Slovenija ima na evropskem prvenstvu visoke cilje in uvrstitev najmanj v četrtfinale. Foto: Aleš Fevžer
Slovenija ima na evropskem prvenstvu visoke cilje in uvrstitev najmanj v četrtfinale. Foto: Aleš Fevžer

Doma je ostal Jan Planinc, ki je imel prejšnji teden največ zdravstvenih težav in je tudi izpustil tekme proti Belgiji. Na zadnjih dveh treningih se je Planinc sicer pridružil ekipi, vendar je slovenski selektor ocenil, da bo 23-letni Framčan tisti, ki zjutraj ne bo potoval v Herning.

"Moja viroza zagotovo ni pripomogla k temu, da bi bil med potniki za EP, vendar ni nobene slabe volje z moje strani. Zadovoljen in hvaležen sem že, da sem bil ves čas priprav z ekipo, selektor se je pač odločil tako, kot se je. Nekateri so bili bolni prej, mene je viroza 'ujela' ob najbolj neugodnem trenutku, ampak saj pravim, ne bom jamral in jokal. Že danes se bom na treningu pridružil svojim novim soigralcem v Mariboru, nato pa od doma navijal za našo reprezentanco," je povedal Planinc, ki je za slovensko izbrano vrsto igral predlani na Dunaju, zanjo pa je igral tudi v kvalifikacijah za nastop na OI.

Zvečer bodo izbranci Luke Slabeta že prvič trenirali v dvorani Boxen v Herningu. Ker je doma ostal Jan Planinc, bo tako v slovenski izbrani vrsti pet debitantov na evropskih prvenstvih. To so Gregor Ropret, Klemen Čebulj, Jan Pokeršnik, Danijel Koncilja in Jani Kovačič.

Slovenija bo prvo tekmo odigrala v petek ob 17. uri s Srbijo. Prenos bo na TV SLO 1.