Odbojka
Tine Urnaut
Kapetan Tine Urnaut izpostavlja, da je Slovenija na letošnjem svetovnem prvenstvu naredila veliko delo. Foto: FIVB
Slobodan Kovač po porazu z Brazilci ni imel prav spodbudnih besed o slovenski igri. Foto: EPA
VIDEO
Pogovora s Šketom in Urna...
VIDEO
Brazilcem naredili premal...

Dodaj v

Slobodan Kovač kritičen: Meni je vse skupaj bilo videti mrtvo

Slovenci danes na SP-ju še z Avstralijo
23. september 2018 ob 10:28
Bologna - MMC RTV SLO, STA, Radio Slovenija

Slovenski odbojkarji so bili odločeni, da Brazilcem otežijo ali celo onemogočijo napredovanje v 3. del SP-ja, a se je načrt podrl že v prvem nizu, ko so naredili deset napak.

Brazilija je zmagala s 3:0 in Slovenija pravzaprav nima več možnosti, da bi se borili za medalje.

"Če vstopiš v tekmo preplašen, se ne more izcimiti nič dobrega. Ne vem, ali je bilo to zaradi pomembnosti tekme ali zaradi tega, ker so bili na drugi strani mreže olimpijski prvaki. Manjkale so agresivnost, jeza, borba do konca. Meni je bilo vse skupaj videti mrtvo. Smo blizu, sledimo, a ko moramo zaključiti točko, tega ne storimo. Nismo bili dobri. Moramo še analizirati tekmo. Morda smo zares igrali le toliko, kot nam je dovolil nasprotnik," je bil slikovit selektor Slobodan Kovač.

Brazilci, ki so se v prvem delu SP-ju zdeli ranljivi, so v drugem delu obe tekmi dobili brez izgubljenega niza. Njihov najboljši posameznik Bruno Rezende je dobro razporejal žoge, trije njegovi soigralci so dosegli več kot deset točk, pri Slovencih devet Alen Šket, ki pa je igral le pol tekme.

Bruno Rezende o tem, ali smo včeraj spremljali najboljšo Brazilijo na tem prvenstvu: "To ni bila najboljša Brazilija, zagotovo pa najbolj inteligentna. Odigrali smo pametno, nismo naredili veliko napak. Slovencem smo zelo otežili delo, saj jim nismo podarjali točk. Preudarno smo napadali, dobro smo igrali v bloku. To je bila najpametnejša Brazilija na tem prvenstvu."

Slovenski reprezentanci na svojem prvem svetovnem prvenstvu ni uspelo premagati moštva iz prve deseterice svetovne lestvice. Na odločilni tekmi je bila podobno nemočna kot lani v četrtfinalu evropskega prvenstva z Rusi, pred tremi leti pa je na EP-ju premagala svetovne prvake Poljake. Dejan Vinčič: "Žal. Vedno ne more uspeti, takšen je šport, a zavedati se moramo, da so nas premagali olimpijski prvaki. Prva dva niza na tesno, v zadnjem pa smo razpadli. Na začetku je manjkal kanček samozavesti, na koncu pa kanček več predrznosti, pa bi se zgodba obrnila drugače."

Slovenija nima več možnosti za preboj med najboljših šest reprezentanc, ki bodo naslednji teden v Torinu odločale o medaljah. Preostale ekipe potujejo domov.

Tine Urnaut: "Naredili smo veliko delo. Prvič smo odigrali in se prvič uvrstili v drugi del. To je bil zelo velik korak za Slovenijo in to so temelji, na katerih bomo lahko gradili prihodnost."

Tudi tekma z Avstralci bo pomembna
Slovenija bo danes igrala še proti Avstraliji. Tekma ne bo nepomembna, Slovenija SP še vedno lahko konča med osmerico, prav tako pa vsaka tekma prinaša točke za lestvico Fivb, s tem pa igra tudi veliko vlogo pri uvrstitvi na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre.

"Zaradi končne ocene si nikakor ne smemo privoščiti, da nas Avstralija premaga. Zagotovo bomo skušali zmagati in dokazati, da smo v skupini takoj za olimpijskimi prvaki," napoveduje korektor Mitja Gasparini.

Avstralci so izgubili obe tekmi skupine, lani Sloveniji niso bili kos v svetovni ligi.

Na svetovnem prvenstvu sicer ni več ekipe s 100-odstotnim izkupičkom, potem ko so Italijane v soboto s 3:2 premagali Rusi. Nastop med šesterico so si že zagotovile reprezentance Italije, ZDA, Srbije in Brazilije.


Svetovno prvenstvo, 2. del, skupina F, Bologna, nedelja ob 17.00:
SLOVENIJA - AVSTRALIJA

Ob 20.30:
BELGIJA - BRAZILIJA

Lestvica:              
BRAZILIJA      7 6 1 19:6 17
BELGIJA       7 4 3 14:11 13
SLOVENIJA      7 4 3 15:13 12
AVSTRALIJA     7 2 5  9:17 7
                  
T. O., povzeto po Valu 202
Prijavi napako
Komentarji
Poldi
# 23.09.2018 ob 11:04
Odlično! Med top 8 ekip na svetu?Dobim kar kurjo polt...bravo fantje, strokovni delavci in vsi, ki so pretekla desetletja prispevali h vzponu slovenske odbojke. BRAVO!
cocoon
# 23.09.2018 ob 10:38
Kako je življenje enostavno, a ne gospod iskreni?
Vsekakor čestitke fantom za korekten turnir
58rajko
# 23.09.2018 ob 11:21
Morda smo zares igrali le toliko, kot nam je dovolil nasprotnik," je bil slikovit selektor Slobodan Kovač.
To ni bila najboljša Brazilija, zagotovo pa najbolj inteligentna.

To je to.
Ne pa neka napaljivanja.?!
Celje se lahko napali kolikor hoče, pa v odločilni tekme ne bo premagalo PSGja

Vsaka ekipa igra toliko, kolikor je sposobna IN kolikor ji nasprotna ekipa dovoli.
Brazilska igra NI bila včeraj najboljša tudi zato, ker ji Slovenija tega NI dovolila, in obratno

Bravo Slovenci, med 8 na svetu, če ne bilo kiksa z Argentino, bi bili med 6.
tekkknommc
# 23.09.2018 ob 11:41
Dajte se vsi skupaj, ali pa nekateri, malo "skulirat", smo med manjšimi državami na svetu (po prebivalcih ca 140., po velikosti pa ca 150.), povsod pa hočete biti svetovni prvaki. Jaz pa mislim, da vse, kar naredijo naši športniki, je čisto OK in sploh dovolj dobro, včasih še celo preveč, za naše potrebe.
kiliboy
# 23.09.2018 ob 11:33
Brazilci so bili boljši, ni kaj. Danes naj premagajo Avstralijo, saj se je veliko lepše posloviti z zmago kot s porazom. Za prvi nastop na SP jim lahko le čestitamo! Respect.
gospod iskreni
# 23.09.2018 ob 10:32
Sej si zato tam da jih napalis
RoKo
# 23.09.2018 ob 14:05
No kje pa je Nemčija in Gianni? ...je še trener tam? Očitno so tudi ilgralci nekaj storili za fiale EP. Med 10 na svetu nismo ravno povsod.
DamonDash
# 23.09.2018 ob 11:14
Upam si reci, da je Brazilija boljsa v odbojki kot v nogometu.v fubalu ga vedno polomijo.
apatija
# 23.09.2018 ob 13:16
Bravo fantje. Po takem nategu kot smo ga doživeli od krovne organizacije, se jaz sploh ne bi prikazal na sp. Zagotovo je to vse skupaj pustilo pečat na naši, predvsem da so nam manjkale tekme proti najboljšim iz svetovne lige. Zame ste heroji in v tem trenutku vlečni konj slovenskih ekipnih športov.
jela
# 23.09.2018 ob 11:55
Meni je vse O.K. Igra naših, vodenje ekipe. Morda včasih malo preveč forsiranja nekaterih igralcev iz strani podajalcev. Včeraj npr. v napadu čisto pozabljen Pajenk. Je pa včeraj imela Brazilija v vseh segmentih nekaj več: podajalec, blokerja, servisi, sprejem, sreča. Povsod za malo.

Jaz uživam, ko gledan našo ekipo. Se pa ve, da če hočemo mi premagati Brazilijo, se nam mora vse poklopit. Tudi servis mora biti na maksimumu. Včeraj pač ni bil. Zato ni kriv trener.
Bregas
# 23.09.2018 ob 14:25
Kako lahko trener govori o igralcih v tretji osebi? Trener bi moral biti ena ekipa z igralci. Če so bili igralci mrtvi, so bili najbrž zato, ker je bil mrtev trener. Kdo mora zbuditi igralce? Ni mi všeč tale trener, mi je prav žal. Dost mam trenerjev iz bivše Juge, ne zaupam jim več. Oni dosegajo uspehe s svojimi, s Slovenci pa ne. Vujo je svetla izjema, ki potrjuje pravilo. Ko so Poljaki izgubili z Argentino in Francijo, je Heynen rekel: Slabo SMO igrali. Tale naš pa pravi: Jaz sem dober trener, samo moji igralci so slabi. Sori, zame je to bullshit.
glasilo
# 23.09.2018 ob 12:46
Če čisto po domače napišemo čeprav je prebrati grdo... usr_li so se...
mile952
# 23.09.2018 ob 12:22
Sicer odlično naši, ima pa prav trener (nenazadnje, če še kdo ne ve, je bil tudi on poleg Gianija svetovni prvak), da bi jih lahko bolj krvavo napadli. Dobro, niso, bo drugič bolje.
Henrik
# 23.09.2018 ob 15:24
Trener in strokovni štab sta odgovorna za rezultate. Premalo raznoliki napad (koliko penalov oz napadov prvega tempa smo odigrali, koliko pipov?), premalo uigrana ekipa (zakaj smo srebrno ligo igrali s tretjo postavo?), slaba blok obramba, predvsem pa premalo želje ... Vse je v glavah in tu je najpomembnejša vloga trenerja - da igralcem vcepi v glavo, da so sposobni več, kot je objektivno in statistično ocenjeno.
iztrd
# 23.09.2018 ob 15:48
@Bregas

No, ja, tudi Kokoškov je iz bivše Juge, je pa res, da ima ogromno znanja iz Amerika. Drugače pa imaš prav, v veliki večini se trenerji iz bivše Jugoslavije niso proslavili z našimi reprezentancami ...
a-dee-jay
# 23.09.2018 ob 14:52
Mislim, da ta selektor nima takšne avtoritete, kot jo je imel Andrea Giani. Sem prepričan, da bi Giani naredil več s temi fanti.
apatija
# 23.09.2018 ob 13:26
Brez veze,da sploh imamo sp,najbolje,da kar organizirajo sp iz 6 ekip.
konjice
# 23.09.2018 ob 13:29
Na koncu znamo bit celo za Belgijo, če danes slučajno premagajo Brazilijo... Brazilija je namreč že prva in zagotovo nebodo tako motivirani.
gospod iskreni
# 23.09.2018 ob 13:19
So pa pravila popolnoma neumna, stalno se prilagajajo največjim. To nima smisla.
Zlobni genij
# 23.09.2018 ob 12:48
Če bi nekateri naši odbojkaši znali servirati čez mrežo bi bili svetovni prvaki. :) To je pa tudi vse. Vse ostalo je brezpredmetno komentirati.
taubi
# 23.09.2018 ob 16:49
Res je tudi, da tudi če bi se nam vse poklopilo bi realno imel dve točke več ker bi premagali Argentino. Italija in Brazilija sta dva koraka pred nam. Vseeno premalo.
pingo69
# 23.09.2018 ob 15:22
Premalo je menjaval !
taubi
# 23.09.2018 ob 14:39
Za kaj je pomembno da smo 150 po prebivalstvu. Če si športnik hočeš biti najboljši. To je vse v mentaliteti in želji po premagovanju. Niti ena tekma ni bila to to. Delujejo kot da ne vejo kdo je za kaj odgovoren. Ni bloka, zelo slab servis, neko improviziranje ko bi moral biti kristalno jasno kaj sledi,... To fantje v klubih delajo precej bolje.
Smo res malo posebni, za to rabimo trenerja kot smo ga prej imeli. Kovač je dober za nadute Nemce.

Kaj ker sem iz male države pa ne smem biti dober ali kaj? Kje sta po tem Indija in Kitajska?
jagoda06
# 23.09.2018 ob 17:06
Še vedno navijam za naše fante. Za nenapredovanje niti najmanj ne krivim trenerja. Krivim pa fivb, ker nam je ukradla ligo narodov in s tem težke tekme. To se nam močno pozna. Ker se tiče Giannija nam ne bi nič pomagal. Tud z Nemci je osvojil 2.mesto, pa jih zdaj sploh ni na svetovnem prvenstvu.
gospod iskreni
# 23.09.2018 ob 13:02
e bi nekateri naši odbojkaši znali servirati čez mrežo bi bili svetovni prvaki. :) To je pa tudi vse. Vse ostalo je brezpredmetno komentirati.

Res misliš, da ne znajo? :)
uni406
# 23.09.2018 ob 12:54
Kovač saj si zato plačan da jim daš vetra!
Ples
# 23.09.2018 ob 15:07
Ta ekipa je sposobna veliko večjih doseškov, vendar za kaj več je poleg nog in rok potrebno uporabit še glavo.

Za doseške glava niti ni potrebna ... ---ccc
pink panter
# 23.09.2018 ob 14:58
Ta ekipa je sposobna veliko večjih doseškov, vendar za kaj več je poleg nog in rok potrebno uporabit še glavo.
veza
# 23.09.2018 ob 14:01
Dobro, dajmo že enkrat zbrat navijači denar, da bodo naši športniki imeli vedno enega dobrega psihologa ali motivatorja s sabo, ko gredo na velika tekmovanja.
Me prav zanima, koliko funkcionarjev je bilo zraven, a kdo pozna ta podatek?
lenin
# 23.09.2018 ob 11:47
Po čem sklepate, da bodo naši med najboljših 8 na svetu?
raknac navi
# 23.09.2018 ob 10:38
Za tele trenerje smo vedno mi krivi...
maček Tom
# 23.09.2018 ob 16:57
Meni je vse skupaj bilo videti mrtvo . TO JE napačna stavčna skladnja !
veza
# 23.09.2018 ob 14:05
Slobodan Kovač kritičen: Meni je vse skupaj bilo videti mrtvo

kdo je za to odgovoren, najbolj ti in ostali v strokovnem štabu.
odlekiran
# 23.09.2018 ob 12:43
Popolnoma druga Slovenjia kot pod Gianijem. Če nimamo takega trenerja, naj bo vsaj Slovenec. Kovač je mimo. V dveh letih nisem videl nobene kemije med njim in igralci. Čista rutina in anemičnost.
DamonDash
# 23.09.2018 ob 14:39
Pogresam Gianija. On je bil top pa se miren.
Semin
# 23.09.2018 ob 11:47
mrtvi ste bili ze z argentino
*kingkong*
# 23.09.2018 ob 11:32
glede na to, da bo velika večina teh igralcev naslednje svetovno prvenstvo gledala na tv, če ne že vsi, potem bi človek pričakoval malo bolj "krvava kolena" na nekaterih tekmah (argentina, italija), vleč se ven na olimpijskih prvakih je bila očitno utopija, napihovanje o neki medalji pa brezpredmetno, ekipa spada v drugi razred odbojke, če pa se jim vse poklopi pa znajo tudi presenetit in to je to.
fcbayern
# 23.09.2018 ob 11:10
Vendarle v Braziliji ni samo nogomet, kot se sprva zdi. Vidim da so v samem svetovnem športu poleg fuzbala tudi v odbojki.
alkum
# 23.09.2018 ob 10:55
Igrali so kot mladinci, ko igrajo proti članom.....
Lupos
# 23.09.2018 ob 12:29
Težko ocenjujem glede na to, da ni bilo prenosa.
Ali se motim? Jaz vsaj ga nisem našel.
cricka
# 23.09.2018 ob 10:53
Gasparini naj si najde drug poklic, ker odbojka vec kot ocitno ni zanj.
Kazalo