ACH Volley bi moral v polfinalu igrati proti prvaku Trentinu, vendar bo imel še teden dni več časa za pripravo na uglednega tekmca. Foto: www.cev.lu
ACH Volley bi moral v polfinalu igrati proti prvaku Trentinu, vendar bo imel še teden dni več časa za pripravo na uglednega tekmca. Foto: www.cev.lu
Poljska žaluje, Final Four odpovedan

ACH Volley, je zaradi letalske tragedije odpovedan.

Poljska žaluje, v Lodžu so izobešene črne zastave. V letalski nesreči v bližini letališča Smolensk na zahodu Rusije je umrlo več kot 100 ljudi, tudi poljski predsednik Lech Kaczynski in predsednik poljskega olimpijskega komiteja Piotr Nurowski.

Prireditelji turnirja Final four, s katerim se tradicionalno konča sezona Lige prvakov, so najprej sporočili, da turnir vseeno bo odigran, v dvorani pa ne bodo predvajali nobene glasbe. Pozneje so se odločili za odpoved.

Več scenarijev
Na novinarski konferenci je bilo predstavljenih več scenarijev. Po eni različici bi turnir lahko nadomestili z drugim, ena izmed možnosti je, da moštva polfinale in finale odigrajo po sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh, obstaja pa tudi možnost, da sklepni del tekmovanja zaradi natrpanih klubskih in reprezentančnih urnikov enostavno odpade. Končna odločitev bo padla v nekaj dneh.
V Lodž je pripotovalo tudi od 200 do 300 slovenskih navijačev.
Spremembe programa na TV Slovenija 2
Na programu TV Slovenija 2 bodo tako v terminu, ki je bil predviden za prenose odbojke, predvajane naslednje vsebine:

15.50-17.55 ACH Volley - Tirol, posnetek povratne tekme četrtfinala Lige prvakov v odbojki
18.25-20.30 Boks: Zavec - Martinez, posnetek dvoboja za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF

Programske spremembe za nedeljo bodo sporočene naknadno. Hvala za razumevanje.

Liga prvakov, polfinale
BELCHATOW - DINAMO MOSKVA

ACH VOLLEY - TRENTINO

Poljska žaluje, Final Four odpovedan