Luka Slabe je določil petnajsterico odbojkarjev, na katere računa na evropskem prvenstvu. Foto: Aleš Fevžer
Luka Slabe je določil petnajsterico odbojkarjev, na katere računa na evropskem prvenstvu. Foto: Aleš Fevžer

Na seznamu ni več Jana Brulca in Jana Klobučarja. Slabe je imel težko delo, saj po njegovem mnenju ni bilo igralca, ki ne bi na treningih in tudi na do zdaj odigranih prijateljskih tekmah dal svojega maksimuma.

Prvi strokovni mož reprezentance se je po posvetovanju s svojim strokovnim vodstvom odločil, da bo še naprej zaupal igralcem, ki so bili uspešni v kvalifikacijah za nastop na SP in v dodatnih kvalifikacijskih tekmah za uvrstitev na EP proti Hrvaški. Takrat je Slabe računal na šestnajst igralcev, tokrat pa na njem ni več Jana Brulca in Jana Klobučarja, zato pa je edini novinec Jan Planinc, ki je predlani že igral na evropskem prvenstvu.

Izbrana petnajsterica odbojkarjev se bo zbrala v nedeljo, ko bo imela v Mariboru že dva treninga. Od četrtka do sobote bo nato slovenska reprezentanca v Hočah gostila do zdaj najmočnejši odbojkarski turnir v Sloveniji, saj bodo na njem nastopile reprezentance Bolgarije, Kanade in Danske. Slovenija bo vse tekme igrala ob 17. uri.

Naslednji preizkušnji bodo med 6. in 9. septembrom imeli Slabetovi varovanci v Carigradu, kjer bodo igrali dve prijateljski tekmi s Turki, za konec pa jih 12. in 13. septembra čakata še tekmi proti reprezentanci Belgije. Ena tekma bo na Ravnah, ena pa v Mariboru.

Seznam kandidatov slovenske reprezentance za nastop na EP-ju:
- organizatorja igre: Gregor Ropret (ACH Volley) in Dejan Vinčič (Milli Piyango, Turčija);

- sprejemalci: Klemen Čebulj (Ravenna, Italija), Andrej Flajs (ACH Volley), Jan Pokeršnik (ACH Volley), Jan Planinc (Maribor) in Tine Urnaut (Arkas Izmir, Turčija);

- blokerji: Matevž Kamnik (Arkas Izmir, Turčija), Danijel Koncilja (Posojilnica Dob, Avstrija), Alen Pajenk (Jastrzebski, Poljska) in Matej Vidič (ACH Volley);

- korektorja: Mitja Gasparini (Verona, Italija) in Alen Šket (Modena, Italija);

- prosta igralca: Jani Kovačič (Posojilnica Dob) in Miha Plot (brez kluba).