Odbojkarji Calcita se veselijo zmage. Foto: Primož Mahkovec
Odbojkarji Calcita se veselijo zmage. Foto: Primož Mahkovec
Kamniški odbojkarji ugnali Estonce

Do prvega tehničnega odmora sta se ekipi menjavali v vodstvu, nobena pa ni prišla do dveh točk prednosti. Zadnjo točko v uvodnem nizu je dosegel Andrej Štembergar Zupan, ki je izkoristil že kar prvo zaključno žogo.

V drugem nizu sta bili ekipi do dvajsete točke izenačeni, toda po uspešnem napadu Štembergarja Zupana iz druge linije in napaki gostov ob servisu Pokeršnika so Kamničani po dolgem času povedli z dvema točkama prednosti (22:20). Razpoloženi Stavbar je svoji ekipi priboril kar tri zaključne žoge za vodstvo z 2:0 v nizih. Prve sicer domači odbojkarji niso izkoristili, so pa drugo, saj je napad gostov končal v avtu.

Tudi v tretji niz so kamniški odbojkarji krenili v nespremenjeni zasedbi, vendar pa uvod vanj zanje ni bil najuspešnejši, kajti Estonci so s tremi zaporednimi bloki povedli s 4:1. Gostje so dolgo vodili za štiri točke, tudi pri 11:7, nato se je domači trener Marko Brumen odločil za dvojno menjavo ter v igro namesto Hrasta in Pokeršnika poslal Kvasa in Tončka Šterna. Menjava ni pomagala, pri gostih je bil nezaustavljiv njihov korektor Pulk.

V četrtem nizu so po izenačeni igri po bloku Kotnika Kamničani povedli z 22:18. Po še enem uspešnem napadu so calcitovci prišli do kar petih zaključnih žog za končno zmago. Izkoristili so drugo po napaki gostov.

"Danes sem zadovoljen z našo igro. Mislim, da je bila to v tej sezoni ena najboljših tekem, saj smo večji del tekme igrali potrpežljivo, zbrano, bolj ali manj smo se držali dogovora. V tretjem nizu je res sledil manjši padec v igri, sicer pa smo kar malo presegli sami sebe. Ker smo zmagali s 3:1 in ker v gosteh ne igramo nič slabše kot doma, imamo možnosti, da se uvrstimo v četrtfinale," je povedal Brumen.

Pokal challenge (M), osmina finala, prva tekma:
CALCIT VOLLEYBALL - SELVER TALLINN
3:1 (20, 22, -17, 20)

Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 7, T. Štern 1, Kvas, Pokeršnik 13, Ribič, Štembergar Zupan 14, Brus 2, Hrast 3, Stavbar 12, Kotnik 15, Ž. Štern 1.

Selver Tallinn: Kivisild 6, Tammemaa 10, Keel 1, Rannar, Orav, Ouekallas 4, Rosenblatt 12, Vahter, Pulk 21, Losnikov, Järv 1, Jalg 3.




Pokal challenge (Ž), osmina finala, prvi tekmi:
ZAREČJE ODINCOVO - NOVA KBM BRANIK
3:1 (-19, 17, 8, 20)

CALCIT VOLLEYBALL - POREČ
3:0 (18, 17, 18)

Kamniški odbojkarji ugnali Estonce