Odbojka
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.5 od 61 glasov Ocenite to novico!
Del odbojkarske reprezentance je po vrnitvi v Slovenijo ponosno pokazal osvojeni pokal. Foto: Borut Živulović/Bobo
false
Kapetan Tine Urnaut je poudaril, da se še ne zavedajo, kaj so naredili, niti se tega ne zaveda Slovenija. Foto: Borut Živulović/Bobo
Slovenski odbojkarji
Odbojkarje kmalu čakajo priprave za evropsko prvenstvo. Foto: FIVB

Prvorazredni odbojkarji: "Slovenija se ne zaveda, kaj smo naredili"

Po enem mesecu spet v Sloveniji
27. junij 2017 ob 18:49
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija, STA

"Ne zavedamo se, kaj smo naredili. Slovenija se ne zaveda, kaj smo naredili. Slovensko odbojko smo popeljali v svetovni vrh," je po prihodu v Slovenijo povedal kapetan odbojkarske reprezentance Tine Urnaut.

Odbojkarji so se z odličnimi igrami prebili v elitni razred Svetovne lige, o čemer so sanjali nekaj let, kot je povedal Urnaut: "Zadali smo si cilj, da se uvrstimo v prvo skupino, to smo dosegli v minimalnem času. To vsem nadaljnjim generacijam omogoča, tega mi nismo imeli, da se že vklopijo na tekmovanje, ko pridejo v člansko konkurenco in igrajo na najvišji mogoči ravni. Slovensko odbojko smo popeljali v svetovni vrh."


Dajte nam tisto, za kar smo se bojevali

Urnaut je po vrnitvi domov komentiral tudi govorice, da Mednarodna odbojkarska zveza razmišlja o spremembi formata tekmovanja in da lahko Slovenija zaradi tega ostane brez mesta med elito v Svetovni ligi. "Do zdaj je bilo po pravilih, da se zmagovalec druge skupine uvrsti v prvo skupino. S kakovostjo igre smo pokazali, da si zaslužimo prvo skupino. Na strani svetovne zveze je, da ne spreminja pravil po nepotrebnem. Na naši zvezi pa je, da pritisne - in prepričan sem, da bo - in nam zagotovi tisto, za kar smo se borili."

Bomo Slovenijo videli med odbojkarsko elito?
Svetovna odbojkarska zveza popolnih odgovorov še ne podaja. V sistemu tekmovanja piše: "Zadnjeuvrščena reprezentanca iz prvega razreda bo uvrščena razred nižje. A če zmagovalec drugega razreda ne bo zadostil zahtevam, postavljenim s strani FIVB, potem se bo zveza odločila, kaj storiti (opozarjamo, da se pravilo lahko spremeni glede na sistem tekmovanja za leto 2018)." Vse morebitne spremembe bo FIVB sporočil po koncu letošnje izvedbe Svetovne lige.


Po 41 urah le doma

Odbojkarjem ne manjka motivacije, poudarja Urnaut, a obenem je opozoril na zaplete, s katerimi so se srečali: "Za nami je katastrofalna pot. Enainštirideset ur potovanja. Smo edina ekipa, ki je prepotovala tri celine, menjali smo časovna območja. Vse je bilo nastavljeno proti nam. Zadnje potovanje nam ni šlo na roko. Veselje zagotovo je, smo pa maksimalno izčrpani in hudo potrebni počitka."

Odbojkarje kmalu čakajo priprave za evropsko prvenstvo, na katerem bodo varovanci Slobodana Kovača branili srebro. EP bo potekal med 24. avgustom in 3. septembrom na Poljskem. Slovenija nastopa v skupini C, njeni nasprotniki pa so: Rusija, Bolgarija in Španija.

VIDEO
"Zlati odbojkarji" po mesecu dni spet doma
D. S.
Prijavi napako
Komentarji
Voly
# 27.06.2017 ob 19:13
Kako sta prva dva komentarja tipična za foušljivega in zafrustriranega Slovenca!
Fanta, pojdita po celodnevnem sedenju ob računalniku malo na svež zrak! Zelo vama bo koristil!
Voly
# 27.06.2017 ob 19:11
Točno tako, niti slučajno se ne zavedamo, kaj so odbojkarji v zadnjih leti naredili!
Sedaj spadajo v svetoni vrh in lahko se kosajo s prav vsako reprezentanco na svetu! Brez pretiravanja!
Tudi, če jim letos slučajno ne bodo dovolili v prvo svetovno ligo (kar bi bila prava športna krivica in redkost, ki se ne dogaja v nobenem ekipnem svetovnem športu), bodo to morali storiti prej ali slej, ker drugače ne more biti!
V nobenem ekipnem športu v samostojni Sloveniji nismo bili tako blizu svetovnemu vrhu!
Soni
# 27.06.2017 ob 19:17
naturalshine
Pač ene bolj skrbi kaj drugega kot le šport..sicer cestitke

To je že res, vendar kaj bi lahko našli slabega v tem, da so naši športniki v nekem športu v svetovnem vrhu?
Zlobni genij
# 27.06.2017 ob 19:12
Ne ze ne drugega, smo pa vsaj v enem svetovno zelo razsirjenem, a premalo medijsko-pokritem sportu precej boljsi od Nemcev :)
posavc79
# 27.06.2017 ob 19:14
Bravo !!!
jaskelainen
# 27.06.2017 ob 20:17
Če bi mi kdo 10 let nazaj rekel da bo inela Slovenija v odbojki srebrno medaljo iz EP in da bo igrala Svetovno ligo, bi ju rekel, da je nor.

Toda ta generacija je res odlična, upam samo, da bodo mladi, ki prihajajo držali korak... očitno znanje in talent sta...
safet
# 27.06.2017 ob 20:46
Tistih par negativističnih komentarjev, posebej prva dva, dokazujejo točno to kar pravijo fantje! Res se še ne zavedamo, kaj jim je uspelo! Fantje kapo dol!
ijagodn1
# 27.06.2017 ob 19:18
Vsa čast odbojkarji, vsa čast !!!
sagoza
# 27.06.2017 ob 19:49
Bravo fantje, ste iz pravega testa, to je najbolj pomebno, pravi borci in mojstri odbojke. zdaj pa se dobro odpočit in potem pokazat hudiča na EPju!
Wasabi
# 27.06.2017 ob 20:52
Mislim, da imajo posamezne računalniške igre večjo skupnost oz. gledalcev, kot pa jo ima ena odbojka.

Misliti je tako kot nič vedeti.
sch
# 27.06.2017 ob 20:35
@outsider saj se to, da se trudiš, da sam v življenju čim več dosežeš in to, da navijaš za 'moške, ki se žogajo,', niti slučajno ne izključuje!

Po tvojem so vsi, ki navijajo za neko ekipo in jih zanima šport, luzerji, ki nimajo boljšega početi? Hah. Po navedenem sklepam, da si ti izjemno uspešen v življenju? Mhm, verjetno. #kislogrozdje
mehanik
# 27.06.2017 ob 20:53
Glede na to, da nas je samo 2 milijona, pa še od tega jih je 1/4 priseljenih, ki jih razen nogometa ne zanima nič, je vsak uspeh kateregakoli športa izjemen dosežek. Bravo fantje.
DAbears
# 27.06.2017 ob 19:49
Bravo fantje

Rusek se mi kar smili zadne case zdaj bomo slovenci nabili ruse se v odbojki
Ruskem trolceku se bo zmesalo
Wasabi
# 27.06.2017 ob 20:56
Prebili so se med elito še v enem izmed ženskih športov, bravo !

Ženski športi so recimo ritmična gimnastika, sinhrono plavanje ali pa gred pri gimnastiki. Odbojka je takisto ženski šport kot nogomet, hokej, rokomet ali košarka.
naturalshine
# 27.06.2017 ob 19:14
Pač ene bolj skrbi kaj drugega kot le šport..sicer cestitke
Wasabi
# 27.06.2017 ob 20:42
A če zmagovalec drugega razreda ne bo zadostil zahtevam, postavljenim s strani FIVB, potem se bo zveza odločila, kaj storiti.

In kakšne so te zahteve? Igralce imamo, dvorano imamo, željo imamo, v državi ni vojne, igralci niso kriminalci, po športni plati so se kvalificiralil. Blage veze nimam, kakšne zahteve bi še lahko postavili, da jih mi ne bi mogli izpolniti, medtem, ko bi jih Italjani lahko. A mora 13 igralcev znati tekoče italjansko al morajo igralci rojeni ne več kot 500km od Rima?
Cherry Bomb
# 27.06.2017 ob 20:13
@diliges & @Outsider (in ostali ki veselo podcenjujete in negativno komentirate, ko nekdo izpostavi očitno in čisto resnico): Bitter much?

Bravo fantje!
guerrillamail
# 27.06.2017 ob 22:01
2 trolla in fanticek,ki bo porabil solske pocitnice za igranje igric so delezni vec komentarjev kot sami odbojkasi in njihov uspeh? Hehe kako se pustite tako sprovocirat ;) Ne odgovarjas ne pritisnes minusa pa sami odpadejo kot posuseni listi na drevesu v jeseni.

Odbojkasi vam pa samo kapo dol za vse kar ste storili v zadnjih letih. BRAVO!
Javorovina
# 27.06.2017 ob 21:24
Smo edina ekipa, ki je prepotovala tri celine, menjali smo časovna območja.
Štiri v bistvu. Glede naslova pa - res treba je bilo dati tak provokatorski naslov, vzet iz "Ne zavedamo se, kaj smo naredili. Slovenija se ne zaveda, kaj smo naredili. Slovensko odbojko smo popeljali v svetovni vrh," Mislim, rtv je običajno do športnikov kvečjemu rahlo zaščitniški in navijaški (kar je oboje prav), včasih celo povzame kakšno "zaroto" ... čemu pa sedaj tole spodbujanje kontra- komentarjev, pa res ne razumem. Originalna izjava je čisto navadna, realna izjava športnika po uspehu. Ki je res izjemen. Dejansko bi bil tokrat še konspirasi naslov (a la "Vse je bilo nastavljeno proti nam") bolj umesten.
no more bolero71
# 27.06.2017 ob 19:27
uspeh je izjemen...

samo zdej bo treba še bolj delat...
boxi
# 28.06.2017 ob 07:48
Nič ni narobe,ker nekateri odbojke ne gledate-spremljate,je pač inteligentnejši šport,kot večina,posebej nogomet je dokaj enostaven in posledično zanimiv za širše množice !! Raje vidim,da je na tribunah 500 gledalcev,ki v glavnem športno navijajo,kot pa 20000 zmerjajočih,tulečih metalcev perard,raket ,uničevalcev,požigalcev,retardirancev.
...Lep dan še naprej in šeenkrat fantje : dosegate nemogoče !! Vsa čast !!
Onda872
# 27.06.2017 ob 22:06
Verjetno se Slovenija in cel odbojkarski svet ne zavedajo, da so naši odbojkarji : (World class team in the makeing). Po dolgih letih se je le uspelo nabrati dovolj talentov, ki so močno presegli svoje predhodnike in se po nekaj letih uigravanja zrastli v kvalitetno ekipo, ki ve kaj hoče, se zaveda svojih pomankjlivosti, svoje prednosti pa pretvori v vrhunskost. Resnično so je pokazalo, da naši fantje potrebujejo le odličnega stratega. Drugače mislim, da je Luka Slabe začel z selekcionirati neko ekipo, ki bi lahko zrastla. Vendar je takoj Gianni pokazal, kaj se lahko doseže s vrhunsko pripravo in presenečenjem. Slobo se je do sedaj izkazal kot fenomenalen trener, vendar doslej še nismo igrali tekmovalno s top3 reprezentanco. Imam občutek, da so fantje bolj dozoreli od srebrnega evropskega prvenstva, kjer smo šokirali nepoznavalce, vendar bo sedaj na svetovnem prvenstvu malce drugače. Verjetno nas nekateri še vedno podcenjujejo, za ostale pa mislim, da smo v večini primerov precejšni favoriti.

Po zadnjih uspehih; zmagi nad Belgijo v kvalifikacijah in predvsem zmagi nad Finsko(z obema smo imeli neporavnane račune iz preteklih ev.prvenstev) so fantje verjetno dobili nek občutek zadovoljstva, za katerega pa upam, da je samo spodbudil tek po še večjih zalogajih.
Sicer nisem čisto siguren, v kakšni skupini bomo na SP, vendar smo glede na lestvico, bolj na zadnjih mestih. Na FIVB rankings je še vedno lestvica iz 2016, na kateri smo na 30.mestu.

Sploh pa je čisto vseeno s kom bomo v skupini. Naši odbojkarji pravijo: Favoriti smo in borili se bomo za medalje.
grandie
# 28.06.2017 ob 08:07
Fantje vse čestitke za uspeh. Osebno se zavedam kar ste dosegli. Po prebranih komentarjih pa vidim
da v glavnem drži kar se zavedanja slovenceljnov tiče, glede doseženega. Tipično za ...? Ne izgubiti
volje za nadaljne delo in za dosego željenega v 1. ligi.
samburin
# 27.06.2017 ob 20:51
@ Outsider
Za katero stvar ti pa stoji?
Outsider
# 27.06.2017 ob 19:27
Wtf je s tem pokalom, moja skodelica za kavo je večja.
kar_nekdo
# 28.06.2017 ob 08:40
Jaz bom tako rekel: tisti, ki spremljamo odbojko, se zavedamo, kaj so fantje naredili. In to sploh ni mačji kašelj, kar je njim uspelo. V enem letu narediti preboj iz evropske v svetovno ligo in takoj naskok v najmočnejšo skupino?!?
Res, samo en velik poklon in upam, da ta energija med fanti ostane. Ker kvalitete očitno imamo in smo očitno res imeli "srečo" z izbiro zadnjih dveh selektorjev. Gianni je fantom vcepil samozavest in zmagovito miselnost, Kovač pa očitno to še nadgrajuje. In, po videnem, zelo uspešno.
Tisit, ki vam pa odbojka ni všeč: zakaj potem to sploh berete in komentirate?!? Jaz tudi ne pišem pod prispevki, katerih vsebina mi ni zanimiva. Ja, ok, vsak ima pravico do svojega mnenja, ampak zakaj je treba širiti negativizem, če nimaš česa lepega za povedat. Je bolje, če v takem primeru ne napišeš nič. No, moje osebno mnenje...
V glavnem, bravo odbojkarji in upam, da nas boste še dolgo razveseljevali z vašo lepo igro...
kapitalist
# 27.06.2017 ob 23:52
Cestitke! Se ena potrditev, da smo sportna nacija.
vrtojb5
# 27.06.2017 ob 22:31
Bravo nasi. Lepe igre.
kristt
# 28.06.2017 ob 08:18
Norooo, kaj naj rečem drugega kot čestitke za uspeh in trud
resnica58
# 28.06.2017 ob 07:54
"boxi"...zelo lep in realen komentar....če bi lahko bi ti dala 100 in še več plusov :)!
ajvard
# 27.06.2017 ob 22:57
čestitke fantje!
izjemno!
richy
# 27.06.2017 ob 22:06
Mene bolj kot to "predkrkavanje" glede svetovne lige zanimajo spremembe pravil, kar je bilo napisano na konkurenčnem portalu, na RTV pa še nič o tem. Če bodo pravila spremenili, se bo igra zelo spremenila, v bistvu si sploh ne predstavljam kako bo to izgledalo. Štetje bi menjali (igrali bi na 4 dobljene nize do 15), to je še najmanj, bolj problematični pa se mi zdita spremembi, da bi pri skok servisu moral igralec doskočiti pred zadnjo črto (in se ne od tam odriniti) ter pri tolčenju iz druge linije bi ravno tako moral igralec doskočiti pred tisto črto na 3 metrih in se ne od tam le odriniti. Po mojem bi s tem odbojko uničili, kajti igralec ima nadzor nad tem kje se odrine in ne nad tem kje pristane. Pač moje mnenje.
Kar se tiče svetovne lige, pa upam, da nas FIVB da noter, kajti po kakovosti vsekakor tja spadamo. Vsekakor pa čestitke odbojkarjem za prvo mesto v tej skupini tekmovanja.
maliP
# 28.06.2017 ob 10:15
Zaradi podobnih zmazkov pa odbojka svetovno izgublja veljavo.

Vsaka čast, med 8 na svetu v olimpijskem kolektivnem športu !!!!!
Haloo
# 27.06.2017 ob 21:31
S komentatorji sem si na jasnem in berem tako:
Smo zmagali, so izgubili :-))
Čisto enostavno dešifriranje odnosa do športnih dosežkov pri nas
Gepard007
# 28.06.2017 ob 07:18
Športniki naredijo veliko več, da je Slovenija prepoznavna kot vsa politična srenja skupaj...
galoper
# 27.06.2017 ob 19:24
Lep je občutek, ko športnik sliši himno svoje države zato jim izrecimo čestitko. Kakšen je pomen v osebnem in širšem življenju, vsak sloj ljudi po svoje ocenjuje dosežke. Število sledilcev dogodkov je še najbolj pomembno.
breypameti
# 27.06.2017 ob 23:29
FIVB je po mojem mnenju šla prepozno spreminjat pravila in obenem tudi prehitro. Prepozno zaradi tega,ker je bilo med tekmovanjem torej zame bi morala biti pred tekmovanj. Prehitro pa zaradi presenečenja,ker so zmagale reprezentance,ki jih niso pričakovali. Pravila se ne bi smela drastično spreminjat še posebej na mednacionalnem nivoju,kjer bi morala komercializacija na drrugem mestu za športnim duhom ali fair playem. Tako sranje so naredili kot Katar,ki je dobil prvenstva,ki jih je plačal. To na tem nivoju ni dobrodošlo in pika.
Wasabi
# 27.06.2017 ob 21:22
Igre je rekel;) A to so tiste igre, kjer folk v hlače lula, ker so 24/7 pripopan na ekran? Od teh tvojih računalniških igrah se še pri Mikadu bolj prešvicaš.

Že sama kakšna večja prireditev v živo ima praktično več gledalcev kot finala odbojke.

Tega ja nobena resna televizija ne prenaša. A imajo 80 miljonske dvorane al kaj? :D
raknac navi
# 27.06.2017 ob 21:18
Koliko ljudi sploh ne bere clankov in ostane zgolj pri naslovu. Ce bi brali predno komentirajo, bi videli iz klsne izjave je vzet naslov. Ampak prepotentni sloveclji morajo pametovat za vsako ceno:
tiger84
# 28.06.2017 ob 20:49
Vsi, ki se spoznamo na odbojko (jo tudi sami igramo) vemo, da ste dosegli nemogoče ! Vsaka čast !! Res srčno upam, da bomo top odbojko te vrhunske generacije lahko gledali še vrsto let !!!
marjan1953
# 28.06.2017 ob 11:52
Kristt
Hvala za tvoj kratek in nadvse objektiven komentar. Omenil si čestitko, velik uspeh in trud. Čestitam tudi tebi.
MiD
# 28.06.2017 ob 11:36
Je pa zanimivo dejstvo, da je odbojka edini od bolj priljubljenih kolektivnih športov, kjer nobena nacionalna zveza ali liga ne ovira tekem reprezentanc! Lahko si celo privoščijo igranje po ligaškem sistemu.
Si predstavljate, da bi v košarki ECA in največji klubi podprli kako podobno zamisel Fibe?!
V košarki sta veliko jabolko spora že samo dve krajši prekinitvi klubskih tekmovanj zaradi kvalifikacij.
Owl
# 28.06.2017 ob 00:22
Nardili toliko, kot naši nogometaši NIKOLI ne bodo pa tudi košarkaši so vprašljivi
jagoda06
# 28.06.2017 ob 17:07
Bravo boxi@ bereš mi misli! Čestitke fantom! Takih pogojev in načina kako priti na OI ni nikjer drugje kot pri odbojki. Edino nekaj pa je, tudi rokomet je zelo uspešen ekipni šport v Sloveniji in to z medaljo s svetovnega prvenstva. Ta je za odbojko in tele fejst fant naslednji izziv.
enaK
# 27.06.2017 ob 22:57
Pokale, ki jih prejmejo reprezentance za prvo mesto (vsaj v drugi in tretji kakovostni skupini) so pa skoraj smešno majhni. Upam, da vidimo prihodnje leto, če je pokal v prvi kakovostni skupini kaj večji. :)
samburin
# 27.06.2017 ob 21:07
@ mehanik
Poklon na zapisano!
Kai
# 28.06.2017 ob 11:04
@Voly

# 27.06.2017 ob 19:11
...
V nobenem ekipnem športu v samostojni Sloveniji nismo bili tako blizu svetovnemu vrhu!..

Si že slišal za Rokomet in Hokej?
Debely
# 27.06.2017 ob 23:11
Se zavedamo, samo da ne bo kak odbojkaš zdaj pametoval, da smo kavčarji.
jaskelainen
# 27.06.2017 ob 21:19
@mehanik - to seveda ne bi moglo manj držati (kar si napisal)... priseljeni ne igramo samo nogometa, namreč obvladamo tudi odbojko, tenis, košarko, vaterpolo, veslanje, smučanje, met diska, borilne športe, ... poglej seznam odličij iz največjih tekmovanj, pa ti bo vse jasno...
našejenaše
# 27.06.2017 ob 22:47
Zdaj v Sloveniji ni možno javno izreči niti lastnih misli o pomembnosti športov... Žalostno, da je v Sloveniji resnica postala sovražni govor!
Kazalo