Odbojka
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.5 od 34 glasov Ocenite to novico!
Odbojkarji
Slovenska moška reprezentanca je na zaključnem turnirju drugega razreda svetovne lige osvojila prvo mesto, potem ko je 25. junija na finalni tekmi v avstralskem Gold Coastu premagala Japonsko s 3:0. Slovenski odbojkarji so v velikem slogu osvojili zaključni turnir in si na igrišču izborili napredovanje v elitno svetovno ligo, a je zaradi napovedanih sprememb FIVB-ja to še vedno vprašljivo. Foto: BoBo
       Vsi tisti, ki v odbojki nastopajo iz položaja športa, zagovarjajo stališče, da se nam zagotovo godi krivica. Pa ne samo nam, tudi Belgijcem. In da je to ravnanje, ki ga uporabljajo pri svetovni odbojkarski zvezi, nesprejemljivo in da to več ni pravi šport, za katerega bi si morali vsi prizadevati. Stališča največjih, najmočnejših svetovnih zvez so, da mora odbojka ostati tekmovanje, da mora ostati šport, in ne zaprt elitistični klub.       
 Metod Ropret, predsednik odbojkarske zveze Slovenije
Metod Ropret , predsednik Odbojkarske zveze Slovenije
Odbojkarska zveze Slovenije bo vztrajala pri veljavnih pravilih in se ne bo sprijaznila s spremembami, ki bi bile v škodo slovenski odbojki, za kar bo uporabila formalne in pravne poti. Foto: BoBo

Slovenija se ne da - odločen boj za mesto med odbojkarsko elito

Metod Ropret za TV Slovenija
4. julij 2017 ob 19:43,
zadnji poseg: 4. julij 2017 ob 20:21
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija, STA

Odbojkarska zveza Slovenije je napovedala odločen boj za slovensko mesto v svetovni odbojkarski eliti, brez katerega naj bi Slovenija neuradno ostala. Odgovornim na Mednarodni odbojkarski zvezi (FIVB) so že poslali ostro pismo.

Pisali smo, da je odbojkarska zveza Bolgarije na svoji spletni strani objavila preoblikovanje svetovne lige v odbojki, v prvi skupini naj bi bilo 16 ekip in med njimi ni Slovenije, ki si je nastop priborila na igrišču. Mednarodna odbojkarska zveza FIVB te novice ni potrdila, predstavniki Evropske odbojkarske zveze (Cev) o načrtih niso bili seznanjeni.


"O vsem, kar se je dogajalo, podrobno niti najbolj odgovorni na CEV-u niso bili v celoti seznanjeni. Zagotovilo imamo, da glede na to, da v tem trenutku zagotovo med najbolj oškodovani reprezentanci spadata dve evropski, bo CEV enostavno z vidika, da je to naša krovna organizacija, zagovarjal naša stališča in nam poskušal pomagati po svojih močeh,"
je žgoče dogajanje ocenil predsednik odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

"Prijazne floskule nas ne bodo več odgnale"
Napovedal je odločno ukrepanje in pritisk, tudi s pisanjem pisem: "Enostavno se na način, kot je bila do zdaj njihova praksa, z nekimi prijaznimi floskulami ne pustimo več odgnati. To pismo je tako težko in tako formulirano, da zahteva globlji in vsebinski odgovor, zato bo verjetno potrebno tudi nekoliko več časa, da bomo dobili vsaj nekaj od tega odgovora, ki ga pričakujemo."

"Slovenija je izpolnila vse pogoje, ki so bili od nje zahtevani, zdaj v tem trenutku ne vidim, da bi bilo kar koli lahko po tej plati sporno ali moteče. Imamo stike tudi z reprezentancami, ki so v tem trenutku na prizorišču Final sixa, zaključnega turnirja prvega razreda svetovne lige, v Braziliji. Imamo zagotovila, da takoj in ažurno dobimo vse informacije, ki bi se kakor koli nanašale na Svetovno ligo, in da nam bodo posredovane v času trajanja tega tekmovanja. Iz dneva v dan, ves čas smo na preži in čakamo informacije. Enostavno ne moremo sprejeti dejstva, da bi to tekmovanje, če bo to zaprt elitni krog, lahko vplivalo tudi na različne lestvice, ki obstajajo in so seveda pogoj za to, da se posamezna reprezentanca lahko udeležuje predtekmovalnih ciklusov ali potem top tekmovanj, v tem primeru svetovnega prvenstva ali olimpijskih iger. Če pa to že je zasebno tekmovanje, potem pa naj takšno tudi bo, naj ga izločijo izpod okrilja svetovne zveze in naj razen finančnih učinkov,nima nikakršnih drugih," je sklenil Ropret.

Novonastala odbojkarska liga, kjer Slovenije ni
Pravne poti bi bile lahko otežene, ker naj bi mednarodna federacija svetovno ligo preprosto ukinila in naj bi nastala nova odbojkarska liga.

Brazilija, Italija, ZDA, Kitajska, Srbija, Francija, Argentina, Iran, Poljska, Nemčija, Japonska in Rusija naj bi bila dvanajsterica držav, ki v naslednjih letih ne bi mogle izpasti iz najvišjega razreda, v katerem naj bi bile po navedbah bolgarske zveze še Bolgarija, Avstralija, Kanada in Južna Koreja.

Več v spodnjem pogovoru z Ropretom, ki ga je opravila novinarka TV Slovenija Marjeta Hočevar.

VIDEO
Odbojkarska zveza se bo borila za Slovenijo v eliti
VIDEO
Pogovor s predsednikom OZS Metodom Ropretom
D. S.
Prijavi napako
Komentarji
MJ-23
# 04.07.2017 ob 20:16
Pogosto se piše o mafijskih povezavah v določenih športnih zvezah, ampak po tem kar berem, je največja mafija in najbolj pokvarjena zveza, ravno Mednarodna odbojkarska zveza. Edino merilo tam je denar in kok si pripravljen plačat. Tekmovalni kriteriji so zadnja stvar o kateri ta mafija razmišlja. Škoda, ker gre za lep šport.
rangerno1
# 04.07.2017 ob 20:31
Tako je prav, saj nismo hlapci in vprašanje, kdaj se bomo spet uvrstili med elito, ko bo šla ta zlata generacija, ki je res trdo garala za vse te uspehe. Po drugi strani, pa me prime, da bi se mi povsem fučkalo. Namreč ne vem kakšen je smisel tekmovati nekje, kjer si skrajno nezaželjen in tudi, če nas nekako spravijo noter, kar bi bilo pravično, bodo sodniki seveda, ko bo le mogoče naklonjeni drugim. Ampak treba je pokazati hrbtenico in karakter tem podganam hinavskim. To ni šport!
Ples
# 04.07.2017 ob 20:59
"Enostavno se na način, kot je bila do zdaj njihova praksa, z nekimi prijaznimi floskulami ne pustimo več odgnati.

Bravo. Fajtajte se, dvignite prah, kolikor se da!
Škandal, da hočejo ta čudoviti šport takole uničiti, pohlepneži nesposobni.
Sapienti sat
# 04.07.2017 ob 20:35
Bravo Ropret!Ne damo se !
Abndbn
# 04.07.2017 ob 20:40
Ni čudno da noben ne gleda tega športa, če so take mahinacije zadaj.
Na pou Slovenc
# 04.07.2017 ob 22:14
Vse zgleda kit da v prihodnosti sploh ne bomo rabili vec kvalifikacij, mogoče tudi pri drugih športih! Dnar na mizo pa si naš!!!
boroč
# 04.07.2017 ob 22:03
Abndbn

Ni čudno da noben ne gleda tega športa, če so take mahinacije zadaj.
---------------------------------------------------------------------
Da so take mahinacije zadaj, tega sploh nisi vedel ne ti in ne drugi. Odbojke niste gledali iz čisto drugega razloga. Večina ne ve, kaj je kvaliteten šport. Poleg tega so ljudje postali tako plehki, da jim več pomeni žajfasta nadaljevanka kot kvalitetna odbojkarska tekma. Mene je bilo sram, ko sem bil na zadnji tekmi naše reprezentance v Stožicah. Skoraj prazna dvorana.
raknac navi
# 05.07.2017 ob 00:00
Wisan
Problem je v tem, ker pomoje to tekmovanje odloca tudi o kartah za OI in SP.
madnes
# 04.07.2017 ob 21:31
kapo dol ropret mismo stabo

če bi bili še v drugih športih funkcionarji tako stoični bi mela sloveenija veliko večjo kredibilnost in nas nebi kradli na vsakem koraku.

nogomet proti italiji pred več ot dvajset leti
moška košarka 2009
ženska košarka 2017
hokej 2015 na nakaterih tekmah

to je samo za uvod če pa kdo še ve za kakšno krajo pa naj jo napiše
robnin9
# 05.07.2017 ob 07:06
Blizu odbojkarske zveze je rokometna. Nemci in Norvežani so se pojavili na evropskem oz. svetovnem prvenstvu, čeprav so izpadali v kvalifikacijah. Kaj pa hokej, ki je Japoncem zagotavljal elito, kljub izpadu...
kalamaris
# 05.07.2017 ob 05:21
Bo Kahl poslal protestno noto pa bo vse rešeno
moj komentar
# 05.07.2017 ob 15:56
Več kot polovico teh supersil danes premagamo za šalo.
mkermc
# 05.07.2017 ob 10:34
To je sramota za FIVB in upam da če gre res tudi za točkovanje za olimpijske igre, da bo posredovala tudi mednarodna olimpijska federacija. Res, kako so oblatili ta šport. To je grozno.
loli
# 05.07.2017 ob 00:15
madnes kraja sicer ni na reprezentancni ravni a vseeno. Vem da si je bilo celje letos zaradi rezultatov v prejsnih krogih samo krivo za neuvrstitev v izlocilne boje LP ampak kako ocitno se je na zadnji tekmi v zagrebu piskalo za domacine predvsem na koncu tekme je bilo smesno. Pa izkljucitev ki je nebi smelo biti potem pa se vlecenje napada v nedogled...
Na pou Slovenc
# 04.07.2017 ob 22:13
Ne spremljam veliko tega sporta in me v bistvu samo zanima na podlagi česa sploh ta mednarodna odbojkarska zveza izbira pac te njene super državice,na podlagi uspešnosti zgleda ne... kaj je pomembno ?Velesile? Drzave z največjim številom prebivalcev?vložki denarja te drzave? zanimivost, popularizacija drzave?
moj komentar
# 05.07.2017 ob 15:55
Brazilija, Italija, ZDA, Kitajska, Srbija, Francija, Argentina, Iran, Poljska, Nemčija, Japonska in Rusija naj bi bila dvanajsterica držav, ki v naslednjih letih ne bi mogle izpasti iz najvišjega razreda, v katerem naj bi bile po navedbah bolgarske zveze še Bolgarija, Avstralija, Kanada in Južna Koreja.

Šefi iz odbojkarske svetovne zveze so si mesta že rezervirali za svoje reprezentance.
Kako prozorno.......
moj komentar
# 05.07.2017 ob 15:54
Kaj se nas res tako bojijo?
Kot kaže imamo trenutno zelo kvalitetno reprezentanco.
moj komentar
# 05.07.2017 ob 15:53
Igrali smo kvalifikacije za svetovno ligo in zdaj ko smo v njih superiorno zmagali, nam nastopanje odvzemajo na podlagi neumnega izgovora.
To je lopovščina......
moj komentar
# 05.07.2017 ob 15:46
Očitno je, da odbojkarsko svetovno zvezo vodijo mafija in raznorazni podkupovalni lobiji znotraj zveze.
marjan1953
# 05.07.2017 ob 10:57
Še ena potrditev reka več, da je denar sveta vladar.
Alio
# 05.07.2017 ob 07:48
Ah sej ne vem zakaj se razburjam.....stave (štimanje rezultatov + sodniki+ igralci+ funkcionarji.....)
Stave = Šport = dnar.....
Včas je bil šport amaterizem v vseh idealih ki ga šport opisuje. Dons je to bizniz katerega pogon smo mi navijači in gledalci. Brez nas ta enačba ne obstaja
RUBEŽ
# 05.07.2017 ob 07:36
Upam da se bo kaj doseglo. Sicer ne vem v katero smer bo šla odbojka v Sloveniji. Tekmovati brez cilja na uspeh nima smisla. Pa še stane veliko. Res upam da nam uspe.
zmajmun
# 04.07.2017 ob 20:21
no, sam da ga novinarja nista namatrala :P
wisan
# 04.07.2017 ob 23:29
Nič ne bojo dosegli. Pustite jih, naj imajo to svoje drugorazredno tekmovanje, ki nikogar ne zanima.
scenic
# 04.07.2017 ob 20:45
Nič ne bo
Arnolfus
# 04.07.2017 ob 21:25
Se mi zdi, da so najbolj prijazne floskule ravno s strani slovenskih funkcionarjev, ki imajo sedaj možnost polnjenja lastnega ega s praznimi grožnjami in gorečim odobravanjem slovenskih navijačev.

Če se je mednarodna zveza odločila, se je odločila. Tole kurčenje je bolj namenjeno navijačem, kot pa kravatarjem na mednarodni zvezi. Je že Urnaut v Egiptu povedal, da je odločitev dokončna in da sploh ne ve, zakaj gre reprezentanca igrat v Avstralijo.
Barbikat
# 04.07.2017 ob 21:11
Ce slo ne spada v elisot,ne spada in konec. Pa ne samo v odbojki...
Kazalo