Slovenski odbojkarji so na turnirju v Harkovu konstantno dvigovali formo. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
Slovenski odbojkarji so na turnirju v Harkovu konstantno dvigovali formo. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
Slovenska odbojkarska reprezentanca
Slovenski odbojkarji lovijo vstopnico za evropsko prvenstvo. Foto: BoBo
Odbojkarji proti Švedom še močnejši

Drugi turnir skupine E bodo namreč odigrali v mariborski dvorani Lukna, kjer naj bi potrdili tisto, kar so storili v Harkovu - osvojili najmanj drugo mesto v skupini, s katerim bi se uvrstili v dodatne kvalifikacije.

Prvi odgovori bodo znani že po prvem krogu turnirja
Pri tem ne bi smeli imeti težkega dela. Vsi pričakujejo, da bodo v dodatnih kvalifikacijah dokončno že po prvem krogu mariborskega turnirja, v katerem bodo gostili Švedsko, Nemčija pa se bo pomerila z Ukrajino, ki naj bi bila Slovencem v boju za drugo mesto najbolj nevarna. Če bodo v prvem krogu zmagali Slovenci in Nemci, v kar nihče ne dvomi, bi bilo odprto vprašanje le še, kdo bo zmagovalec skupine. Na to vprašanje pa bo treba počakati do petka, ko se bosta ekipi pomeril med seboj.

Nikogar ne gre podcenjevati
"Smo kakovostnejši od Švedov, a je treba to dokazati na igrišču. Švedi, ki imajo odličnega Marcosa Nilssona, vseeno niso ekipa, ki bi jo lahko podcenjevali. Konec koncev so nam v Harkovu vzeli niz," opozarja Vuković, ki bo v Mariboru v nasprotju z Ukrajino najbrž lahko računal tudi na podajalca Dejana Vinčića, je pa vprašanje, ali ga bo poslal v ogenj in s tem tvegal poškodbo. Mnogi menijo, da za to ni potrebe, saj je Rok Satler v Harkovu odlično opravil svoje delo.

Pomoč gledalcev bi bila na petkovi tekmi več kot dobrodošla
Slovenski igralci pozivajo gledalce, da jim pridejo na pomoč, ki jo bodo potrebovali predvsem v petkovem dvoboju proti favorizirani Nemčiji. Na prvi tekmi so Nemci zmagali gladko, a Slovenci so spoznali, da niso nepremagljivi. "Če odpravimo napake s prve tekme, ulovimo ritem, jih lahko premagamo. Vsekakor se še nismo predali in še vedno mislimo, da smo lahko prvi," meni libero Miha Plot, ki lahko gradi optimizem na dejstvu, da so se na prvem turnirju dvigovali s tekme v tekmo: "Na prvih dveh tekmah nismo pokazali posebej dobre igre, proti Ukrajini je bilo že bolje. Prav nam ta tekma vliva optimizem. Pričakujem, da bomo še napredovali, imamo namreč še veliko rezerv."

Ženske v Belgiji
Ženska odbojkarska reprezentanca bo kvalifikacije nadaljevala v Kortrijku v Belgiji. Možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo obstajajo le v teoriji.

KVALIFIKACIJE ZA EP (M)
SKUPINA E, drugi turnir, Maribor


Četrtek ob 17.00:
NEMČIJA - UKRAJINA

Ob 20.00:
SLOVENIJA - ŠVEDSKA (prenos TV SLO 2)

Petek ob 17.00:
UKRAJINA - ŠVEDSKA

Ob 20.00:
SLOVENIJA - NEMČIJA (prenos TV SLO 2)

Sobota ob 17.00:
NEMČIJA - ŠVEDSKA

Ob 20.00:
SLOVENIJA - UKRAJINA (prenos TV SLO 2)

Vrstni red: Nemčija 9, Slovenija 6, Ukrajina 2, Švedska 1.

Prvenstvo bo potekalo med 20. in 29. 9. 2013 na Danskem in Poljskem. Zmagovalec dveh turnirjev se uvrsti na EP, drugouvrščeni pa v dodatne kvalifikacije.

KVALIFIKACIJE ZA EP (Ž)
SKUPINA E, drugi turnir, Kortrijk

Petek ob 17.00:
SLOVENIJA - ČRNA GORA

Ob 20.30:
BELGIJA - FRANCIJA

Sobota ob 17.00:
SLOVENIJA - FRANCIJA

Ob 20.30:
ČRNA GORA - BELGIJA

Nedelja ob 15.00:
ČRNA GORA - FRANCIJA

Ob 18.30:
SLOVENIJA - BELGIJA
Vrstni red: Francija 9, Belgija 7, Slovenija 3, Črna gora 0.

Prvenstvo bo leta 2013 v Nemčiji in Švici. Zmagovalec se uvrsti na EP, drugouvrščeni pa v dodatne kvalifikacije

Odbojkarji proti Švedom še močnejši