Slovenski odbojkarji so prepričani, da je napočil njihov trenutek. Foto: odbojka.si
Slovenski odbojkarji so prepričani, da je napočil njihov trenutek. Foto: odbojka.si
Odbojkarji pred polfinalom proti Poljski

V primeru uspeha se bodo Slovenci v petek v finalu pomerili z boljšim iz obračuna Estonija - Makedonija, ki bo na sporedu ob 20. uri.

Slovenci so v rednem delu nanizali vseh deset zmag, ki pa bodo ob morebitnem današnjem porazu popolnoma zbledele. Varovanci Andree Gianija ne skrivajo, da jih na zaključnem turnirju zanima le prvo mesto, ki edino vodi v svetovno ligo.

Poljaki so svetovni prvaki, a v evropski ligi ne nastopajo z najboljšimi igralci. V skupini A so zasedli tretje mesto, dvakrat so izgubili proti Estoniji in Makedoniji, na zaključni turnir pa so se uvrstili kot gostitelji turnirja. Mesto v svetovni ligi za prihodnje leto imajo že zagotovljeno.

"Dobro se zavedamo, za kaj se bomo borili. Dobro se zavedamo odgovornosti, zato smo se maksimalno pripravili. Nihče ne razmišlja, da bi nam lahko spet spodletelo, vsi smo prepričani, da smo tukaj najboljša ekipa, a to moramo dokazati še na terenu. Občutki pred turnirjem so sicer malo drugačni kot pred tekmami rednega dela, čutiti je nekaj pozitivne treme, a bo takoj, ko se bo začel prvi dvoboj, zagotovo izginila. Utrujenosti ni, mogoče je malo zasičenosti po številnih tekmah in potovanjih, toda pred takim turnirjem tudi ta izgine. Vse to je normalno," je razmišljanje ekipe predstavil Dejan Vinčić, eden najbolj izkušenih reprezentantov, ki spet poudarja, da bo vse odvisno od njih samih: "Mi moramo tekmecu vsiliti naš ritem. Zavedamo se svoje kakovosti, pokazati jo moramo že na začetku. Če nam bo to uspelo, se nimamo česa bati."

Odbojkarji pred polfinalom proti Poljski