Odbojka
(7)
       Pričakujem, da bo tekma težka, ampak smo že v Belgiji dokazale, da se lahko s tekmicami kosamo. Upam, da se bo rezultat tokrat obrnil v našo korist, saj igramo doma, pred domačimi gledalci, in jutrišnje tekme se zato že zelo veselim.       
 Eva Mori, kapetanka slovenske reprezentance

Dodaj v

Slovenke v Maribor po presenečenje proti Belgijkam

Zaključek prvega dela kvalifikacij
24. avgust 2018 ob 17:38
Maribor - MMC RTV SLO

Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo v Mariboru pred domačim občinstvom skušala oddolžiti Belgiji za prvi poraz v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2019.

V soboto bodo varovanke selektorja Slovenije Alessandra Chiappinija sklenile prvi del kvalifikacij, v katerem so opravile ogromno dela – premagale so Izrael in Islandijo ter izgubile z Belgijo – in naredile velik korak k še drugi uvrstitvi na EP v zadnjih štirih letih.

V slovenskem taboru želijo, da bi se bolje razpletla tudi tekma 3. kroga kvalifikacij v Antwerpnu, na kateri so Slovenke pred favoriziranimi Belgijkami klonile z 0:3. Poraz brez dobljenega niza je bil predvsem posledica nepotrebnih napak v ključnih trenutkih prvega in tretjega niza, zato dekleta upajo, da bodo dvignila raven igre in se oddolžila Belgijkam za poraz.

"Čaka nas še zadnja tekma v tem prvem delu kvalifikacij. Vlogo favoritinj nosijo Belgijke, a smo jim v Antwerpnu dokazale, da se lahko borimo z njimi in da sta ekipi primerljivi. Če zmanjšamo število lastnik napak, bo tekma zelo zanimiva in lahko tudi presenetimo z zmago. Vse bo odvisno od nas, bi pa rada povabila ljudi, naj pridejo na tekmo, saj se zelo pozna, če imaš podporo s tribun," je dejala srednja blokerka Tina Grudina.

Anita Sobočan je dodala: "Osebno se tekme že zelo veselim, saj lahko pokažemo še boljšo igro kot v Belgiji. Tudi v Antwerpnu je bila tekma zelo odprta, odločale so posamezne žoge. Vse skupaj bi se lahko obrnilo tudi v našo korist. Mislim, da bomo lahko pred domačimi navijači še bolj konkurenčne Belgijkam in jih lahko tudi presenetimo."

Januarja bosta na sporedu še preostala kroga kvalifikacij, ko se bodo slovenske odbojkarice doma pomerile z Islandijo, nato pa bodo odpotovale še na gostovanje v Izrael.

Na evropsko prvenstvo, ki bo na Madžarskem, Poljskem, Slovaškem in v Turčiji, vodita prvo in drugo mesto.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2019
SKUPINA A

Sobota ob 20.30:
SLOVENIJA - BELGIJA

Vrstni red: Belgija 9, Slovenija 6, Izrael 3, Islandija brez točke.


D. S.
Prijavi napako
Komentarji
pingvi
# 24.08.2018 ob 18:19
mogoce so Belgijke mocnejse,
so pa zato nase bolj lustne... he-he
top
# 24.08.2018 ob 18:59
Pravzaprav... zakaj pa ne. So bile že gori v ene tri renutke od šesdesetih blizu. Pa če bi kakšen od teh treh ratal, bi se lahko drugače obrnilo.
No, v resnici smo bili še bližje.
Da se punce! Samo po njih!
Pero#
# 26.08.2018 ob 16:49
mkermc@
Kdo govori tukaj o Belgijkah in njihovi igri?
Govorim o naši ekipi. Če imaš samo malo pojma o odbojki, boš videl, da imam prav.
Po tvojem komentarju sem mi dozdeva, da so ti detajli v odbojki tuji.
Dela se lahko super, vendar so menjave na sprejemalskem mestu nerazumne. Visoko igralko na blok, potem pa ona ostane v igri in z lahkoto dobimo as ali dva.
Še to. Od lanske ekipe U23, druge na svetu, manjka v prvi postavi samo Ščuka. Postavi njo v to ekipo in igra bo popolnoma drugačna.
Pero#
# 25.08.2018 ob 21:21
Dokler bo trener vstrajal pri taki postavi na sprejemu, ni upanja za slovensko žensko odbojko. Če misli, da je višina najpomembnejša, se prav gotovo moti. Najprej je sprejem, potem pa ostalo. Tudi Morijeva nima najboljše izbire pri podajah. Človek izgubi voljo za gledanje.
Glede na rezultat 0:2 bi trener lahko naredil kakšno menjavo v zadnjem setu.
mkermc
# 26.08.2018 ob 12:49
@pero
Joj prejoj. Mi nismo amerika. Kdo pa je falil včeraj v ekipi. Mogoce tvoja hčer s 170 cm višine. Dajte nehat kritizirat pa poslušat začnite kaj o trenerju pravijo igralke. Dela se super, napredek je. Za rezultate se pa verjetno kdo še spomni lanske medalje. Belgija je bila včeraj odlična. To je realnost. Uvrstitev na evropsko prvenstvo bo uspeh in komaj čakam kakšne dobre tekme.
mkermc
# 25.08.2018 ob 13:04
Jaz tudi mislim, da da se. Zakaj pa ne. Tekma nekako ne odloča o ničemer, ker sta obe ekipi skoraj že uvrščeni na evropsko. Bomo navijali
anitahabic
# 24.08.2018 ob 22:19
3:2
Kazalo