Odbojka
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.2 od 13 glasov Ocenite to novico!
Slovenski odbojkarji so izgubili v Turčiji. Foto: CEV
VIDEO
Odbojkarji še naprej brez...

Dodaj v

Odbojkarji ostali brez teoretičnih možnosti za zaključni turnir

Slovenci naslednjo soboto proti Ukrajincem
30. maj 2018 ob 16:40
Samsun - MMC RTV SLO, STA

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v zlati evropski ligi še četrtič izgubila, še drugič so bili od nje boljši Turki. Tokrat na domačem igrišču, v Samsunu so tako kot v Mariboru v nedeljo zmagali s 3:0 (22, 15, 19).

Pomlajena slovenska vrsta, ki je bila tokrat še dodatno oslabljena, saj sta doma ostala Matej Kök in Tonček Štern (slednji je zaradi počenega rebra že končal nastope v ligi), se tudi iz Samsuna vrača praznih rok. Še drugič v štirih dneh jo je premagala Turčija, ki je bila tako kot v Mariboru precej boljši tekmec.

Spet se je izkazalo, da se brez pravega sprejema tekem ne more zmagovati, čeprav je gostujoči selektor Samo Miklavc poskušal z vsemi sprejemalci, ki jih ima na razpolago, "zdravila" za turške servise ni našel (Slovenci so imeli le 19-odstoten sprejem). Zato njegovi izbranci po štirih tekmah ostajajo le pri enem osvojenem nizu in zdaj tudi brez teoretičnih možnosti, da bi se uvrstili na zaključni turnir.

Sedem zaporednih točk Turkov
Začetek tekme je sicer dajal upanje, da bi se tokrat lahko bolje izteklo kot na prejšnjih treh tekmah. Po odličnih servisih Jerneja Detela in Žige Šterna so gosti z blokom Saša Štalekarja povedli z 9:4, a nato so se začel težave s sprejemom, ki so svoj vrh dosegle po vodstvu s 13:10, ko so gosti dosegli sedem zaporednih točk. Prednost so še povečali, na koncu sicer imeli nekaj težav z zaključnimi žogami, Slovenci so štiri ubranili, pete ne.

Gostitelji s servisi do vodstva
Slaba igra Slovenije se je prenesla tudi v drugi niz, v katerem so domači po dveh zaporednih blokih povedli s 4:0, do konca niza pa niso popuščali. S plina so nekoliko stopili v tretjem nizu, ko sta bili na igrišču pomešani postavi. Slovenci so sredi niza še vodili s 15:13, nato pa so gledalci videli nekaj dobrih servisov domače ekipe, ki je prišla do vodstva, na koncu pa tudi do zanesljive zmage.

Slovenci, ki nimajo več niti teoretičnih možnosti, da bi se uvrstili na zaključni turnir, bodo naslednjo tekmo odigrali proti Ukrajini, tekma bo v soboto v Mariboru.

Evropska liga, skupina B

4. krog:
TURČIJA - SLOVENIJA
3:0 (22, 15, 19)

Turčija: Matic 5, Demirciler, Güngör 16, Aydin 11, Savas 7, Capkinoglu 2, Koc 2, Lagumdžija 1, Toy 6, Mert, Yenipazar 5, Gökgöz, Yatgin, Cam.

Slovenija: Toman, Kozamernik 8, Jereb, Planinšič, Hribar, Okroglič 4, Detela 12, Štalekar 1, Klobučar 2, Ž. Štern 9, Videčnik 1, Mijatović 2.

Lestvica: Turčija 11, Ukrajina in Nizozemska po 5, Slovenija 0 točk.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
iztrd
# 30.05.2018 ob 18:28
Od pretendentov za visoka mesta v Svetovni ligi do kante za nabijanje v Evropski ligi. Kar malo skrb vzbujajoče, da so naši "rezervisti" na tako nizki ravni. Upam, da jim bodo te tekme vsaj kakšno izkušnjo dale, dela pa ne bo zmanjkalo.
pan
# 30.05.2018 ob 17:12
Eksperiment Odbojkarske zveze se je s tem "projektom" izkazal kot strel v koleno!
Bregas
# 30.05.2018 ob 22:42
V drugih elementih bi še kar šlo, ampak s tako slabim sprejemom se pač ne da dobit niti niza. Očitno je prepad med našo prvo in drugo postavo...
gospod iskreni
# 31.05.2018 ob 10:25
To ni B ampak C ekipa
ic
# 31.05.2018 ob 00:47
Miklavc pa res ne more biti krivec, da so nasi v dolocenih elementih, predvsem sprejemu , tako slabi. Stern in klobucar letos nista veliko igrala, kar se pozna, okroglic je se zelen, kok poskodovan.Toman slabsi od Kovacica.Zagotovo pa nihce od njih nikoli ne bo urnaut ali cebulj. Pa spomnimo se, koliko casa so se nasi najboljsi matrali, da so naredili rezultat.
QUENDI
# 30.05.2018 ob 22:41
.....trenuti izplen ni ugoden......pač pride do koraka nazaj.......da sledita dva naprej......
pingo69
# 30.05.2018 ob 22:07
Dokler bo jih vodil Miklavc ne bo nič od tega !!!
mehmedi
# 18.06.2018 ob 22:47
izpad v srebrno ligo
RYAN
# 30.05.2018 ob 22:48
realy
Jerko dolenjski
# 31.05.2018 ob 08:16
Čeprav je to že kar malo mučno gledati, pa še vedno mislim, da odločitev, da v evropski ligi nastopimo z B ekipo, ni slaba. Kaj je res, pa bo pokazal čas.

Roko na srce, tudi sam nisem pričakoval take nemoči oz. nekonkurenčnosti. Kot je že predhodnik zapisal, predvsem na sprejemu. Drugod še nekako gre. Vendar je s kadrom, ki je trenutno na voljo to realnost. Še posebej sedaj, ko Tonček ne more več igrati. Vseeno pa menim, da bi ta ekipa, povsem spodobno igrala v srebrni evropski ligi. V zlati ligi, pa bi potrebovali vsaj enega od trojice (Urnaut, Čebulj, Šket), če bi hoteli biti konkurenčni.

Je kar velik prepad med prej omenjeno trojico in ostalimi. Morda še Pokeršnik?

In kaj je dobrega v tem, da nastopamo z B ekipo? Po tem, kar nam je naredila mednarodna odbojkarska zveza, bi fantje težko zbrali motivacijo za to tekmovanje. Pa to morda niti ne bi bil problem. Večji problem bi bil morda dolgotrajno skupno delo z istimi obrazi, tako da bi bili do SP verjetno že vsi naveličani en drugega. Zdaj pa bodo gotovo motivirani in bodo na SP pokazali, kaj si mislijo.

Res. Mednarodna odbojkarska zveza je slovensko odbojko potlačila na dno, kot cigaretni ogorek. Že tako medijsko podhranjeni, smo si priigrali priložnost, da vstanemo iz anonimnosti. Sem v torek gledal malo svetovno ligo za ženske. In videl polne dvorane. Če bi igrali v svetovni ligi, enostavno ne bi mogli biti spregledani.

Tako pa v slovenski javnosti tonemo med marginalne športe in pa ob bok kakemu ameriškemu nogometu, namiznemu tenisu, športu invalidov.... itd.

In potem pride v dvorano Tabor dobrih 100 gledalcev.
Kazalo