Veselin Vuković je zadovoljil vodstvo odbojkarske zveze. Foto: EPA
Veselin Vuković je zadovoljil vodstvo odbojkarske zveze. Foto: EPA

“Seveda smo se morali najprej vsi spočiti od napornega dela in urediti misli. Zdaj smo sedli za mizo, dodobra preučili vse možnosti in veseli me, da smo hitro našli skupen jezik. Do zdaj smo zelo očitno naredili šele prvi korak od mnogih možnih in sedaj bomo lahko bolj sistematično nadaljevali na dobrih temeljih,” je dejal Vuković, ki je z OZS podpisal dvoletno pogodbo, torej do konca naslednjega evropskega prvenstva. Vuković bo obdržal dozdajšnji strokovni štab, tudi pomočnika Tineta Sattlerja.

Koželj: Vuković navdušil s strokovnostjo
Z razpletom dogovorov je bil zadovoljen tudi direktor zveze Mitja Koželj, ki je dejal: “Vsi smo si potihem želeli, da bi lahko Veselina Vukovića obdržali pri nas, saj je vse navdušil s svojim profesionalnim in pozitivnim pristopom ter seveda s strokovnostjo dela. Ob tem se vsi v OZS tudi zavedamo, da ta reprezentanca še zdaleč ni rekla zadnje besede. Seveda nam je povsem jasno, da lahko tudi nadarjeni igralci dosegajo dobre uspehe le skozi dolgoletno kontinuirano delo. In prav to želimo tej generaciji na ta način tudi omogočiti.”

Odbojkarji spet "v akciji" 7. novembra
Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo ponovno zbrala že 7. novembra v Mariboru, ko jo čaka 15 dni priprav pred prvim kvalifikacijskim tunirjem za olimpijske igre, ki bo v Osijeku med 22. in 26. novembrom. Na turnirju bo šest reprezentanc razdeljenih v dve skupini (skupina A: Finska, Hrvaška, Nizozemska in skupina B: Slovenija, Portugalska, Ukrajina). Najprej bosta izpadla najslabša iz vsake skupine, potem se bodo za prvo mesto, ki edino vodi naprej (majski turnir bo v Sofiji med 7. in 14. majem) udarile štiri reprezentance.