Trener Luka Slabe je zadovoljen z zmago, z igro pa še ne. Foto: odboj-zveza.si
Trener Luka Slabe je zadovoljen z zmago, z igro pa še ne. Foto: odboj-zveza.si
Klemen Čebulj
Klemen Čebulj je bil z 21 točkami najučinkovitejši Slovenec. Foto: MMC RTV SLO
Po Makedoncih Slovence čakajo Latvijci
Zmaga nad Makedonci za slovensko samozavest

Varovanci Luke Slabeta so težje od pričakovanj prišli do dveh točk. Makedonci so vodili z 2:1 v nizih, a so se nato Slovenci le zbrali in izenačili (25:16).

Čebulj potegnil slovenski voz
Na vrsti je bil odločilni peti niz, v katerem so Slovenci s tremi blok točkami (Mitja Gasparini, Klemen Čebulj, Alen Pajenk) povedli s 6:3. Malo kasneje je Čebulj z odličnimi servisi poskrbel za 9:3, s čimer je bil zmagovalec odločen. Niz se je končal s 15:8.

Slabe: Najpomembnejša je zmaga, v soboto bo vse lažje
"Najpomembnejše v tem trenutku je, da smo zmagali, da smo turnir odprli z zmago. V treh nizih je bila stvar videti tako, kot je morala, v dveh ne. V teh dveh nismo našli ritma, čeprav smo poskušali z določenimi menjavami, ki naj bi prinesle neko svežino, nek zalet. A nam ni uspelo. Od zunaj je bila naša igra najbrž videti zaspano, a zadovoljen sem, ker v trenutkih krize ni bilo nobene panike, zaradi katere bi delali neumnosti. Nismo sicer naredili neke ekstra stvari, a tekma se je vendarle končala z našo zmago, kar je najbolj važno, mislim, da bo jutri vse lažje. Nobenega igralca ne bi izpostavil, ne v dobrem ne v slabem smislu, moram pa reči, da so vsi, ki so prišli na igrišče, odigrali pomembno vlogo. Jutri nas čaka podobno težko delo, Latvija je zelo podobna ekipa Makedoniji, tako po strukturi ekipe kot po kakovosti. Tudi njihova igra sloni na odličnem korektorju,"
je tekmo ocenil slovenski selektor Luka Slabe.

Na prvenstvo neposredno le prvouvrščeni
Slovenija bo v soboto igrala z Latvijo, v nedeljo pa še s Poljsko. Na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2015 v Bolgariji in v Italiji, se bo neposredno uvrstila najboljša reprezentanca iz dveh turnirjev - drugi bo naslednji teden v Ljubljani. Drugouvrščena ekipa bo odšla v dodatne kvalifikacije.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

VROCLAV

SLOVENIJA - MAKEDONIJA
3:2 (18, -18, -19, 16, 8)

Slovenija: Pajenk 14, Šket 1, Gasparini 20, Plot, Vinčić, Koncilja 10, Urnaut 8, Pokeršnik, Ropret 1, Kovačič, Čebulj 21, Pavlovič.

Makedonija: Angelovski, G. Gjorgiev, Josifov 16, N. Gjorgiev 20, Milev 12, Despotovski 3, Ljaftov 6, Simovski 1, Nikolov 2, Karanković 3, Gjorgevski, Mihailov.


POLJSKA - LATVIJA
3:0 (15, 23, 16)

Sobota ob 15.00:
SLOVENIJA - LATVIJA

POLJSKA - MAKEDONIJA

Nedelja ob 18.00:
POLJSKA - SLOVENIJA

MAKEDONIJA - LATVIJA

Po Makedoncih Slovence čakajo Latvijci
Zmaga nad Makedonci za slovensko samozavest