Luka Slabe pred novim evropskim izzivom ne meče puške v koruzo. Foto: Simon Maljevac
Luka Slabe pred novim evropskim izzivom ne meče puške v koruzo. Foto: Simon Maljevac
Andrej Flajs
ACH Volley je po slabem začetku evropske sezone v Ligi prvakov nanizal štiri zmage. Foto: Simon Maljevac

Ljubljančani se nadejajo morebitnega presenečenja, ključnega pomena pa bo že uvodna tekma, ki se bo začela ob 18.00. Ljubljančane bi verjetno le zmaga obdržala v igri za napredovanje, dokončen odgovor pa bo dala povratna tekma v Italiji.

Italijani imajo zveneča imena
Odbojkarji ACH Volley-a so se po zmagah nad Macerato, Unterhachingom in Lennikom v skupinskem delu tekmovanja Lige prvakov uvrstili med najboljših 12 ekip v Evropi. Naslednji nasprotnik bo italijanska ekipa Bre Banca Lannutti Cuneo, ki se lahko pohvali s številnimi izjemnimi odbojkarji, kot so Nikola Grbić, Cvetan Sokolov in Luigi Mastrangelo.

Dve suvereni zmagi proti Turkom
Varovanci Luke Slabeta so praznične dni začeli z osvojitvijo nove domače pokalne lovorike, preostale dni pa so izkoristili za krajše priprave. Minuli vikend so v Tivoliju odigrali tudi dve pripravljalni tekmi s turško ekipo Arkas Izmir. Obračuna sta bila dobra priprava pred odločilnimi boji v Ligi prvakov, saj so se tudi Turki, ki jih vodi stari znanec slovenskih ljubiteljev odbojke Glenn Hoag, uvrstili med najboljših 12 ekip v Evropi. Ljubljančani so iztržili dve suvereni zmage, najbolj pomembno pa je, da se je ekipa pred torkovim obračunom izognila morebitnim poškodbam. Pred obračunoma v Ligi prvakov pa čaka Ljubljančane še naporna pot na Slovaško, kjer se bodo dvakrat pomerili z ekipo Chemes Humenne.

Slabe: V obrambi niso najboljši
Trener Slabe je pred prvim srečanjem proti Cuneu optimistično razpoložen: "Italijane čaka v domačem prvenstvu težko gostovanje in morda se jim bo v Ljubljani malce poznala tudi utrujenost. Gre za izjemno moštvo, pravi odbojkarski Real Madrid. V njihovem klubu je vedno pestro, tako da se o njih izjemno veliko piše. Vodja moštva je veteran Grbić, ki ima izjemen pregled nad igro. Niso najboljši v obrambi, vendar pa so izjemno učinkoviti v napadu. Imajo zelo ambicioznega in študioznega trenerja, ki je mojster svojega poklica. Moji fantje so imeli po pokalnem finalu nekaj dni odmora, sedaj pa so že v pravi formi za nadaljevanje sezone."

Flajs: "Verjamemo v našo kakovost"
Podobnega mnenja je tudi izkušeni kapetan Andrej Flajs, ki napoveduje napeto bitko do zadnjega atoma moči: "Malce smo si uspeli odpočiti, sedaj pa že delamo s polno paro naprej. Vzdušje v moštvu je odlično, tudi v težkih trenutkih držimo skupaj in to je pravi recept. Verjamemo v našo kakovost in naredili bomo vse, da prikažemo pravo igro. Pomemben faktor bodo tudi navijači, ki so nam pomagali že na prejšnjih obračunih. Upam, da jih bo sedaj še več ter da bodo pripravili tisto pravo odbojkarsko vzdušje."

Klub odhodu Kovačevića so optimistični
Predsednik upravnega odbora ACH Volley Rasto Oderlap pričakuje v polnih Stožicah pravi odbojkarski spektakel. Moštvo naj bi bilo kljub odhodu Uroša Kovačevića dovolj kakovostno za boj za napredovanje, svoje pa naj bi naredile tudi polne Stožice. Ravno navijači naj bi bili tisti jeziček na tehtnici, ki bi lahko v obračunu dveh izenačenih tekmecev prevesil na ljubljansko stran. Vodstvo kluba se nadeja uspešnega razpleta, obenem pa pripravlja že tradicionalno bogat program, ki bo še dodatno popestril dogajanje.