ACH Volley je uspešno opravil nalogo v Nemčiji. Foto: Aleš Fevžer
ACH Volley je uspešno opravil nalogo v Nemčiji. Foto: Aleš Fevžer
Luka Slabe
Trener ACH-ja Luka Slabe je upravičil zaupanje vodstva kluba, ki ga je pred sezono postavilo za novega trenerja. Foto: Aleš Fevžer
Uroš Kovačević
Uroš Kovačević je bil s 15 točkami najučinkovitejši pri Ljubljančanih. Foto: Aleš Fevžer
ACH-jevci ostajajo v Ligi prvakov

Prvi niz na odločilni tekmi za drugo mesto v skupini D je ACH dobil z 28:30, drugega pa z 20:25. Tretji je pripadel gostiteljem s 25:17, v četrtem pa so bili s 26:28 znova boljši slovenski prvaki. Unterhaching je v 1. krogu v Stožicah zmagal s 3:2.

Iz sedmih skupin je v nadaljnje tekmovanje napredovalo sedem zmagovalcev (Zenit Kazan, Lokomotiva Novosibirsk, Trentino, Macerata, Skra Belchatow, Noliko, Cuneo) in pet najbolje drugouvrščenih (Berlin, Zaksa (POL), ACH Volley, Dinamo Moskva in Rzeszow). Žreb osmine finala, ki bo na sporedu januarja, bo v četrtek. Predtem bodo določili gostitelja sklepnega turnirja četverice, tako da se bo v osmini finala sprostilo mesto še za šestega najboljšega drugouvrščenega. Gostitelj "final foura" bo namreč neposredno uvrščen na sklepni turnir.

Zrela igra v končnicah nizov
Ljubljančani bodo po letu premora znova igrali v izločilnih dvobojih Lige prvakov. Čeprav je bilo na tekmi v predmestju Münchna zaznati nekaj začetne treme, so jo hitro odpravili, izkazali pa so se, ko je bilo to najbolj potrebno. V končnicah nizov so odigrali zrelo, kar jim je na koncu prineslo, da jim za uvrstitev ni bilo treba trepetati in pogledovati, kaj se je zgodilo na tekmah v drugih skupinah.

Nemci slavili prehitro
V prvem nizu si je ACH prvo večjo prednost priigral pri vodstvu z 10:7. A v končnici je kazalo na zmago nemških podprvakov, ki so povedli z 22:19 in celo že dosegli odločilno točko za 25:23, vendar je pri tem Christian Duennes z roko posegel čez mrežo, tako da je točka pripadla gostom. Ti so nato ubranili še dve zaključni žogi gostiteljev, svojo drugo pa izkoristili z asom Gregorja Ropreta.
Flajs odličen v drugem nizu
V drugem nizu je ACH ves čas vodil, odlično je v tem delu igral kapetan Andrej Flajs. Tudi znižanje izida na 19:21 Unterhachingu ni pomagalo. Ljubljančani so si je z vodstvom 2:0 že zagotovili drugo mesto v skupini, čeprav delo še ni bilo stoodstotno opravljeno, pa so si vendarle dovolili padec v igri in tretji niz zaradi slabega začetka zanesljivo izgubili.

Odločilna točka Morena
Četrti niz je bil znova izenačen vse do konca. Prvo zaključno žogo so imeli Slovenci, nato dve Nemci, tako kot v prvem nizu pa so tudi v četrtem ACH-jevci izkoristili svojo drugo. Za to je z blokom poskrbel Brazilec Carlos Moreno.
Izjava po tekmi
Luka Slabe, trener ACH Volley:
"Super rezultat, kljub temu da z igro ne moremo biti zadovoljni. Takšne tekme imajo velik čustven naboj in so velikega pomena ter običajno niso preveč kakovostne. Naredili smo veliko preveč napak. O prvih dveh nizih sicer lahko govorimo v superlativih, v zadnjih dveh pa je bila prava živčna vojna v prepričevanju sebe in igralcev, da je treba igrati naprej. Najpomembnejše pa je, da nam ta zmaga prinaša napredovanje."
Liga prvakov, skupina D, 6. krog
GENERALI UNTERHACHING - ACH VOLLEY
1:3 (-28, -20, 17, -26)
Generali Unterhaching: Steuerwald 1, Raymaekers 10, Snippe 17, Skladany 2, Hirsch 15, Šumov 10, Hupka 4, Strohbach, Friedrich, Duennes 7, Šafranovič 6, Prüssener.

ACH Volley: Flajs 12, Kovačević 15, Lewis, Šket 14, Sidibe 8, Petrović 11, Jablonsky 2, Ropret 2, Fabjan, Rašić 7, Moreno 1, Vidič.
1.112 gledalcev
MACERATA - LENNIK
3:0 (13, 10, 20)


Pokal Challenge (Ž), 1/16 finala, povratni tekmi
Nova KBM Branik - MODENA 0:3
1:3 (-17, 24, -23, -14)

Irmato Weert (NIZ) - CALCIT VOLLEYBALL 1:3
3:1 (-22, 24, 22, 17)
Calcit je napredoval, potem ko je dobil zlati niz s 15:9.
V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.

ACH-jevci ostajajo v Ligi prvakov