Spektakel na mivki v središču Ljubljane je uspel. Vreme je bilo lepo, tribune polne. Foto: BoBo
Spektakel na mivki v središču Ljubljane je uspel. Vreme je bilo lepo, tribune polne. Foto: BoBo
Pauline Alves in Paola Hoffman
Pauline Alves in Paola Hoffman sta v finalu z 2:0 v nizih premagali avstralsko dvojico. Foto: BoBo
V središču Ljubljane odbojkarski spektakel
Čeha upravičila vlogo favoritov

Češka odbojkarja Jan Dumek in Robert Kufa, ki redno nastopata na turnirjih svetovne lige, sta bila v finalu vendarle pretrd oreh za Zemljaka in njegovega soigralca, Aljošo Urnauta, ki nastopa za Belgijo. Prva nosilca turnirja sta za zmago nad slovensko-belgijsko navezo v prvem nizu potrebovala kar pet zaključnih žog in slavila s 26:24. V drugem nizu sta Zemljak in Urnaut nekoliko popustila, češka odbojkarja pa sta si tako priigrala neulovljivo prednost ter se veselila zmage z 21:15.

"Tukaj sva se počutila kot pravi zvezdi in že zdaj si želim, da bi prihodnje leto lahko znova zaigrala na tem turnirju. Kar se tiče same tekme, pa je bil prvi set zares težak in stvari bi se hitro lahko obrnile drugače," je povedal Robert Kufa.

Tretje mesto sta osvojila Jernej Potočnik in Avstrijec Simon Frühbauer, ki sta z 2:1 odpravila Brazilca Marcia Gaudina in Marcusa Borina. "V polfinalu sva zaigrala proti, po mojem mnenju, najboljši ekipi na turnirju, Dumeku in Robertu Kufi. Sicer sva izgubila, a bi se tekma lahko obrnila tudi drugače. Z rezultatom sva vseeno lahko zadovoljna, tretje mesto je lep dosežek, še posebej, ker sva se z Jernejem šele pred tednom dni dogovorila, da bova zaigrala skupaj," je po zmagi v malem finalu dejal Frühbauer.

V ženski konkurenci sta polne tribune na Kongresnem trgu najbolj navdušili brazilski odbojkarici Pauline Alves in Paula Hoffman, predvsem z borbeno igro v obrambi in zanimivimi napadalnimi akcijami. V finalu nista imeli večjih težav proti Avstralkama Johanni in Alice Rohkamper. Prvi niz sta dobili z 21:17 in vodili tudi večji del drugega niza, nato pa sta se jima Avstralki nevarno približali, a sta Alvesova in Hoffmanova še enkrat pobegnili za tri točke in prednost ohranili do konca niza.

"Resnično sem vesela tega prvega mesta, še posebej, ker nama lani s takratno soigralko Suzanne ni uspelo zmagati. V polfinalu sva imeli težko delo, saj sta Erika in Monika zelo dobri igralki. Prav zato sva se s Paulo že pred tekmo veliko pogovarjali in se dogovorili, da se bova osredotočili na vsako točko posebej. Tudi proti Avstralkama je ista taktika uspela," je dejala zmagovalka Pauline Alves.

Tretje mesto sta osvojili eni od favoritinj turnirja, Erika Fabjan in Monika Potokar, ki sta v polfinalu z 0:2 (-15, -15) izgubili proti brazilski navezi Paulina Alves/Paula Hoffman, v boju za bronasto medaljo pa sta bili z 2:0 v nizih (10, 17) boljši od Tjaše Jančar in Nine Lovšin.

"Z Moniko sva sezono začeli brez posebnih pričakovanj, nisva bili obremenjeni z rezultati in nisva si postavljali kakšnih določenih ciljev. Želeli sva le uživati, saj obe radi igrava odbojko na mivki, poleg tega pa se tudi že dolgo poznava in se dobro razumeva, tako zunaj igrišča kot na igrišči. Če potegnem črto pod sezono, je vse skupaj zelo dobro izpadlo. Še dodatno zadovoljstvo je zmaga nad državnima prvakinjama Ano Skarlovnik in Jeleno Pešić," se je četrtfinalne zmage spomnila Fabjanova.


Ljubljana Beach Volley Challenge, finale, moški:
DUMEK/KUFA (ČEŠ) - URNAUT/ZEMLJAK (BEL/SLO)
2:0 (24, 15)

Za 3. mesto:
POTOČNIK/FRÜHBAUER (SLO/AVT) - GAUDIN/BORIN (BRA)
2:1 (-14, 13, 8);

Polfinale:
DUMEK/KUFA (ČEŠ) - POTOČNIK/FRÜHBAUER (SLO/AVT)
2:0 (17, 18)

URNAUT/ZEMLJAK (BEL/SLO) - GAUDIEN/BORLINI (BRA)
2:0 (20, 16)

Ženske, finale:
ALVES/HOFFMAN (BRA) - J. ROHKAMPER/A. ROHKAMPER (AVT)
2:0 (18, 11)

Za 3. mesto:
E. FABJAN/POTOKAR (SLO) - JANČAR/LOVŠIN (SLO)
2:0 (10, 17)

Polfinale:
J. ROHKAMPER/A. ROHKAMPER (AVT) - JANČAR/LOVŠIN (SLO)
2:0 (17, 19)

ALVES/HOFFMAN (BRA) - E. FABJAN/POTOKAR (SLO)
2:0 (15, 15)

V središču Ljubljane odbojkarski spektakel
Čeha upravičila vlogo favoritov