Monika Potokar je bila z 20 točkami najzaslužnejša za zmago Mariborčank. Foto: MMC RTV SLO
Monika Potokar je bila z 20 točkami najzaslužnejša za zmago Mariborčank. Foto: MMC RTV SLO
Kamničani izločili Salonit
Potokarjeva najbolj zaslužna za zmago Mariborčank

Po začetnem vodstvu Kamničank so Mariborčanke prvič povedle z 8:7, ko je bila v napadu dvakrat uspešna Monika Potokar. Nato je sledila tesna tekma do drugega tehničnega odmora, saj si nobena izmed ekip ni priigrala več kot točke naskoka. Tako na eni kot na drugi strani je bilo tudi precej napak in zgrešenih servisov. Gostje so pred končnico imele tako tri točke naskoka (21:18), nato imele še zaključno žogo za prvi niz, vseeno pa so se domače odbojkarice vrnile, uspešno postavljale blok in nazadnje po asu Marine Kaučič prvi niz odločile v svojo korist (26:24).

Povsem drugačna je bila zgodba v drugem nizu. Mariborčanke so napade gostij uspešno ustavljale z blokom, za nameček pa so se razigrale še v napadu, naredile serijo petih zaporednih točk, po vodstvu s 16:7 pa niso imele težav, tako da so ta niz dobile prepričljivo (25:13).

Vendar se Kamničanke niso predale. Domače je visoko vodstvo nekoliko uspavalo, gostje pa so ponujeno priložnost izkoristile. Izkazala se je Tjaša Turnšek in z zaporednimi uspešnimi začetnimi udarci svoji ekipi zagotovila naskok 13:4. Niz pa še ni bil odločen, saj so se domače nato prebudile in počasi nižale zaostanek, se približale že na 20:21, v končnici pa je bila v napadu spet neustavljiva Turnškova in Calcit je skupni izid znižal (21:25).

V četrtem nizu si nobena ekipa ni priborila visoke prednosti, končno zmago pa so odbojkarice Branika (25:22) dosegle predvsem po zaslugi najučinkovitejše igralke Potokarjeve, na koncu je imela 20 točk, toliko kot tudi najboljša posameznica poražene ekipe Turnškova. Druga tekma finala bo v Kamniku v torek.

Kamničani prvi finalisti
Odbojkarji Calcita Volleyballa so prvi finalisti državnega prvenstva. Na drugi polfinalni tekmi so doma premagali Salonit Anhovo s 3:1 (23, -21, 18, 17). V finalu se bodo Kamničani pomerili z boljšim iz dvoboja med Astecom Triglavom in ACH Volleyjem, prvo tekmo so dobili Ljubljančani, druga pa bo na sporedu v soboto v Kranju.

1. DOL (Ž), finale, prva tekma:
NOVA KBM BRANIK - CALCIT VOLLEYBALL 1:0
3:1 (24, 13, -21, 22)

Nova KBM Branik: Pehnec, Potokar 20, Kaučič 6, Ammerman 17, Pintarič, Pozvek, Milosavljević 11, U. Jerala, Planinšec, Proković, Hutinski 15, Kučej, Blagne 7.

Calcit Kamnik: Vrhovnik 6, Hribar, Lenarčič 1, Handanović, Urbančič, Kramolc 12, Hadžić 5, N. Mori, Turnšek 20, Ljubetič, Kmezič, Bogdanović 6, E. Mori 1.

Druga tekma bo v torek. Igrajo na tri zmage.

Za 3. mesto, nedelja ob 18.00:
LUKA KOPER - ALIANSA


1. DOL (M), polfinale, drugi tekmi:
CALCIT VOLLEYBALL - Salonit Anhovo 2:0
3:1 (23, -21, 18, 17)

Sobota:
ASTEC TRIGLAV - ACH VOLLEY 0:1


Igrajo na dve zmagi.

Kamničani izločili Salonit
Potokarjeva najbolj zaslužna za zmago Mariborčank