Po petih letih se Kamničanke spet veselijo državnega naslova. Foto: BoBo
Po petih letih se Kamničanke spet veselijo državnega naslova. Foto: BoBo
Odločilni trenutki tekme Nova KBM – Calcit Volleyball

Potem ko so v torek zapravile priložnost, da se naslova veselijo pred domačimi gledalci, so kamniške igralke popravni izpit naredile z odliko. Bolje so servirale, bolje sprejemale, v odločilnih trenutkih pa bile odlične tudi v obrambi, tako v bloku kot v polju.

V prvem nizu, ki je trajal pol ure, je bilo še najtesneje (izid je bil nazadnje izenačen na 22), v naslednjih dveh nizih pa so Kamničanke pod taktirko Mojce Božič, Lane Ščuke, Urške Igličar in Petre Vrhovnik narekovale silovit ritem in v popolnosti izpolnile načrt trenerja Gašperja Ribiča.

V zadnjem nizu so po treh zaporednih asih Urške Igličar gostje vodile s 14:8 in 16:10, nato resda dopustile tekmicam, da so se s štirimi zaporednimi točkami približale, a to ni prineslo preobrata. Pri zaostanku 24:19 so morale Mariborčanke opustiti upe na štirinajsti naslov, Calcit Volleyball pa je izkoristil drugo zaključno žogo.

Z naslovom državnih prvakinj je Calcit popravil vtis iz Srednjeevropske lige in s pokalnega tekmovanja, kjer so slavile Mariborčanke, takrat še z Ano Starčević.

Gašper Ribič, trener Calcita Volleyballa: "Danes nismo delali tako rekoč nobenih napak, predvsem v napadu ne. Bili smo na višji ravni kot v Kamniku. Pogovori so obrodili sadove, podajalka je odlično opravila svojo nalogo, razigravala je igralke, in to prave igralke. Brez servisa in sprejema pa tako ali tako ne moreš zmagati. Ne smem pozabiti na obrambo, v nekaterih momentih smo pokazali veliko mero borbenosti, v polju smo rešili nekaj pomembnih točk. Odlično se počutim. Lani, ko smo osvojili srednjeevropsko ligo in pokal, sem sicer rekel, da ne bi zamenjal teh dveh lovorik za prvenstveno, letos pa bom rekel drugače. Državno prvenstvo je le državno, to tekmovanje je ovrednoteno kot najpomembnejše, zato moram priznati, da so občutki lepši kot lani. To je zagotovo moj največji uspeh v trenerski karieri."

Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika: "Če bi se prvi niz drugače razpletel, bi se tekma lahko zasukala drugače. V prvem nizu smo bili ves čas blizu tekmic, imeli protinapad za 23:22, ga zapravili, sledili pa sta še dve napaki. S tem smo nehali verjeti vase, to je bil odločilen psihološki moment na tekmi. Druga težava je bila, da na sami tekmi nismo premaknili kamniškega servisa, pri servisu smo zagotovo imeli velike rezerve. Na drugi strani pa smo bili na sprejemu preveč ranljivi, tudi napad nam ni stekel, preprosto je bilo preveč napak. Iza Mlakar in Anita Sobočan bi potrebovali pomoč, ki pa je ni bilo od nikoder."

DRŽAVNO PRVENSTVO (Ž), 1. DOL, finale, peta tekma
Nova KBM Branik - CALCIT VOLLEYBALL 2:3
0:3 (-22, -16, 20)

Nova KBM Branik: Mlakar 17, Blagne, Ammerman 7, Kaučič 6, Ajnihar 1, Sužnik, Čeplak, M. Planinšec, Najdič 1, S. Planinšec 4, Sobočan 12, Pintar 1, Eržen.
Calcit Volleyball Kamnik: Kranjc, Barnes 2, Božič 2, Kregar, Borko 5, Vrhovnik 13, Igličar 12, Forštnarič, Kučej 1, Hribar 1, Jerala, Ščuka 13.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrale so na tri zmage.

Odločilni trenutki tekme Nova KBM – Calcit Volleyball