Odbojkarice Nove KBM Branik so na finalnem turnirju oddale le en niz. Foto: Thomas Črnčec
Odbojkarice Nove KBM Branik so na finalnem turnirju oddale le en niz. Foto: Thomas Črnčec
Bruno Najdič
Bruno Najdič je odlično pripravil svoje izbranke, ki so bile v ključnih trenutkih najboljše. Foto: MMC RTV SLO

Ekipa SVS Post je bila v rednem delu prepričljivo najboljša, v finalu pa ni osvojila niti niza. Varovanke Bruna Najdiča, tretje po rednem delu, v polfinalu pa boljše od bratislavskega Doprastava, so se v vseh treh nizih uspešno reševale iz izgubljenega položaja. V prvem so že zaostajale z 9:17, a tekmice ujele, pri izidu 24:25 prišle do zaključne žoge, drugo tudi izkoristile.

V drugem nizu so ob drugem tehničnem odmoru zaostajale z 12:16, a do konca spet poskrbele za preobrat, niz so dobile s 25:23. Tudi v tretjem nizu, v katerem so na začetku vodile, so pred končnico zaostajale s 17:21, a tudi to jih ni spravilo s tira. Pokazale so veliko borbenost in psihično stabilnost, zato so bile na koncu nagrajene.

Trener Najdič načrtoval presenečenje
"Vedel sem, da smo dobro delali, vedel sem, da smo sposobni, ampak do zdaj se nam stvari nekako niso postavile in sestavile tako, kot smo hoteli. Po včerajšnji dobri igri sem vedel, da morda lahko presenetimo. In zdaj pa se nam je končno odprlo," je bil navdušen trener Najdič ter nadaljeval: "Težko smo se sestavili, potem ko smo v prvem nizu izgubljali, toda ekipa je spet pokazala srce in voljo. To je bilo v tem trenutku, ko smo igrali proti favoritom, morda najpomembneje!"

Kapetanka Aleksandra Milosavljević je bila zelo vesela: "Svoje cilje smo izpolnili že z uvrstitvijo v finale. Zato smo lahko igrale toliko bolj sproščeno in brez nekih trdo postavljenih ciljev. Zdaj se je pokazalo, kaj lahko ta ekipa napravi, tudi če igra proti ekipi, ki je bila danes več kot favorit."

Mariborčanke so tako poskrbele za tretjo slovensko zmago v tem tekmovanju, pred njimi je zmagala tudi Hit Nova Gorica.

Finale:
Post Schwechat - NOVA KBM BRANIK
0:3 (-25, -23, -23)

SVS Post Schwechat: Inić 3, Hatinova 2, Hagglund 3, Engelhardt 7, Cooper 8, Banwarth, Ma, Radosova 10, Ojo 1, Seidl, Rimser 1, Simich 13.

Nova KBM Branik: Pehnec, Potokar 14, Kaučič 4, Ammerman 16, Pintarič, U. Jerala, Planinšec, Proković, Milosavljević 6, Hutinski 8, Kučej, Blagne 6.

Za tretje mesto:

SLAVIJA BRATISLAVA - Doprastav
3:1 (17, -19, 13, 15)

Polfinale:
POST SCHWECHAT - Slavija Bratislava
3:0 (22, 20, 18)

Doprastav Bratislava - NOVA KBM BRANIK
1:3 (-12, -18, 23, -20)