Odbojkarice so prvo tekmo dobile s 3:2, drugo pa izgubile z 0:3. Foto: Aleš Fevžer
Odbojkarice so prvo tekmo dobile s 3:2, drugo pa izgubile z 0:3. Foto: Aleš Fevžer

Varovanke Bruna Najdiča, ki so na prvi tekmi presenetile favorizirane gostiteljice, tokrat zmagi niso bile niti blizu. Nize so izgubile na 18, 19 in 11.

Predvsem je šepal sprejem servisa, tako da Slovenke nikakor niso mogle razviti svoje igre. Azerbajdžanskemu selektorju se je obrestovala menjava libera, saj je bilo na parketu razmerje moči popolnoma drugačno kot dan prej.

Obetaven je bil le začetek tekme, ko so Slovenke povedle z 8:5, Azerbajdžanke so v nadaljevanju prevladovale v vseh prvinah igre in gladko dobile tekmo.

4. krog:
AZERBAJDŽAN - SLOVENIJA
3:0 (18, 19, 11)

Azerbajdžan: Alijeva, Gurbanova 8, Nazarenko 5, Abdulazimova 11, Matiasovska 15, Židkova, U. Karimova, A. Karimova, Kiseljova, Rahimova 17, Habibova, Makarenko 1.

Slovenija: Hutinski 8, Božič 3, Blagne 4, Ajnihar, Medved, Kaučič 1, Zdovc, Valenčič 6, Kučej, Cvetanovič 5, Kaker 3, Založnik 2.

BOLGARIJA - TURČIJA
1:3 (19, -13, -18, - 16)

Bruno Najdič, selektor Slovenije: "Težko mi je, ampak če pomislim na okoliščine, ki so bile vzrok za poraz, lahko samo rečem, da ne smemo biti razočarani. Dekletom nimam česa očitati, že šest tednov trdo delajo, nimamo širine, da bi lahko kaj menjali, včerajšnja težka tekma pa je tudi storila svoje. Ni bilo prave svežine, tako da je bilo pričakovati, da se bo zgodila tudi taka tekma. V prvem nizu smo bili rezultatsko še blizu, a brez prave igre, nadaljevanje je bilo še slabše. Ni bilo sprejema, ni bilo pritiska s servisi, nismo imeli ene razpoložene igralke, ki bi nas potegnila. Na drugi strani pa so stale izredno motivirane tekmice, ki si niso smele privoščiti še enega spodrsljaja. Ne vem, kaj bi se zgodilo, če bi danes spet izgubile. Poraz moramo čim prej pozabiti, se spočiti, opraviti nekaj treningov, ki nam primanjkujejo, in se pripraviti na naslednje tekme."

Vrstni red: Bolgarija 9, Turčija 6, Slovenija 5, Azerbajdžan 4 točke.