Slovenija je na letošnjem prvenstvu presegla vsa pričakovanja, danes pa ima celo priložnost, da se prebije v veliki finale. Foto: EPA
Slovenija je na letošnjem prvenstvu presegla vsa pričakovanja, danes pa ima celo priložnost, da se prebije v veliki finale. Foto: EPA
Odbojkarji optimistični pred polfinalom z Italijani
Jerončič odlično pozna oba selektorja

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance, ki bo v novi sezoni igral pri Trentinu, je s tem seveda mislil klubske soigralce, ki so člani italijanske reprezentance: Simone Giannelli, Massimo Colaci, Filippo Lanza in Oleg Antonov. Ali je zaradi vezi, ki povezujejo obe reprezentanci, pričakovati tudi veliko besednih dvobojev, pa Mitja Gasparini odgovarja: "Zagotovo bo nekaj provokacij, nekaj prerekanja, ampak - to je del igre, saj gre za uvrstitev v finale."

Motivirani in samozavestni
29. evropsko prvenstvo v odbojki bo danes dobilo oba finalista. Najprej se bosta v Sofiji pomerili Slovenija in Italija, zvečer pa Bolgarija in Francija. Po izjemni zmagi nad Poljaki so bili Slovenci čustveno izpraznjeni, toda časa za pripravo na polfinale je bilo dovolj. Slovenci pričakujejo azzurre izjemno motivirani in seveda samozavestni, kar je lahko pri odločilnih točkah ključno.

Vsak želi igrati v Italiji
"Psihično bo to lahka tekma, tu gre vendar za polfinale in motiva ne bo manjkalo. Italiji se želimo zoperstaviti s hladnimi glavami in velikim velikim srcem," pot do uspeha vidi organizator igre Dejan Vinčič. Alen Pajenk dodaja: "Tekma ima dodaten naboj, saj si v italijanski ligi želi igrati vsak."

Dober servis in blokobramba
Klemen Čebulj, ki je med najboljšimi igralci letošnjega EP-ja, šibke točke v italijanski igri pravzaprav ne najde: "Mi moramo biti njihova šibka točka, ki lahko spremeni potek tekme. Z našim dobrim servisom in sistemom blokobramba lahko veliko naredimo in prispevamo, da jim pade samozavest ali koncentracija."

Čas za odbojkarsko pravljico
Doslej se je le dvema slovenskima reprezentancama v ekipnih športih uspelo uvrstiti v polfinale velikega tekmovanja, rokometašem celo dvakrat, na EP-ju v Ljubljani so bili drugi, na svetovnem prvenstvu v Španiji četrti, četrto mesto so zasedli tudi košarkarji na EP-ju na Poljskem. Odbojkarji so bili vedno v senci, večjega zanimanja javnosti jim ni uspelo vzbuditi, tokrat pa je drugače.

Lepa podpora s tribun
Tekma se bo začela ob 16.45, prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju. Slovence bo spodbujalo kar nekaj navijačev. V Armeec Areni bo najmanj 250 Slovencev, ki jim bodo po napovedih pri navijanju pomagali tudi domači ljubitelji odbojke, pri katerih so Slovenci pridobili veliko simpatij.

EP v odbojki, polfinale, danes ob 16.45:
SLOVENIJA - ITALIJA

Ob 19.45:
FRANCIJA - BOLGARIJA

Finale bo v nedeljo ob 19.45, tekma za 3. mesto pa ob 16.30.

Odbojkarji optimistični pred polfinalom z Italijani
Jerončič odlično pozna oba selektorja