Pred izbrankami Bruna Najdiča je težka naloga. Foto: www.alesfevzer.com
Pred izbrankami Bruna Najdiča je težka naloga. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska ženska izbrana vrsta se bo pod vodstvom Najdiča prvič zbrala v ponedeljek, 4. maja v Mariboru, prvo kvalifikacijsko tekmo proti Francozinjam pa bodo odbojkarice igrale v gosteh, in sicer v soboto, 23. maja, v Niortu. Povratni obračun bo na sporedu že šest dni pozneje (v petek, 29. maja), Slovenke pa bodo francosko reprezentanco gostile v Mariboru.

Najdič: Manjka le Valentina Založnik
Najdič, ki mu bo znova pomagal Matjaž Hafner, sicer tudi njegov pomočnik pri državnih podprvakinjah, ekipi Nova KBM Branik, je na spisek uvrstil 19 igralk: "Na širšem spisku so imena igralk, ki so v reprezentančnih akcijah sodelovale že lani, ko smo zaigrali v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Na spisek sem uvrstil tudi štiri igralke mladinske reprezentance, a bodo ta dekleta osredotočena predvsem na majske kvalifikacije za mladinsko svetovno prvenstvo. Na spisku žal ni Valentine Založnik, ki za reprezentanco ne bo mogla zaigrati, saj zaključuje študij v ZDA."

Evropsko prvenstvo konec septembra v Belgiji in na Nizozemskem
Če bodo slovenske odbojkarice v dvoboju proti Francozinjam uspešne, jih čaka nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 26. septembrom in 4. oktobrom potekalo v Belgiji in na Nizozemskem.

Seznam reprezentantk: Monika Potokar, Anja Zdovc, Marina Cvetanovič, Živa Recek, Sara Valenčič, Mojca Božič, Sara Najdič, Sara Hutinski, Marina Kaučič, Saša Planinšec, Iza Mlakar, Urška Igličar, Katja Medved, Elena Kučej, Tina Kaker, Lana Ščuka, Anita Sobočan, Eva Mori, Maja Pahor.