Slovenski državni prvaki so letošnjo Ligo prvakov začeli s porazom proti Unterhachingu (2:3), v četrtek pa jih čaka gostovanje pri italijanskem prvaku. Foto: BoBo
Slovenski državni prvaki so letošnjo Ligo prvakov začeli s porazom proti Unterhachingu (2:3), v četrtek pa jih čaka gostovanje pri italijanskem prvaku. Foto: BoBo

Pred tremi sezonami se je ACH Volley na sklepni turnir odbojkarske Lige prvakov presenetljivo prebil prav po tem, ko je izločil Macerato. Toda v zadnjih dveh letih se je Macerata močno okrepila. Od zdajšnjih nosilcev igre je takrat igral le srbski reprezentant Marko Podraščanin. Zvezdnikov ne manjka. Dragan Travica, Ivan Zajcev, Cristian Savani in Simone Parodi so italijanski reprezentanti, na blokerskih mestih blesti srbski tandem Podraščanin/Dragan Stanković, libero je francoski reprezentant Hubert Henno, tu sta še Čeh Jirži Kovarž in Srb Saša Starović.

Slovenski reprezentančni bloker Alen Pajenk za zdaj ne dobiva veliko priložnosti za igro. Da Macerata ni le skupina odličnih posameznikov, ampak tudi homogeno moštvo, dokazujejo njihovi letošnji dosežki. Vse štiri prvenstvene dvoboje so dobili gladko, osvojili so tudi italijanski superpokal. V prvem dvoboju Lige prvakov so, čeprav niso igrali v popolni sestavi, gladko ugnali Lennik.

"Njihova kakovost je povsem jasna. So veliki favoriti. Poskušali bomo narediti vse, kar se bo dalo, ponoviti pristop s tekme proti Unterhachingu, ne smemo pa ponoviti nihanj s prve tekme," pred najbrž najlažjo tekmo v sezoni, v kateri ljubljansko moštvo nima česa izgubiti, razmišlja trener ACH Volleyja Luka Slabe.

Slovensko moštvo bi si želelo, da bi jih tekmeci podcenjevali, a kot zagotavljajo v italijanskem taboru, se to ne bo zgodilo. "Ljubljančani so dobra ekipa, ki je nikakor ne smemo podceniti. Dobro jih poznamo, praktično vsak naš igralec ima v njej reprezentančnega soigralca. Za nas je tekma zelo pomembna. Če želimo osvojiti prvo mesto in si zagotoviti neposredno napredovanje, moramo zmagovati. Še posebno na domačem igrišču si spodrsljajev ne smemo privoščiti," je previden Saša Starović.

Tekma se bo v četrtek začela ob 18. uri, prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Liga prvakov, skupina D, 2. krog
Četrtek ob 18.00:
MACERATA - ACH VOLLEY

Sreda ob 19.30:
GENERALI UNTERHACHING - EUPHONY ASSE-LENNIK


Lestvica:
MACERATA 1 1 0 3:0 3 GENERALI UNTERHACHING 1 1 0 3:2 2 ACH VOLLEY 1 0 1 2:3 1 EUPHONY ASSE-LENNIK 1 0 1 0:3 0