Kdaj se bo Mitja Gasparini pridružil reprezentanci, je odvisno od klubske sezone v Katarju. Foto: MMC RTV SLO
Kdaj se bo Mitja Gasparini pridružil reprezentanci, je odvisno od klubske sezone v Katarju. Foto: MMC RTV SLO
Luka Slabe
Luka Slabe bo uradni krst na slovenski klopi doživel konec maja. Foto: Aleš Fevžer

Na njem ni presenečenj, od do zdaj standardnih reprezentantov manjka le podajalec Rok Satler, ki se je odločil za slovo od nacionalnega dresa. Najbolj razveseljivo je, da je na seznamu tudi Mitja Gasparini, za katerega se je govorilo, da si za reprezentanco ne želi več igrati, kar pa naj ne bi bilo resnično.

"Skupaj s predsednikom OZS-ja Metodom Ropretom sva se pogovarjala z njim, trdi, da ni nikoli izjavil, da za reprezentanco ne bi več igral. Toda Mitja je trenutno v Katarju, kamor je odšel po koncu sezone v Južni Koreji. Ta sezona v Katarju se zanj v najboljšem primeru, za nas bi bil to sicer najslabši, lahko zavleče do konca maja, kar pomeni, da na kvalifikacijah za SP ne bi igral, zato pa bi nanj lahko računali na tekmah s Hrvaško. Razveseljivo je tudi, da je Alen Šket celotno sezono preživel brez večjih težav s svojima kolenoma. O njegovi kakovosti vemo vse, tako da bomo tudi na mestu korektorja močnejši, kot je bila reprezentanca na svoji zadnji akciji. Če ne bo Gasparinija že od začetka priprav, bomo na tem mestu morali malo kombinirati s Klemnom Čebuljem, ki je že bil v tej vlogi, ali Janom Pokeršnikom. Oba pa najprej vidim na mestu sprejemalcev, kajti ta reprezentanca bo potrebovala dober, dober sprejem," je dejal Slabe.

Slovo Satlerja ni prišlo ravno v najboljšem času, kajti Dejan Vinčić v letošnji sezoni zaradi znanih dogodkov na Poljskem, ni veliko igral. Tako bi ekipi še kako koristil izkušenejši organizator igre, poleg Gregorja Ropreta nobeden izmed poklicanih podajalcev (Jan Brulec, Matija Jereb) nima reprezentančnih izkušenj.

"Do določene mere me skrbi to, da Vinčič že nekaj časa ni igral, ker je bil brez kluba, vendar menimo, da bo brez njega težko, tako da mu moramo dati priložnost, da se prek reprezentance dokaže in se vrne v vrhunsko odbojko. Veliko bo odvisno tudi od njega, kako pripravljen bo prišel na priprave, če bo zdržal in seveda, kako se bo izkazal. Za Ropreta vemo, da ima za zdaj odlično sezono v ACH Volleyju, kjer je prevzel vlogo prvega organizatorja igre, in se s tem bremenom dobro nosi. Resneje bomo reprezentanci pridružili Jana Brulca, medtem ko Jereb v zadnjih treh letih ves čas drži kakovost, dokazuje, da je to igralec, na katerega lahko računamo, če bo reprezentanca zaradi poškodb zašla v težave," je svoj izbor na mestu organizatorjev igre pojasnil Slabe.

Seznam kandidatov za reprezentanco:
Organizatorji igre:
Jan Brulec (Calcit Volleyball), Matija Jereb (Salonit), Grega Ropret (ACH Volley), Dejan Vinčič (brez kluba).

Sprejemalci:
Klemen Čebulj (San Giustino, Italija), Andrej Flajs, Jan Klobučar (oba ACH Volley), Alen Djordjević Kamenik (Cankaya, Turčija), Jan Planinc, Jan Pokeršnik (oba Calcit Volleyball), Jernej Potočnik (Olympiacos, Grčija), Tine Urnaut (Vibo Valentia, Italija).

Blokerji:
Matevž Kamnik (Unterhaching), Danijel Koncilja, Dane Mijatovič (oba Salonit), Mario Koncilja (Panvita Pomgrad), Alen Pajenk (Macerata), Matej Vidič (ACH Volley).

Korektorji:
Mitja Gasparini (Hyundai Skywalkers, J. Koreja), Matej Mihajlović (Maribor), Alen Šket (ACH Volley).

Prosti igralci:
Aleš Fabjan (ACH Volley), Miha Plot, (Lennik), Jani Kovačič (Salonit).