ACH se je vrnil po zaostanku 0:2. Foto: www.alesfevzer.com
ACH se je vrnil po zaostanku 0:2. Foto: www.alesfevzer.com
ACH Volley po 0:2 le strl Panvito Pomgrad

Bolje so jo opravili Kamničani, ki so doma s 3:1 premagali Salonit, medtem ko se je ACH Volley znova mučil s Panvito Pomgradom.

Prekmurci, ki so v prejšnjem krogu premagali Calcit, so tokrat težave povzročali ACH Volleyju. Gostje iz Murske Sobote so namreč v Tivoliju vodili že z 2:0 v nizih, a so domači, za katere sta po dolgem času znova zaigrala Mario Koncilja in Samuel Walker, pripravili preobrat. Odlični začetni udarci Jakoba Rojnika, nezaustavljivi Aljoša Bogožalec v napadu in razpoloženi Gorazd Flisar v bloku so najzaslužnejši za vodstvo gostov z 2:0 v nizih, pri domačih pa sta za preobrat nato poskrbela predvsem reprezentant Jan Kozamernik, ki je ob koncu srečanja zbral kar 22 točk, in korektor Eric Mochalski. Domači so izenačili na 2:2, izenačen je bil tudi peti niz, v katerem je Panvita Pomgrad imela priložnost, da znova zmaga v Tivoliju, a so domači z blokoma Flajsa in Kozamernika izničili prednost, za konec s 16:14 pa je poskrbel Jan Pokeršnik.

Kamničani so proti Salonitu doma izgubili prvi niz, nato pa je trener Marko Brumen v igro namesto Tončka Šterna in Matica Videčnika poslal Žigo Šterna in Jureta Laknerja. Calcit je najprej izenačil na 1:1 v nizih, ključni za nadaljnji razvoj tekme pa je bil zagotovo konec tretjega niza. Salonit, za katerega zaradi bolezni ni igral organizator igre Luka Krivec, je, ko je na začetni udarec prišel Andrej Štembergar Zupan, vodil z 18:12. Kapetan Kamničanov je z odličnimi servisi poskrbel za izenačenje na 18. točki, igra Salonita pa se je popolnoma ustavila, saj so Kanalci do konca niza osvojil le še dve točki. Zmagovalec je bil tako praktično odločen, saj so domači v nadaljevanju le še pripeljali tekmo do konca in se veselili novih treh točk ter potrditve vodstva na lestvici.

ACH Volley - Panvita Pomgrad 3:2 (-21, -20, 20, 22, 14)
Triglav Kranj - Maribor 0:3 (-22, -22, -22)
Calcit Volleyball - Salonit Anhovo 3:1 (-19, 15, 20, 19)

Lestvica:                             
CALCIT VOLLEYBALL      7  6 1  24 točk
ACH VOLLEY             6  5 1  23     
PANVITA POMGRAD        7  3 4  17     
MARIBOR                7  4 3  14     
SALONIT ANHOVO         6  2 4   8     
TRIGLAV KRANJ          7  0 7   4     
ACH Volley po 0:2 le strl Panvito Pomgrad