Dejan Lazarevič (desno), ki igra v Modeni, je spet med izbranci Srečka Katanca. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Lazarevič (desno), ki igra v Modeni, je spet med izbranci Srečka Katanca. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

23-letni krilni nogometaš Modene je bil v reprezentanci že ob prejšnjih zborih, vendar ga je v zadnjem obdobju mučila poškodba. Ker je spet začel trenirati in ker so zadnji zdravniški pregledi optimistični, je Katanec obetavnega nogometaša, ki je Slovenijo vodil kot kapetan na evropskem prvenstvu do 19 let in ki je uspešno nastopal tudi za reprezentanco do 21 let, vpoklical v ekipo.

Slovenija se bo 27. maja zbrala na pripravah na Brdu pri Kranju, po opravljenih treningih v Kranju pa bo reprezentanca 30. maja odpotovala v Nemčijo, kjer jo dan pozneje v Bielefeldu čaka prijateljska tekma s Turčijo.

Kavčič v Ukrajino tudi s Črnigojem
V prvem tednu junija bo aktivna še ena slovenska nogometna reprezentanca. Reprezentanca do 21 let, ki jo vodi selektor Tomaž Kavčič, bo v Ukrajini nastopala na enajsti izvedbi memoriala Valeriju Lobanovskemu. Slovenija bo v Kijevu odigrala dve tekmi, najprej proti Ukrajini v polfinalu, zatem pa še v tekmi za tretje mesto oziroma finale. Poleg Slovenije in Ukrajina na turnirju nastopata še Avstrija in Češka.

Kavčič je objavil dvaindvajseterico igralcev, na seznam pa je kot najmlajšega uvrstil Domna Črnigoja iz Kopra, med mlajšimi pa so še Aljaž Cotman, Luka Krajnc, Miha Zajc in Andraž Šporar.

Seznam igralcev:
Vratarja: Aljaž Cotman (Wolves, ANG), Ažbe Jug (Bordeaux, FRA);

Branilci: Miha Blažič (Koper), Gaber Dobrovoljc (Domžale), Erik Janža (Domžale), Žiga Kous (Domžale), Luka Krajnc (Genoa, ITA), Nemanja Mitrovič (Olimpija), Matej Palčič (Koper), Dejan Trajkovski (Maribor);

Zvezni igralci: Matic Črnic (Aluminij), Domen Črnigoj (Koper), Amir Derviševič (Krka), Enej Jelenič (Padova, ITA), Žan Majer (Domžale), Alen Ploj (Mura 05), Blaž Vrhovec (Celje), Miha Zajc (Celje);

Napadalci: Elvis Bratanovič (Rudar Velenje), Matej Pučko (Koper), Andraž Šporar (Olimpija), Filip Valenčič (Olimpija).