Maxson Pereira (na fotografiji) in Andrej Štembergar Zupan sta bila s po 19 točkami najučinkovitejša igralca tekme. Foto: BoBo
Maxson Pereira (na fotografiji) in Andrej Štembergar Zupan sta bila s po 19 točkami najučinkovitejša igralca tekme. Foto: BoBo
Kamničani izsilili peto finalno tekmo

Dvoboj je trajal dve uri in pet minut. Branilci naslova, ki lovijo že trinajsti zaporedni naslov, so ob razpoloženem Apostolosu Armenakisu dobili prvi niz (-21), nato pa je Calcit Volleyball na krilih Maxsona Pereire, Andreja Štembergarja Zupana (oba po 19 točk) in Domna Kotnika dobil naslednje tri nize (22, 22, 21) in v finalni seriji na tri zmage izsilil odločilno peto tekmo, ki bo v četrtek ob 18. uri v Tivoliju.

Sedem točk Armenakisa v prvem nizu
ACH je imel v prvem nizu ves čas pobudo, povedel je z 8:12 in 10:15. Domen Kotnik je gostitelje vrnil v igro, vendar na manj kot dve točki zaostanka kamniška ekipa ni prišla. V ključnih trenutkih sta branilce naslova reševala Apostolos Armenakis (7 točk v prvem nizu) in Jan Kozamernik, ki je z asom unovčil prvo zaključno žogo ACH-ja.

Sredi drugega niza Calcit prevzel pobudo
Drugi niz je ACH začel bolje, a je Calcit prevzel pobudo in z nizom štirih točk povedel z 12:11. Prednost je povišal na 23:20, ključen pa je bil trenutek, ko je Armenakis pri 23:22 žogo poslal v avt.

V tretjem nizu si je Calcit hitro ustvaril prednost s 6:3, toda ACH je tekmece ujel (12:12). Ko sta Jan Brulec in Matic Videčnik zaustavila Žigo Šterna, je Calcit povedel s 17:16, Sašo Štalekar pa je z dobrim servisom prednost povišal na 18:16. Kamničanov v tem nizu ni bilo več mogoče ustaviti, izkoristili so tretjo zaključno žogo za 25:22. Andrej Štemberger Zupan je do konca tretjega niza zbral že 16 točk.

Domen Kotnik Ribičev as iz rokava
Kamniška športna dvorana je bila za hip manj glasna, ko je ljubljanska ekipa v četrtem nizu povedla z 1:4, toda na preobrat ni bilo treba dolgo čakati in Calcit je povedel z 12:8. Ko je Domen Kotnik z novim asom povišal na 21:16 in zmagovalec je bil praktično že odločen. Kamničani so izkoristili drugo zaključno žogo, neubranljivo jo je v ACH-jevo polje poslal Maxson Pereira.

Kedačić: Tekma ni bila slaba, a je bil Calcit preprosto boljši
"Dejstvo je, da že prvega niza nismo odigrali slabo in ravno to je tisto, kar nas ni zaustavilo. Če igraš dobro, in če te nasprotnik premaga, greš lahko v naslednji niz popolnoma mirno. Nam je uspelo to raven igre ohraniti čez celotno tekmo, kar nam je tudi prineslo uspeh. Dobili smo nekaj lepih točk po daljših izmenjavah, kar nas je še dodatno dvignilo, tako da sta bila motivacija in ekipni duh tokrat na naši strani," je poudaril Andrej Štembergar Zupan.

Trener Calcita Gašper Ribič je dodal: "V prvem nizu so Ljubljančani odigrali, kot znajo igrati, ko imajo dober sprejem. Vendar mi nismo igrali slabo, morda malenkost premalo agresivno na servisu, ko pa smo to popravili, smo se začeli dvigovati tudi v napadu, rešili nekaj težkih žog in zasluženo zmagali."

Trener ACH Volleyja Zoran Kedačić seveda ni bil zadovoljen: "V prvi vrsti se ne smemo prenehati boriti drug za drugega. To breme zmage, ki si ga naložimo, na nas ne vpliva dobro. Nasprotnik doseže dve zaporedni točki, mi pa, namesto da bi se borili še bolj, popustimo. To svojo željo bomo morali pretopiti v zbranost in razmišljati o tem, kako igrati dobro odbojko, kar smo v letošnji sezoni že dokazali. Današnja tekma ni bila slaba, vendar je bil Calcit preprosto boljši."

Prejšnje tekme finala:
1. tekma: ACH - CAL 1:3
2. tekma: CAL - ACH 0:3
3. tekma: ACH - CAL 3:2


DP v odbojki, finale, četrta tekma:

CALCIT VOLLEYBALL - ACH VOLLEY (v zmagah 2:2)
3:1 (-21, 22, 22, 21)
Calcit Volleyball: Štalekar 5, Hribar, Golob, Novljan, Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 19, Brulec 4, Lakner, Kotnik 14, Štembergar Zupan 17, Videčnik 10, Konjedic.
ACH Volley: Flajs, Kozamernik 9, Kovačič, Purić 7, Satler 2, Pleško 2, Jurić, Štern 13, Pokeršnik 13, Buculjević 1, Armenakis 18.

Peta tekma finala bo v četrtek ob 18. uri v Tivoliju.

Kamničani izsilili peto finalno tekmo