Tine Urnaut bo zaradi lažje poškodbe izpustil prvi pripravljalni tekmi. Foto: Aleš Fevžer
Tine Urnaut bo zaradi lažje poškodbe izpustil prvi pripravljalni tekmi. Foto: Aleš Fevžer
Evropsko prvenstvo se bo začelo čez en mesec. Foto: Aleš Fevžer

Prvi del priprav je potekal predvsem v znamenju krepitve telesne pripravljenosti in moči, v nadaljevanju priprav na septembrsko evropsko prvenstvo pa bo v ospredju tehnično-taktični del priprav, torej piljenje igre, tehnike in taktike.

Selektor Luka Slabe je objavil seznam štirinajsterice potnikov na Slovaško, ob tem pa poudaril, da to nikakor še ne pomeni tudi dokončnega seznama za nastop na evropskem prvenstvu in da bodo imeli tudi tisti, ki ostajajo doma, enake možnosti za uvrstitev v izbrano vrsto.

"Na Slovaško ne bo šel kapetan reprezentance Tine Urnaut, ki ima lažje poškodovano sprednjo stegensko mišico, zato bo po prilagojenem programu treniral v Mariboru. Kar zadeva blokerje, bom doma pustil tudi Matevža Kamnika in Mateja Vidiča, ki ju dobro poznam in vem, kaj lahko od njiju pričakujem. Na Slovaško ne bo šel niti Jan Brulec, zato pa bom priložnost ob Alenu Pajenku ponudil še Danijelu Koncilji in Danetu Mijatoviću, ki se potegujeta za mesto četrtega blokerja, ki bo kandidiral za nastop na EP. Kaj lahko ekipi prispevata Kamnik in Vidič, ob Pajenku seveda, vemo, potrebujemo torej odgovor, kdo bo tisti četrti," je svojo odločitev pojasnil Slabe. Na Slovaškem mu bo pri delu pomagal Gašper Ribič, medtem ko bo Matjaž Hafner s preostalo osmerico reprezentantov ostal v Mariboru.

Slovenija se bo na evropskem prvenstvu, ki se bo začelo 20. septembra, v predtekmovanju pomerila s Srbijo, Finsko in Nizozemsko.

Seznam slovenske reprezentance, ki potuje na Slovaško
Podajalca: Gregor Ropret, Dejan Vinčič.
Sprejemalci: Klemen Čebulj, Andrej Flajs, Jan Planinc, Jan Pokeršnik, Jernej Potočnik.
Korektorja: Mitja Gasparini, Alen Šket.
Blokerji: Danijel Koncilja, Dane Mijatović, Alen Pajenk.
Prosta igralca: Jani Kovačič, Miha Plot.