Luka Slabe optimistično pričakuje začetek evropskega prvenstva. Foto: Ervin Čurlič
Luka Slabe optimistično pričakuje začetek evropskega prvenstva. Foto: Ervin Čurlič
Jan Planinc
Največ zdravstvenih težav ima Jan Planinc. Foto: EPA
Odbojkarji na prvenstvo z visokimi ambicijami

Varovanci Luke Slabeta bodo v skupini igrali s Srbijo, Finsko in Nizozemsko. "Naš cilj je dobiti vse tekme. Zavedam pa se, da nas čaka težka naloga. Nobena reprezentanca ni nepremagljiva, upam si celo trditi, da nobena izmed reprezentanc v naši skupini ne bo imela vseh zmag," pred začetkom turnirja napoveduje Slabe.

Drugi in tretji gresta v repasaž
Prvouvrščena ekipa napreduje neposredno v četrtfinale, druga in tretja pa se bosta v repasažu pomerili s tretjim oziroma drugim iz skupne A (Italija, Belorusija, Danska in Belgija).

Cilj je nadgraditi igro
"Vse druge reprezentance pa so izenačene, kar kažejo tudi rezultat na pripravljalnih tekmah, Nizozemci so na primer pred dnevi s 3:0 ugnali Rusijo. Zato niti ne gledam, s kom se bi pomerili v morebitnem 'play offu'. Naša naloga na prvenstvu bo, da še nadgradimo igro s pripravljalnih tekem, kaj nam bo to prineslo, pa bomo videli. V repasažu bo odločalo samo, katera ekipa bo bolj kompaktna, potrpežljiva in zdrava," pravi Slabe, ki je za favorita skupine izpostavil Srbe.

Še veliko prostora za napredek
Ti bodo v petek ob 17.00 tudi prvi nasprotnik v Herningu. Slabe o njih pravi: "O Srbiji praktično že vemo vse, veliko pa vemo tudi o drugih tekmecih, ki pa jih bomo natančno spoznali na prvenstvu. Kar se tiče priprav, pa menim, da smo storili, kar smo želeli. Mogoče bi si sam kot trener želel še nekoliko daljše pripravljalno obdobje, saj ima ta reprezentanca veliko prostora za napredek, toda trenutno je najbolje, da se prvenstvo čim prej začne. Igralce po dolgem obdobju priprav že moti teženje trenerja, pri 'cimrih' se že pojavljajo nesoglasja, zato je čas, da se prvenstvo začne."

Tudi Matevž Kamnik bo igral
V nasprotju s prejšnjimi velikimi turnirji selektor nima pretiranih težav s poškodbami: "Imeli smo nekaj težav. Matevž Kamnik ima kronične težave, seveda bo igral, a moramo pri njem paziti, da ga ne preobremenimo. V zadnjem času je našo slačilnico obiskala viroza, kar nekaj igralcev ima želodčne težave, najhuje je trenutno pri Janu Planincu. Upam pa, da vse to ne bo večja težava."

EP v odbojki, skupina C
Petek ob 17.00 (PRENOS NA TV SLO 1):
SLOVENIJA - SRBIJA
Ob 20.00:
FINSKA - NIZOZEMSKA
Sobota ob 15.00:
SRBIJA - NIZOZEMSKA
Ob 18.00:
SLOVENIJA - FINSKA
Nedelja ob 15.00:
NIZOZEMSKA - SLOVENIJA
Ob 18.00:
SRBIJA - FINSKA

Odbojkarji na prvenstvo z visokimi ambicijami