Trener ACH Volleyja Luka Slabe bo poskušal svoje varovance zmotivirati, da se favorizirani Piacenzi čim bolje uprejo. Foto: Aleš Fevžer
Trener ACH Volleyja Luka Slabe bo poskušal svoje varovance zmotivirati, da se favorizirani Piacenzi čim bolje uprejo. Foto: Aleš Fevžer
Andrej Flajs
Andrej Flajs in soigralci so na petih tekmah zbrali štiri točke. Foto: Aleš Fevžer

"Oranžni zmaji" so namreč že pred obračunom v Stožicah zapravili vse možnosti za nastopanje tako v nadaljevanju Lige prvakov kot tudi v Pokalu CEV.

Stanje v ekipi se slabša na vseh področjih
Trener Ljubljančanov Luka Slabe si želi zaustaviti trend negativnih rezultatov. Zagotovo bi se rad od Evrope poslovil s prestižno zmago, a ga pri tem čaka težka naloga. Ne samo zaradi kakovostne razlike med ekipama, ampak tudi zaradi stanja v ekipi, ki je iz dneva v dan slabše. Hrvaški korektor Anđelko Ćuk ima težave s kolenom, bloker Milan Rašić s hrbtom, stoodstotno niso pripravljeni še nekateri igralci.

Prihodnost kluba je negotova
Tudi samo vzdušje ni najboljše, zaradi znanih finančnih razlogov oziroma težav glavnega pokrovitelja najbrž že številnim popuščajo živci, tako da je prihodnost kluba res negotova. In to ne glede na to, da je Slabe že pred začetkom sezone poudarjal, da Liga prvakov ni prednostni cilj, saj mu je bilo jasno, da bo kaj več od tretjega mesta težko dosegel. V boju za to bi potreboval veliko sreče, ki pa je Ljubljančanom praktično v vseh pogledih obrnila hrbet.

Slabe: Upam, da bo odšel le Rašić
"Poskušali smo, borili smo se po najboljših močeh, toda nadaljevanja v evropskih tekmovanjih si nismo zagotovili. Zdaj se moramo osredotočiti na druga tekmovanja, ki so naša prioriteta,"
je že po porazu proti bolgarski Marek Union Dupnici dejal Slabe in omenil dejstvo, da ekipi grozi igralski osip. "Upam, da bo odšel le Rašić," je takrat dejal trener.

Da se stanje v klubu poslabšuje na vseh ravneh, dokazuje tudi dejstvo, da vodstvo kluba ne organizira več novinarskih konferenc.

LIGA PRVAKOV

SKUPINA A, 6. krog

Sreda ob 20.30:
ACH VOLLEY - PIACENZA
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

TOURS - MAREK DUPNICA

Lestvica:                            
PIACENZA              5  4 1 14:4  13
TOURS                 5  4 1 12:8  10
-------------------------------------
ACH VOLLEY            5  1 4  7:12  4
MAREK DUPNICA         5  1 4  3:12  3