Metod Ropret in Andrea Giani čakata na končni razplet. Foto: EPA
Metod Ropret in Andrea Giani čakata na končni razplet. Foto: EPA

V torek so člani zveze izvedeli, da Slovenije ni med 32 nastopajočimi za svetovno ligo. "Za mano so trije naporni dnevi in dve neprespani noči. Vsi smo bili šokirani, ko smo dobili informacije o razporedu svetovne lige, saj še dan prej ni bilo slutiti, da se bo zgodilo kaj takega. Prvo presenečenje je bilo, ko nas niso povabili na ponedeljkov žreb v Lozano. Nato smo le prišli v stik s svetovno zvezo, ji potrdili, da sprejemamo vse zahtevane pogoje svetovne lige, nato pa so na nas pozabili," je prve trenutke podoživel Ropret.

OZS je storil vse, kar je bilo v njegovi moči
"Takoj smo pristopili k reševanju, se pogovarjali z vsemi vodilnimi evropske in svetovne zveze. Moram reči, da so bili v zadnjem času storjeni veliki koraki in premiki, ki pa jih za zdaj nihče izmed nas ne more potrditi. Lahko samo potrdim, da je OZS naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da fantje dobijo tisto, kar so si na igrišču zaslužili," je odločen predsednik zveze.

Šport mora biti na prvem mestu
Ropret sploh ni dobil pojasnila, zakaj je Slovenija ostala brez svetovne lige: "O razlogih se nihče v teh žolčnih razpravah niti ni pogovarjal. Vsi smo se ukvarjali zgolj z rešitvijo. Za nas je izhod iz tega položaja le en. V naših mislih možnost, da ne bi igrali svetovne lige, ne obstaja. O drugem ne želim niti razmišljati niti špekulirati, kaj bi bilo, če bi bilo. Čeprav je posel pomemben, pa mora biti šport na prvem mestu. Mi smo si svetovno ligo zaslužili in verjamemo, da bo šport zmagal. Vsi nestrpno pogledujemo elektronsko pošto, s katero nam bodo to potrdili. Odločitev bo mogoče znana že danes, mogoče pa jutri."

So prednost dobili Turki?
Po nekaterih podatkih naj bi prednost pred Slovenijo spet dobila Turčija, ki je lani iz svetovne lige izpadla, Slovencem pa neupravičeno odvzela možnost nastopa na evropskih igrah, ki je po uvrstitvi na jakostni lestvici pripadla varovancem Andree Gianija.