Odbojka
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.4 od 12 glasov Ocenite to novico!
Slovenski odbojkarji so bili nemočni tudi proti Turkom. Foto: CEV
Slovenci so v prvem nizu ubranili tri zaključne žoge, ne pa tudi četrte. Foto: CEV
Turki so bili v tretjem nizu razred zase. Foto: CEV

Dodaj v

Turki nadigrali slovenske odbojkarje v Mariboru

V sredo povratni obračun v Samsunu
27. maj 2018 ob 21:49
Maribor - MMC RTV SLO, STA

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izgubila tudi tretjo tekmo skupine B zlate evropske lige. Na prvi domači tekmi v Mariboru so izbrance Sama Miklavca premagali Turki s 3:0 (21, 20, 16).

Pomlajena slovenska odbojkarska moška reprezentanca je izgubila tudi prvo domačo tekmo zlate evropske lige. Izbranci Sama Miklavca so po porazih proti Nizozemski in Ukrajini morali priznati premoč še Turčiji, ki je bila danes v Mariboru ves čas korak pred tekmeci. Slovenci so po treh tekmah še edina reprezentanca brez zmage, Turčija ima tri, Ukrajina dve in Nizozemska eno.

Tri zaključne žoge ubranili, četrte ne
Slovenski odbojkarji so bili do 15. točke prvega niza precej enakovredni tekmeci. Turke so sicer ves čas lovili – prvič na tekmi so povedli z 8:7 –, a nato nekoliko popustili, kar so gosti znali izkoristiti. Turčija je pobegnila na pet točk prednosti, si pri 24:19 priigrala prvo zaključno žogo za vodstvo z 1:0, a so domači tri ubranili, četrte pa ne.

Turki mirno do lepe prednosti
Turčija je z raznovrstno igro na začetku drugega niza hitro pobegnila na pet točk prednosti, ki jih je do sredine niza brez večjih težav držala. Ko so se Slovenci približali z nekaj zaporednimi točkami, so se jim v igro spet prikradle napake in težave pri sprejemu. Od zaostanka s 15:17 so se spet oddaljili na 15:20, prednost petih točk pa je Turkom zadoščala za vodstvo z 2:0.

Izenačeni le do tretje točke
Slovenci so stik s Turki v tretjem nizu držali do tretje točke, zatem so gosti spet zagospodarili v dvorani Tabor. Hitro so spet povedli s petimi točkami prednosti, domačim so težave povzročali predvsem na mreži. Tudi ko se je Slovenija približala na štiri točke, so Turki našli odgovor, pri 20:12 pa je že bilo jasno, da bo tudi tretji niz pripadel gostujoči reprezentanci.

Evropska liga, skupina B, 3. krog (Maribor):
SLOVENIJA - TURČIJA
0:3 (-21, -20, -16)

Slovenija: T. Štern 7, Toman, Kozamernik 6, Jereb, Planinšič 3, Kök, Hribar, Okroglič, Detela 8, Štalekar 5, Klobučar 6, Ž. Štern 9, Videčnik 2, Mijatovič.

Turčija: Matic 7, Demirciler, Güngör 11, Aydin 6, Savas 9, Capkinoglu 1, Koc, Lagumdzija 2, Toy 16, Mert, Yenipazar 3, Gökgöz 2, Yatgin, Cam 1.


4. krog, sreda ob 14.30 (Samsun):
TURČIJA - SLOVENIJA

Lestvica: Turčija 8, Ukrajina in Nizozemska po 5, Slovenija 0.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
bojanec
# 30.05.2018 ob 13:31
Spočiti bomo za svetovno prvenstvo. Tam bomo tako nevarni tudi za reprezentance Brazilije, ZDA in Rusije. Šli bomo do zlata, ker bomo ostale reprezentance utrujene od svetovne lige. :D
Pero#
# 30.05.2018 ob 11:44
Vem, da je težko, ko ni igralcev. Najbolj tanki smo na podaji in sprejemu. Mogoče bi danes lahko poskusili z Okrogličem, seveda, če je sposoben za nastop. Klobučarju se zelo pozna neigranje v zadnjih dveh letih. Ker danes ni T. Šterna, bo še toliko težje. Želim vsaj dostojen odpor, brez napak. Te so včasih prav nerazumljive.
kesjerdna
# 29.05.2018 ob 18:28
Ne morem reči, da je to katastrofa, vendar, fantje, dajte igrat boljše! ;)
Kazalo