, a zato nič manj neugodna, kajti posebnih slabosti nima. Vsekakor vrhunska ekipa, ki bo ponudila nov odbojkarski praznik. Upam, da bodo Stožice polne," je žreb komentiral trener Luka Slabe.

Prva tekma bo 14. ali 15. januarja 2013 v Stožicah. Zaključni turnir, na katerem je ACH Volley igral v sezoni 2009/2010, bo v Novosibirsku. Gostitelj turnirja Final four je neposredno uvrščen na sklepni turnir.

ACH Volley bo sezono očitno nadaljeval brez 19-letnega srbskega reprezentanta Uroša Kovačevića. Mladi sprejemalec se bo po poročanju italijanskih medijev že naslednji teden preselil k italijanskemu prvoligašu Modeni.

Pari končnice za uvrstitev med najboljših sedem:
ACH VOLLEY - BRE BANCA LANNUTTI CUNEO

BERLIN - ZENIT KAZAN

DINAMO MOSKVA - TRENTINO

ZAKSA KEDZIERZYN KOZLE - NOLIKO MAASEIK

ARKAŠ IZMIR - SKRA BELCHATOW

ASSECO RESOVIA RZESZOW - MACERATA

ACH se bo srečal s Cuneom